Maand: december 2021

BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

Missie in Keulen Vrouw wil wegrijden met camper: Hier wordt ze gearresteerd

Operatie in Humboldt/Gremberg: Op donderdag (30 december 2021) heeft de politie een vrouw op straat aangehouden. Volgens de eerste informatie stond ze op het punt weg te rijden in een Fiat Ducato-camper, maar het voertuig werd gestolen.

De agenten namen de camper in beslag. Het werd gestolen in Sprockhövel (zuidelijk Ruhrgebied), zo’n 70 kilometer verderop, en te koop aangeboden in een internetadvertentie. De eigenaar had hem daar ontdekt en de politie gebeld. 

Politie Keulen: civiele troepen lagen succesvol op de loer

“Uit onderzoek is gebleken dat het voertuig zich in Keulen bevindt”, zegt Philipp Hüwe, woordvoerder van de politie van Keulen.
De speurders deden zich toen voor als potentiële kopers. Tegelijkertijd lagen burgertroepen op de loer – en waren succesvol. Donderdag klikten de handboeien voor de verdachte op de Höhrer weg.

Wie de vrouw is en welke rol ze speelt in de act is nog onduidelijk. Hüwe: “We onderzoeken nu welke strafbare feiten in het geding komen.”

Bron : Express.de

APPSBLOGCAMPERPLAATSENNUTTIGE INFO

Camperstop.com

Heb jij de jubileumeditie al besteld?
Dé Facile-en-Route Campergids Europa bestaat 25 jaar en dat vieren we !!

Wie jarig is trakteert! Pre-order NU deze jubileumeditie met GRATIS verzending. Daarnaast ontvang je bij levering van deze gids leuke extra’s ter ere van het 25 jarige bestaan. Ga jij in 2022 goed voorbereid op pad met de camper? De Facile-en-Route Campergids Europa is al tientallen jaren een begrip onder de Europese camperaar. Deze campergids bevat nuttige informatie over ruim 9.580 geselecteerde camperplaatsen verspreid over 30 Europese landen. Met het aankopen van deze jubileumeditie ontvang je ook een gratis jaarlicentie op de Camperstop-App. Zo kun je altijd en overal digitaal het volledige aanbod camperplaatsen raadplegen.

Ga jij in 2022 goed voorbereid op pad met de camper? 

Extra productinformatie
Titel: Facile-en-Route Campergids Europa 2022 | Editie: 25ste Editie | Uitgeverij: Facile Media, Tilburg | ISBN-nummer: 9789076080734 | Omvang: 744 pagina’s | Formaat: 225x285mm | Taal: Nederlands

Landen: Albanië, België, Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland. Inhoud: 9.580 geselecteerde camperstops, Navteq cartografie, wettelijke voorschriften en toeristische informatie per land.

Pre-order nu en ontvang vele extra’s + GRATIS verzending! (beschikbaar vanaf eind januari 2022)

BLOGCAMPER NIEUWSDuitsland

Caravansalon Düsseldorf

Van Vrijdag 26 augustus tem Zondag 4 September 2022

’s Werelds grootste vak- en consumentenbeurs voor recreatie met veel aandacht voor campers en accessoires. Op een naastgelegen terrein (parkeerterrein P1) kunt u met de camper overnachten op prima camperplaatsen te midden van vele honderden andere camperaars hetgeen op zich al een ware belevenis is. De Caravan Salon in Düsseldorf is een leuk evenement waarbij veel camperbezitters uit heel Europa samenkomen.

Officiële website Caravansalon

Overnachten op de camperplaatsen bij de Caravan Salon Düsseldorf
Campers kunnen overnachten bij de Messe Düsseldorf op parkeerplaats P1 op het zogenaamde Caravan Center. Op dit terrein zijn 3500 staplaatsen direct bij de beurs, waarvan 800 met stroom. Dagtarieven: Plaats met stroom: onbekend (beperkt aantal plaatsen). Plaats zonder stroom: € 20,- (€ 10,- per dagdeel). Indien u lid bent van de Caravan Salon Club (gratis lidmaatschap) geldt er mogelijk een gereduceerd tarief. Coördinaten & Gps naar de parkeerplaats P1 zijn: 51°16’06”N / 6°43’33”O. Volg de Bundesautobahn 44 (BAB44) tot afslag 29 (D-Messe/Arena), dan de borden P1 volgen.

Wanneer : Vrijdag 26 augustus tot en met zondag 4 september 2022
Locatie : Düsseldorf Exhibition CenterAdresMesseplatz in Düsseldorf
Openingstijden : Dagelijks van 10.00 tot 18.00. Let op, de eerste dag (27e) is alleen voor vakbezoekers.
Entreeprijs : Volwassenen: € 15,-. / Kinderen 6 tot 12 jaar: € 6,-.
Studenten en senioren (65+) :
€ 11,-Korting Indien u lid bent van de Caravan Salon Club (gratis lidmaatschap) gelden er gereduceerde tarieven voor volwassenen: € 11,-.

Met een e-ticket kunt u gratis gebruik maken van bussen en treinen van de regiovervoerder Rijn-Ruhr (VRR).Honden toegestaan.
Het wordt niet aanbevolen om uw hond mee te nemen!

De CARAVAN SALON app gratis
De CARAVAN SALON-app is ideaal voor het voorbereiden van bezoeken aan een beurs – en nog belangrijker – het kan altijd en overal worden gebruikt:

De CARAVAN SALON app met alle informatie over de Nr. 1 beurs voor campers en caravans. De perfecte iPhone- en iPad-integratie dankzij offline zoeken, Google Maps-verbinding en een interactieve kaart van het beurscentrum stellen u in staat om uw bezoek aan de beurs perfect voor te bereiden.

De interactieve sitemap en halplannen zijn perfecte gidsen om je weg te vinden in het Exhibition Centre. Met een eenvoudige aanraking kunt u geleidelijk inzoomen op individuele stands om vervolgens de gegevens van een exposant te bekijken, evenals de producten die ze aanbieden. Alle exposanten- en productgegevens in de gehele CARAVAN SALON database kunnen worden doorzocht door middel van een full-text zoekroutine.

Update 04/2022

BLOGCAMPERPLAATSENNederland

Camperplaats Oirschot

Camperplaats BETALEND PRIVE
Plaats : Oirschot
Adres : De rijt 1a, 5688 GP Oirschot NEDERLANDS
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 51.500301, 5.32528
Aantal plaatsen : 60
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #63092 Park4night #41402 Campercontact
Vlag Nederland
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verharde stenen
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Cash / kaart
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Neen
BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

AdBlue dreigt schaars en duur te worden

Na het tekort aan computerchips, magnesium en door dat laatste ook aluminium, dreigt een nieuwe schaarste die de autobranche hard kan treffen: AdBlue. Deze vloeistof is nodig bij de reiniging van de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren in personenauto’s, vrachtwagens en ook campers, maar door de hoge gasprijzen verminderen ammoniakprodukten (ammoniak is een bestanddeel van AdBlue) hun productie.

Moderne dieselauto’s met SCR-katalysatoren (selectieve katalytische reductie) injecteren Adblue in de uitlaatgasstroom om de stikstofuitstoot te verminderen. Daartoe is er een aparte tank in het voertuig die regelmatig met Adblue (dat voor 32,5 procent uit ureum bestaat) moet worden gevuld. Als de AdBlue-tank leeg begint te raken, geeft de boordcomputer stapsgewijze waarschuwingen. Als de tank volledig leeg is, kan de motor niet meer worden gestart of alleen nog in de noodloop worden gebruikt. Zo willen autofabrikanten een optimale zuivering van de uitlaatgassen van hun dieselvoertuigen garanderen en het bezitters van diesels onmogelijk maken om zonder AdBlue in de tank toch te rijden. Het Adblue-verbruik van een personenauto bedraagt één tot twee liter per 1.000 kilometer.

HOGE AARDGASPRIJS
Het ureum in AdBlue wordt synthetisch gemaakt via een chemische reactie van ammoniak en CO2. Om ammoniak te produceren, hebben chemische fabrieken (zoals BASF of SKW) aardgas nodig – en daar ligt het probleem met AdBlue. Vanwege de huidige hoge aardgasprijzen hebben de bedrijven hun ammoniakproductie teruggeschroefd – en zonder ammoniak kun je geen Adblue maken. 

Als de productie wordt op een laag pitje blijft, dreigt de productie van ureum sterk terug te lopen en dat levert op z’n minst aanzienlijke prijsstijging op. Momenteel kost en gevaar te lopen Indien deze tendens niet wordt omgebogen, dreigt er een knelpunt in de voorziening van ureumoplossingen, of ten minste een aanzienlijke prijsstijging. Momenteel kost een liter Adblue vanaf zo’n 60 cent per liter aan de pomp. Je kunt ook jerrycans kopen, maar dan is de prijs al het dubbele. Behlve personenauto’s hebben ook vrachtauto’s, (land)bouwmachines en zelfs schepen AdBlue nodig.

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOL

Euro 4-voertuigen verboden in Brussel vanaf 1 januari 2022

De Brusselse regering blijft de LEZ, de lage-emissiezone, uitbreiden. Vanaf 1 januari 2022 mogen Euro 4-voertuigen niet meer in de hoofdstad rijden. Er wordt een communicatiecampagne gelanceerd.


Ter herinnering, de lage-emissiezone werd in 2018 gelanceerd en geleidelijk aan stijgt Leefmilieu Brussel in de euronormen. Om de standaard van uw voertuig te kennen, neemt u gewoon zijn kentekenkaart mee.

Volgens statistieken zijn 96.000 voertuigen op de weg nog steeds euro 4-norm en zijn deze auto’s de laatste die niet per se roetfilters hebben. We weten echter dat luchtkwaliteit een impact heeft op de gezondheid. Naar schatting is vervuiling verantwoordelijk voor bijna 9.400 vroegtijdige sterfgevallen in België per jaar. Volgens Pascale Hourman, woordvoerder leefmilieu Brussel, is er sinds de invoering van de lage-emissiezone sprake van een verbetering van de luchtkwaliteit. “In de afgelopen twee jaar is er een daling van 10% in stikstofdioxide en ook een afname van de zwarte koolstofconcentraties.”

Boetes van 350 euro

Als je met een voertuig rijdt dat verboden is in de hoofdstad, kost het je 350 euro. Sinds de lancering van de LEZ zijn er 28.000 boetes verstuurd door Brussel Fiscaliteit. Er zijn echter afwijkingen voor bepaalde technische voertuigen of voor voertuigen die zijn aangepast voor personen met beperkte mobiliteit. Voor de mivb zou deze normwijziging geen probleem moeten zijn. Aan de andere kant zal het voor gemeenten nodig zijn om te kijken of te oude voertuigen niet vervangen moeten worden.

Steun voor de overgang

Om automobilisten niet als verraders te besteverstaan, lanceert Leefmilieu Brussel vandaag een communicatiecampagne met een focus op luchtkwaliteit en gezondheid. Daarnaast implementeert het verschillende maatregelen om Brusselaars te ondersteunen die hun mobiliteitsgewoonten willen veranderen via een mobiliteitscoach. De Luchtpremie van Bruxel voor wie het zonder auto wil doen, heeft zijn budget zien verviervoudigen en is nu beschikbaar in de vorm van een mobiliteitsbudget voor de burger.

Om te weten of uw voertuig is getroffen, gaat u naar lez.brussels

BLOGCAMPERPLAATSENDuitsland

Camperplaats Kamp-Lintfort

Camperplaats BETALEND
Plaats : Kamp-Lintfort
Adres : Gohrstrabe 49, 47475 Kamp-Lintfort GERMANY
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 51.502502, 6.530445
Aantal plaatsen : 39
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #172609 Park4night
Vlag Duitsland
Prijs : Betalend, 12.00€ exclusief elektriciteit / water
Elektriciteit : Ja, 0,50€/kWh
Drinkwater : Ja, 1.00€/100l
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Grastegels
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Betaalautomaat met kaart
Reserveringssysteem : Niet mogelijk
Zwembad : Neen
BLOGCAMPERPLAATSENDuitsland

Camperplaats Aachen

Camperplaats BETALEND
Plaats : Aachen
Adres : Branderhofer weg 11, 52066 Aachen GERMANY
OPGEPAST Alleen met groen vignet bereikbaar
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 50.76137, 6.10297
Aantal plaatsen : 47
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #228832 Park4night
Vlag Duitsland
Prijs : Betalend, 23,00€/nacht
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Grastegels
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Casch/kaart
Reserveringssysteem : Niet mogelijk
Zwembad : Neen
BLOGCAMPERROUTESDuitsland

De Romantische Strasse

De Romantiek tussen Natuur en Cultuur : “De Romantische Strasse”

Eén van de bekendste, meest toeristische, maar vooral ook mooiste routes in Duitsland is de zogenaamde ROMANTISCHE STRAßE. Deze 400 kilometer lange route loopt van het centraal gelegen Würzburg naar de grens met Oostenrijk, aan de voet van de Alpen. Met de Camper kan de Romantische Straße beslist worden afgelegd, waarbij onderweg kan worden genoten van diverse middeleeuwse bezienswaardigheden, kastelen en dorpjes.

OPEN deze route De Romantische Strasse

Volle weiden en prachtige kastelen, wilde rivieren en Middeleeuwse straatjes op de Romantische Strasse. De Romantische route tussen Wûrzburg rn Füssen beleeft u Beieren als uit een prentenboek.

Startpunt Romantische Strasse : WÜRZBURG

Begin uw reis op de ROMANTISCHE STRAßE – de romantische route met een bezoek aan Würzburg. Hier treft u de Würzburger Residentie, een van de belangrijkste gebouwen van Europa, dat UNESCO-werelderfgoed is.

Door het schilderachtige Taubertal gaat u naar Rothenburg ob der Tauber, een van de hoogtepunten op de Romantische Straße – de romantische route. Oorspronkelijk en intact presenteert de kleine stad zich met vakwerkhuizen en krachtige middeleeuwse stadspoorten in een ongerept landschap. Ook het kleine Dinkelsbühl heeft een bijna volledig bewaard gebleven middeleeuwse oude binnenstad. Ga hier zeker even kijken.

Meer INFO omtrent deze route neem een kijkje op de website van deze route
Startseite (romantischestrasse.de)

BLOGMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

Wat is AdBlue®

AdBlue is een heldere, niet giftige en veilige hoog zuivere ureumoplossing van 32.5% in gedemineraliseerd water. Het wordt direct ingespoten in het uitlaatgas waar het als reductiemiddel dient voor de schadelijke stoffen. Daarbij, wordt ammoniak vrijgegeven die vervolgens in de katalysator met de schadelijke stikstofoxiden reageert tot elementaire stikstof en water. Zowel de stikstof en het water zijn natuurlijke bestanddelen van de lucht die wij dagelijks inademen. Hierdoor, kan de hoeveelheid schadelijke oxiden in de emissie met 85% worden verminderd en zo de uitstoot van voertuigen te beperken.

AdBlue is in het leven geroepen om de CO2 uitstoot van Euro 4, Euro 5 en Euro 6 voertuigen met SCR terug te dringen. De uitlaatgassen worden vermengd met de AdBlue voordat ze door de SCR-katalysator gaan, hierdoor breken de gassen af tot schadeloos natuurlijk water en stikstof.

AdBlue is biologisch afbreekbaar, oplosbaar en kleurloos. AdBlue kristalliseert vanaf -11ºC daarom dient AdBlue in de winter op een beschutte plaats opgeslagen te worden. Tevens mag AdBlue geen standplaats hebben in de felle zon. AdBlue mag alleen in contact komen met kuststoffen of roestvrij staal.

Wat gebeurt er als AdBlue niet wordt bijgevuld?
Uw dashboard geeft u een signaal of het AdBlue lampje brandt wanneer het tijd is om AdBlue bij te vullen. Als je je tank na 2.400 km niet hebt gevuld, kan je voertuig niet meer herstarten. Voertuigen met SCR-technologie zijn uitgerust met een elektronisch apparaat dat voorkomt dat de motor start bij afwezigheid van AdBlue. Je zult een professional moeten inschakelen om je voertuig te repareren.

Waar kan ik AdBlue vinden
In verschillende en de meeste servicestations bieden ze AdBlue te koop aan in verschillende verpakkingen; aan de pomp of in bidons van 5 liter.

AdBlue is GEEN additief voor diesel. U mag het dus NOOIT in de brandstoftank gieten. AdBlue® heeft zijn eigen reservoir. Naargelang het model bevindt zich dat op verschillende plaatsen, meestal heeft het reservoir een blauwe dop, om elke verwarring met het dieselreservoir te voorkomen.

BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijkMILIEU/TOL

Frankrijk verhoogt TOL op snelwegen begin met 2%

Tol over de snelwegen kosten vanaf
volgend jaar februari meer. De tarieven voor grote snelweg netten stijgen naar verwachting met gemiddeld 2% op 1 februari 2022, na een stijging van 0,44% begin 2021, blijkt uit cijfers van het ministerie van Transport.

Het netwerk van ADZG (Autoroutes du Sud de la France, noot van de redactie) zou zijn tarieven met 2,19% en APRR (Autoroutes Paris-Rhin-Rhône) met 2,05% moeten verhogen, volgens deze cijfers die door de snelwegmaatschappijen aan AFP worden bevestigd en die vrijdag aan het Comité van wegnetgebruikers worden voorgelegd.

De regering moet deze nieuwe tarieven nog formeel goedkeuren. De zeer strikte contracten tussen de snelwegmaatschappijen en de staat voorzien in een automatische verhoging van de toltarieven elk jaar op 1 februari, met name afhankelijk van de inflatie en de projecten die op het net worden uitgevoerd.

De stijging van de consumentenprijzen in Frankrijk is sinds de zomer versneld: de inflatie bedroeg in juli slechts 1,2% over een jaar, vervolgens 1,9% in augustus en 2,8% in november.
Het wordt gedreven door een versnelling van de prijzen van energie, gefabriceerde producten en in mindere mate diensten, aldus INSEE. “De toltarieven op 1 februari 2022 zullen niet meer stijgen dan de inflatie”, zei een bron dicht bij de concessiehouders. Begin 2019, te midden van het protest van de “gele hesjes”, had de regering na “intensieve gesprekken” met de snelwegbedrijven een verlaging van de tarieven voor reguliere chauffeurs met 30% gevraagd en verkregen, zonder een verlaging voor iedereen. De regering had het idee om de toltarieven te bevriezen, zoals voormalig minister van Ecologie Ségolène Royal in 2015 besloot, uitgesloten omdat het later had moeten worden ingehaald. Na een “zeeslang” van het politieke debat te zijn geworden, was de kwestie van de nationalisatie van snelwegen teruggekeerd naar discussies tijdens de eerste maanden van de presidentiële campagne voor de volgende verkiezingen.

Verschillende kandidaten hadden zich dan ook voor de maatregel uitgesproken, van Marine Le Pen tot Arnaud Montebourg.

Bron : ACTU.ORANGE.FR

BLOGCAMPERROUTESOostenrijk

Langs de DONAU van Passau – Wenen

De afstand van PASSAU naar WENEN is zo’n 300 km, en de route is vrijwel geheel vlak. Je kunt over deze afstand twee dagen doen of een week, of zelfs langer, want er is heel veel te zien langs de route.
Inclusief camperplaatsen op/langs de route.

OPEN deze route Langs de Donau Passau – Vienna

Rivier De DONAU

De DONAU is de grootste rivier in Oostenrijk, en de op één na langste rivier van Europa.
Is ook de rivier die al door Johann Straus Jr verwerkt werd in een wereldberoemde Wals, An der schönen blauen DONAU. Een Wals, die je vast wel een keer gehoord hebt, maar iedereen die wel eens aan de DONAU is geweest, weet ook, dat er niet zo vaak een blauwe kleur te vinden is in de rivier.

De rivier de DONAU, die natuurlijk nog door veel meer landen dan alleen OOSTENRIJK stroomt, is wel een rivier die heel veel recreatie mogelijk maakt, zoals je bijvoorbeeld kunt beleven in de vakantieregio’s DONAU Niederösterreich en DONAU Oberösterreich

Kastelen, pittoreske wijndorpen, groene heuvels en natuurlijk de prachtstad Wenen, die op zich al een meerdaags bezoek waard is.