Maand: november 2021

BLOGCAMPERROUTESFrankrijk

De prachtige Route de Napoléon

De Route Napoléon is een toeristische route in het zuiden van Frankrijk. Ze werd in 1932 geopend en gaat terug op het historische traject dat Napoléon Bonaparte volgde toen hij terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba. De route wordt gemarkeerd met het keizerlijke adelaarsteken. Op de route zijn ook verschillende mooie uitzichtpunten te vinden.

Tot 2006 had de weg het wegnummer N85. Sindsdien bestaat deze uit afzonderlijk genummerde departementale wegen maar vooral de D4085.

OPEN deze route Route de Napoleon

De mooiste plekken langs de route de Napoleon:
GrenobleLaffreyCorpsGapSisteronMalijaiDigne-les-BainsCastellaneSeranonGrasseCannes en Golf-Juan.
Wanneer u er voor kiest om de Route Napoléon al dan niet gedeeltelijk af te leggen tijdens uw zomervakantie in het zuiden van Frankrijk, raden wij aan om dit te combineren met een of meerdere overnachtingen.

Geschiedenis van de Route Napoléon

Nadat de legers van Napoléon in het jaar 1813 de slag bij Leipzig verloren, stortte het Eerste Franse Keizerrijk van Napoléon in zijn geheel in. Een jaar later, in 1814, werd Napoléon verbannen naar het Italiaanse eiland Elba. Het zou echter niet lang duren voordat Napoléon van het eiland ontsnapte. Zo landde Napoléon met enkele vertrouwelingen op 1 maart 1815 in Golfe-Juan, vlakbij het hedendaagse Cannes. Hier begon Napoléon’s reis naar Parijs. Napoléon koos er voor om via de bergen richting Lyon te reizen, om zo enkele koningsgezinde dorpen in de vallei van de Rhône te ontlopen. Tijdens zijn reis nam het aantal sympathisanten alsmaar toe. Uiteindelijk slaagde Napoléon er in om de route van 324 kilometer af te leggen in zes dagen.

BLOGCAMPERROUTESZwitserland

De Zwitserse Alpenroute

Zwitserland profileert zich met haar ongerepte natuur, de combinatie van prachtige bergentoppen, valleien, wilde watervallen, meren, reusachtige gletsjers en pittoreske dorpen staat garant voor een afwisselende camperreis.
Inclusief camperplaatsen op/langs de route.

OPEN deze route De Zwitserse Alpenroute

Als je van plan bent een campertocht door Zwitserland te maken moet je rekening houden dat op de autosnelwegen in Zwitserland voor auto’s, campers en aanhangwagens/caravans met een MTM van 3.5 ton een tolvignet (Autobahnvignet) nodig is. Je moet dus voor de aanhangwagen/caravan een EXTRA vignet aankopen.

BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

Zeven verdachten in voorarrest: Politie verduidelijkt grote reeks caravandiefstallen

Saarbrücken/Haguenau: De politie van Saarland en de Franse gendarmerie hebben gezamenlijk verschillende objecten doorzocht en arrestatiebevelen uitgevoerd in de Franse regio Grand Est. Het gaat vooral om een enorme reeks caravandiefstallen, vooral in het Saarland. Sinds de zomer worden er keer op keer hoogwaardige caravans van ons gestolen.

In sommige gevallen werden tegelijkertijd bestelwagens en auto’s gestolen, die waarschijnlijk werden gebruikt om de caravans weg te slepen. Naast de vele afgeronde diefstallen zijn er een aantal gevallen waarin het in de aanslag is gebleven.

De plaats delict in Saarland strekt zich uit van Perl tot Blieskastel en bevinden zich voornamelijk in de buurt van de grens met Frankrijk. Daarom vermoeden de speurders al snel dat het een bende moet zijn die uit Frankrijk optreedt en zich daar na de daden terugtrekt. De Franse autoriteiten zullen hierbij worden betrokken. Door nauwe samenwerking is het mogelijk om de vermeende daders te identificeren.

Het blijkt dat de bendeleden waarschijnlijk ook in aanzienlijke mate verantwoordelijk zijn voor soortgelijke misdaden in Frankrijk: Hier richten de daders zich op auto’s, campers en caravans, maar ook op hoogwaardig gereedschap of contant geld uit geldautomaten van autowasstraten. Dinsdag klikken de handboeien in Frankrijk en zijn ook Saarlandse politieagenten betrokken bij de grootschalige operatie. In totaal zijn zeven vermoedelijke bendeleden opgepakt.

19 vermoedelijk gestolen auto’s en caravans kunnen worden beveiligd. Daarnaast worden meerdere vuurwapens en verdovende middelen aangetroffen. Meer dan 50 daden worden toegeschreven aan de bende. Of de verdachten alleen in Frankrijk of ook in Duitsland zullen worden berecht, is nog onduidelijk. Het onderzoek loopt nog.

Bron : Braking News Saarland
BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLSpanje

Dit wordt vanaf 2023 het nieuwe tolsysteem in Spanje, tolvignet en betalen per kilometer

MADRID – Nadat dit jaar opnieuw tolwegen tolvrij zijn geworden in Catalonië en Aragón, heeft de Spaanse regering de plannen bekend gemaakt die vanaf 2023 zullen gaan gelden. Deze plannen zijn nog niet definitief maar het komt erop neer dat er een tolvignet gaat komen die zal gelden voor alle hogesnelheidswegen. Dat is echter een overgangsfase want het uiteindelijk doel wordt om de kilometerheffing in te voeren in Spanje waarbij je alleen betaalt voor de afgelegde kilometers.

Het Ministerie van Transport heeft deze plannen bekend gemaakt die opgenomen zijn in het herstelplan dat naar de Europese Commissie is gestuurd. Nu er steeds meer tolvrije wegen bijkomen omdat de huidige regering af wil van het systeem van tolwegbeheerders die gedurende zeer lange tijd veel geld verdienen, moet er een ander systeem komen om de hoge kosten van de weg te kunnen betalen.

Het Ministerie van Transport heeft deze plannen bekend gemaakt die opgenomen zijn in het herstelplan dat naar de Europese Commissie is gestuurd. Nu er steeds meer tolvrije wegen bijkomen omdat de huidige regering af wil van het systeem van tolwegbeheerders die gedurende zeer lange tijd veel geld verdienen, moet er een ander systeem komen om de hoge kosten van de wegen te kunnen betalen.

Het uiteindelijke doel is om een kilometerheffing in te voeren in Spanje. De gebruiker van drukke wegen betaalt op die manier op directe wijze om er gebruik van te mogen maken. Het gebruik van tolwegen is een goede maatregel tegen te drukke wegen. Het is echter geen maatregel tegen te veel gereden kilometers als milieumaatregel. Een kilometerheffing zorgt ervoor dat per gereden kilometer betaald moet worden en dan gaat men vaak vanzelf minder rijden.
Als de gebruiker van drukke wegen betaalt voor het gebruik ervan kan vermeden worden dat er een algehele belasting komt wat door alle inwoners van het land betaald moet worden en uit de staatskas moet komen. Met een kilometerheffing of een tolsvignet betalen alleen gebruikers van wegen een bepaald bedrag.

Tolvignet

Maar het invoeren van een kilometerheffing-systeem zal nog even op zich laten wachten want voorlopig staat op de planning dat er vanaf 2023 een tolvignet komt. Met deze voorruit-sticker die voor iedereen verplicht zal worden, kun je gebruik maken van de hogesnelheidswegen zoals de snelwegen en autowegen. Dit tolvignet moet voor een bepaalt bedrag gekocht worden waarna men gebruik kan maken van de wegen. Dat zal dus ook voor de buitenlanders gaan gelden, net zoals in Zwitserland. In Spanje moet het tolvignet geplaatst worden naast of onder de ITV-sticker die rechts op de voorruit zit. Er moeten tolvignetten voor dagen, weken, maanden en jaren komen afhankelijk van wat de weggebruiker nodig heeft. Er kunnen ook verschillende tarieven gaan gelden zoals tarieven afhankelijk van hoe milieuvervuilend een voertuig is.
De controle op de tolvignetten gebeurt via speciale camera’s die boven de snelwegen gehangen worden en die in staat zijn supersnel de tolvignetten en kentekenplaten te lezen. Heb je niet betaald dan krijg je een boete thuisgestuurd.

Prijzen tolvignet

Wat het tolvignet moet gaan kosten is nog onbekend maar als gekeken wordt naar Oostenrijk betaalt men daar 89,20 euro per jaar, 35 euro in Zwitserland en 60 euro in Tsjechië. Volgens diverse Spaanse media denkt de Spaanse regering aan een bedrag van 80 euro per jaar voor personenwagens, 43,50 voor motoren en 435 euro voor vrachtwagens, bestelbussen, touringcars en bussen. Maar deze bedragen zijn dus nog niet officieel bevestigd.

Prijzen kilometerheffing

Bij het systeem van de kilometerheffing wordt gesproken over één eurocent per gereden kilometer waarbij er ook al eens gesproken werd over 3 of 5 eurocent per gereden kilometer. Dat zou ongeveer gelijk zijn aan de bedragen die men in Italië rekent waar men een ticket aan het begin en aan het einde van een deel van een weg neemt en dan 0,09 euro per kilometer betaalt.

Reiskosten kilometerheffing

Stel dat er een kilometerheffing komt, wat gaat het rijden in Spanje dan kosten? Spanje heeft 17.228 kilometer aan hogesnelheidswegen. Stel dat je van Madrid naar Barcelona rijdt dan betaal je voor de 624 km een prijs van 6,20 euro, als de regering uiteindelijk kiest voor één eurocent per gereden kilometer.

Om van Madrid naar Valencia te rijden zou een automobilist voor de 360 km 3,60 euro moeten betalen. Omd e 693 km vanaf de Spaanse/Franse grens bij La Jonquera in Girona naar Alicante te rijden zou men dan 6,93 euro moeten betalen. En als je nog verder rijdt van de Spaans/Franse grens naar Málaga dan betaal je voor de 1.146 km 11,46 euro over de AP-7 snelweg. 

Bron : SPANJEVANDAAG.COM

BLOGCAMPER NIEUWSNederland

Ook in Nederland gaan de boetes flink omhoog

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de nieuwe tarieven van alle verkeersboetes voor 2022 vrijgegeven. We zetten ze voor je op een rijtje.

De prijzen stijgen in het nieuwe jaar en sommige boetes worden zelfs honderd euro duurder. Voor een beperkt aantal overtredingen gaat de tarieven omlaag. Volgend jaar worden de boetes voor verkeersovertredingen hoger. In de meeste gevallen gaat het om enkele euro’s. Boetes die flink stijgen zijn voor onnodig links rijden op de snelweg en het niet verlenen van voorrang. De boete voor smartphonegebruik stijgt van 250 naar 350 euro. En zowel binnen als buiten de bebouwde kom ben je € 1 tot € 6 extra kwijt, afhankelijk van je snelheid.

Boetebedragen verkeersovertredingen 2022
Onderstaande de kosten van een aantal (verkeers)overtredingen in 2022:

Niet dragen van een gordel: 150 euro
Smartphone in de hand tijdens het rijden: 350 euro
Negeren van een rood stoplicht: 250 euro
Niet rijden bij groen licht bij een driekleurig verkeerslicht: 150 euro
Gebruiken van een verdrijvingsvlak: 250 euro
Rechts inhalen: 250 euro
Niet stoppen voor een stopstreep: 100 euro
Op een kruispunt geen voorrang verlenen aan bestuurders van rechts: 250 euro
Afslaan zonder een teken met de richtingaanwijzer of met de arm te geven: 100 euro
Niet zoveel mogelijk rechts houden op een autoweg of autosnelweg: 220 euro
Doorrijden over of stilstaan op het trottoir, het voetpad, het fietspad, het fiets/bromfietspad of het ruiterpad: 150 euro
Met een doorgetrokken streep gemarkeerde fietsstrook gebruiken: 150 euro
Op een onverharde weg geen voorrang verlenen aan bestuurders op een verharde weg: 250 euro
Kruispunt blokkeren: 250 euro
Geen voorrang verlenen aan bestuurders van een tram: 250 euro
Militaire colonne of uitvaartstoet doorsnijden: 100 euro
Voertuig op een zodanige wijze laten staan dat op de weg gevaar wordt/kan worden veroorzaakt, dan wel het verkeer wordt/kan worden gehinderd: 150 euro
Voertuig parkeren bij een kruispunt op een afstand van minder dan vijf meter daarvan: 100 euro
Parkeren op een gereserveerde parkeerplaats voor gehandicapten: 410 euro
Parkeren terwijl de op de parkeerkaart aangegeven parkeertijd is verstreken: 100 euro
Geen voorrang verlenen bij haaientanden: 250 euro
Rondrijden met onjuiste kentekenplaten: 150 euro
Rondrijden met kenteken dat niet goed leesbaar is: 150 euro
Rondrijden met lekkende brandstoftank: 250 euro
Als de CNG- of LPG-installatie niet voldoet aan de wettelijke eisen: 250 euro
Het uitlaatsysteem is niet deugdelijk bevestigd: 150 euro
Het wettelijke geluidsniveau van het voertuig wordt overschreden: 300 euro
Het remsysteem voldoet niet aan de wettelijke eisen: 250 euro
Niet meewerken aan het voorlopig onderzoek van uitgeademde lucht of speeksel: 250 euro

Sommige boetes dalen
Tegenover alle stijgingen staat ook de daling van het boetebedrag van een aantal overtredingen. Onnodig geluid veroorzaken met een motorvoertuig kost niet langer 400 maar 250 euro. Met twee wielen parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats gaat in 2022 van 400 naar 310 euro en passagiers voorbijrijden zonder de gelegenheid te geven tot in- of uitstappen daalt van 400 naar 250 euro. Het tarief van de administratiekosten blijft in alle gevallen ongewijzigd op negen euro.

Bron : Waalwijk Nieuws

BLOGCAMPERROUTESFrankrijk

Rondje verdedigingswerken FRANSE Ardennen

De Franse Ardennen strekken zich uit over het departement Ardennes. Je kunt er genieten van een prachtige groen omgeving met heuvels, bergen, bossen en meren.

Daarnaast vind je er ook de indrukwekkende Vallei van de Maas, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen langs de rivierloop. De hoofdstad van het departement is Charleville-Mézières. Deze gezellige stad beschikt over historische gebouwen en gezellige straatjes en je kunt er van alles doen. Ook de stadjes Sedan en Givet zijn erg mooi en geven je de kans om de regio verder te ontdekken.

Kortom er is van alles te zien en te beleven in de Franse Ardennen.
Inclusief camperplaatsen op/langs de route.

by CamperFun.eu
OPEN deze route Verdedigingswerken FRANSE Ardennen
BLOGCAMPER DIEFSTALNUTTIGE INFO

FB groep OPSPORING gestolen campers en caravans

Diefstal van campers en caravans is een steeds groter probleem aan het worden in Europa. Het steeds vaker internationaal opererende dievengilde heeft het de laatste jaren namelijk gemunt op campers en caravans. Ze zijn vaak relatief makkelijk mee te nemen en hebben een hoge waarde.

LAAT ONS CAMPERLIEFHEBBERS DIT
MASSAAL DELEN EN AANMELDEN BIJ DEZE GROUP !

Hopelijk blijven we allen gespaard van deze verschrikkelijk toestanden.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!