Maand: april 2022

BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNederland

Westerscheldetunnel tarieven en tolvrije dagen

De tarieven voor het passeren van de Westerscheldetunnel gelden per passage en per categorie. Je vindt de tarieven in de tabel hieronder, onderverdeeld in vijf categorieën.

Wie bepaalt de categorie van je voertuig?
De hoogte en de lengte van het complete voertuig zijn bepalend voor de categorie-indeling. Spiegels, (schotel)antennes, aanhangers, lading, zwaailichten, koelsystemen en dergelijke worden meegerekend in de meting. Alleen fietsen op een dakdrager vallen buiten de meting. De hoogtegrens tussen de categorieën ligt bij 3 meter. De lengtegrens bij 6 en 12 meter.
Categorie 5 geld alleen voor motorfietsen die via de kassalaan passeren.

Tolvrije dagen in 2022
Jaarlijks zijn er zes tolvrije zaterdagen waarop iedereen de tunnel kan passeren zonder tol te betalen. In 2022 is de tunnel tolvrij op 29 januari, 26 februari, 9 april, 10 september, 29 oktober en 26 november.
We behouden ons het recht voor de tolvrije dagen te verplaatsen of te annuleren vanwege corona (COVID-19) maatregelen. Wij volgen hiervoor het advies van de Nederlandse Rijksoverheid.

Bron : Westerscheldetunnel

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Nederlandse vrouw sterft nadat ze met haar camper van een helling viel in Asturië

OVIEDO – Een 29-jarige Nederlandse vrouw is om het leven gekomen toen ze in Onís in de autonome regio Asturië van de weg raakte met haar camper en daarna van een helling viel en in een ravijn tot stilstand kwam. De vrouw reed op het moment van het omgeluk op een landweg zonder wegafrastering en raakte door nog onbekende reden van de weg waarna ze met haar camper 150 tot 200 meter naar beneden viel.

De vrouw reed volgens de lokale krant  en de ‘Servicio de Emergencias del Principado de Asturias’  (SEPA) op de onverharde weg tussen Demués en Soñin in de gemeente Onís, in de autonome regio Asturië in het zogenaamde Groene Spanje in het noorden van het land. Wat er precies is misgegaan is niet bekend maar de vrouw raakte met haar camper van de weg waarna ze in een ravijn terecht kwam en 150 tot 200 meter lager tot stilstand kwam.

Rond 9.18 uur op 25 april kreeg 112 Asturias een melding binnen van iemand die gezien had dat de vrouw met haar camper van de weg raakte en het ravijn in viel. De persoon die belde heeft verder niet gezien dat vlak na het ongeluk iemand uit de camper kwam. Meteen werd door 112 een helikopter van de brandweer klaargemaakt en werd de Guardia Civil naar het plaats van het ongeluk gestuurd.

Om bij de camper te komen was een moeilijke taak maar uiteindelijk kon de vrouw rond 10.44 uur bevrijd worden uit haar benarde situatie. Op dat moment leefde ze nog maar had ze een zeer ernstig polytrauma. Ze werd meteen met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht maar tijdens de vlucht overleed de jonge vrouw aan haar verwondingen.

BRON : Spanje vandaag

BLOGCAMPERFUNLuxemburgTRIPS

4 daagse trip Mullerthal Trail

Wandelen door de rotsspleten van de Luxemburgse zandsteen, door bossen, zonovergoten valleien en langs kleine waterstroompjes – al deze mogelijkheden worden geboden in het fantastische landschap langs de Mullerthal Trail.

Het wandelaanbod in de regio Mullerthal wordt aangevuld met een uitgebreid netwerk van lokale wandelpaden. De lokale wandelpaden hebben verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes en nodigen u uit om Luxemburgs Klein Zwitserland te ontdekken naar gelieven.

De geselecteerde rondwandelpaden (wandelsuggesties) hebben een lengte van 9 tot 12 kilometer. Een deel van de route van elke wandelsuggestie is op de Mullerthal Trail. Ze nodigen je uit voor een proefwandeling op de Mullerthal Trail en nemen je mee langs bijzondere highlights van de regio.

Begin 2014 werd de Mullerthal Trail gecertificeerd met het label “Leading Quality Trails – Best of Europe”.

Bekijk het foto album via de FB groep LUXEMBURG – Mullerthal trail I & Mullerthal trail II
Camping Berdorf Martbusch

De gemeente Berdorf (Berdorf, Bollendorfbrück, Grundhof, Weilerbach), in het hart van de Regio Mullerthal – Luxemburgs Klein Zwitserland gelegen, mag terugblikken op een 150 jarige traditie in het toerisme. In het bijzonder heeft Berdorf veel te bieden voor outdooraktivisten en natuurliefhebbers. Het perfekt aangegeven netwerk van wandelpaden met de talrijke lokale wandelwegen en het aangrenzende Mullerthal Trail laten het hart van iedere wandelaar hoger slaan.

Officiële website: Mullerthal trail

BelgiëBLOGCAMPERPLAATSEN

Camping Nieuwpoort Kompas

Camperplaats BETALEND
Plaats : Nieuwpoort
Adres : Brugse steenweg 49, 8620 Nieuwpoort BELGIUM
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 51.12963, 2.770658
Aantal plaatsen : 100
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #227636 Park4night
Vlag België
Prijs : Betalend, 23.00€
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verharde kiezel plaatsen
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja, betalend
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Online
Reserveringssysteem : Ja, online
Zwembad : Ja
BLOGCAMPER NIEUWSItalië

Bezoekje aan Venetië? Vanaf juni moet je reserveren én entreegeld betalen

De Italiaanse stad Venetië voert een eerder aangekondigd plan in om entreegeld (tot 10 euro) te vragen aan toeristen die de stad willen bezoeken. Vanaf juni zal je als toerist op voorhand moeten reserveren, afhankelijk van de drukte betaal je 3 tot 10 euro. De Venetiaanse overheid ziet het entreegeld als een moeilijke, maar juiste maatregel om te vermijden dat de stad ten onder gaat aan het massatoerisme.

Venetië, in het noorden van Italië, lokt elk jaar naar schatting 30 miljoen toeristen. Slechts een beperkte groep blijft ook echt in de stad zélf overnachten. Het merendeel zijn dagjestoeristen, of ze blijven slapen op de cruiseschepen die de stad aandoen. Inwoners klagen al langer over de massa dagjestoeristen. De kosten voor het schoonmaken lopen hoog op, ook het onderhouden en restaureren van de monumenten neemt een flinke hap uit het budget. Bovendien bedreigen de enorme cruiseschepen die tot vlak in het oude stadscentrum komen niet alleen het milieu, maar ook de stabiliteit van de gebouwen.

Vorig jaar keurde de Italiaanse regering na jarenlang palaveren een verbod op grote cruiseschepen van meer dan 25.000 ton goed. En nu komt het stadsbestuur met een reserveringssysteem en entreegeld voor de dagjestoeristen. Burgemeester Luigi Brugnaro lanceerde het voornemen begin 2019 al, maar het werd door de coronacrisis op de lange baan geschoven. Maar vanaf juni is het dus echt zover. Toeristen zullen vanaf dan moeten reserveren. Ze betalen dan 3 tot 10 euro per dag, afhankelijk van de drukte op het moment dat ze Venetië willen bezoeken.
Het gaat om een proefproject van een half jaar. Als het positief geëvauleerd wordt, gaat het vanaf januari volgend jaar effectief in. “We zijn de eerste in de wereld die dit moeilijke experiment zullen uitproberen”, schrijft burgemeester Brugnaro op Twitter. “Velen hebben vandaag begrepen dat het boekingssysteem de juiste manier is om naar meer evenwicht in het toerisme te gaan.”

UITZONDERINGEN
“Vanaf juni zullen dagjestoeristen een bezoek kunnen reserveren via een website die nu in de maak is”, zegt Simone Venturini, binnen het stadsbestuur bevoegd voor Toerisme,  aan de Italiaanse krant La Repubblica. “Wie boekt, zal extra’s krijgen, zoals kortingen bij een bezoek aan een museum. Om de toegangsprijs te bepalen, zullen we een maximum van 40.000 of 50.000 bezoekers per dag instellen.”

Inwoners van de regio Veneto, waar Venetië deel van uitmaakt, zullen ook moeten reserveren, al hoeven zij geen inkomgeld te betalen. Ook toeristen die in de stad zelf overnachten, hoeven niet te betalen omdat zij al toeristenbelasting betalen. Er zijn nog uitzonderingen voor wie bijvoorbeeld naar de stad komt voor een begrafenis of om een familielid te bezoeken. Aan dat lijstje zouden in de komende weken nog uitzonderingen worden toegevoegd.

In de toekomst zouden er mogelijk ook toegangspoortjes kunnen komen aan belangrijke aankomstplaatsen in de stad.

BIËNNALE
Door de coronacrisis lag het toerisme in Venetië bijna twee jaar plat, maar de toeristen zijn weer aan het terugkeren. Het voorbije paasweekend was het eerste echte signaal dat het weer business as usual is, met meer dan 125.000 bezoekers. Daarmee zou het aantal toeristen weer net zo hoog geweest zijn als voor de pandemie. “Het toerisme is opnieuw vertrokken, en dat is een bron van opluchting voor de sector”, schreef burgemeester Brugnaro.  

En er komen nog drukke tijden aan, want over enkele dagen gaat de Biënnale van Venetie van start, het oudste en grootste kunstenfestival ter wereld. Komende maandag is bovendien een vrije dag in Italië.

BRON : VRT nieuws

BLOGCAMPERFUNCAMPERROUTES

Camperroutes via MRA routeplanner

We zijn gestart met het nieuwe platform camperroutes die zal draaien binnen de website van Camperfun. We hebben een tijdje gebruik gemaakt van Google maps maar zijn nu overgestapt naar de routeplanner van MRA.

MyRoute-app: De #1 alles-in-een routetool
Routes vinden, maken, delen en exporteren naar je GPS én navigatie-app.

Er bestaat een GRATIS en BETAAL versie maar met de GRATIS versie kan je onze routes raadplegen en downloaden voor direct op je GPS te gebruiken.
Iedereen kan een GRATIS profiel aanmaken via het platform van MRA via de volgende link
Wanneer men zich geregistreerd krijgt men voor 14 dagen de trial, daarna ga automatisch naar de GRATIS versie.

Wanneer je je geregistreerd hebt kan ik jullie toevoegen aan ons portaal Camperfun en kan je gebruik maken van alle rondritten
Schrijf je in en mail ons je naam en email door via het contactformulier

by CamperFun.eu
Klik hier voor de rubriek camperroutes

Alle leden van Camperfun ontvangen 20% korting bij de betaalversie

BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Infodag Motorhomes & Caravans

Binnenkort op reis met de motorhome of caravan?
In de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit hun winterslaap. Het laden van de motorhome of caravan kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?

Wilt u een antwoord op deze vragen? Kom dan op
ZONDAG 24 april 2022 tussen 09:00 en 16:00 langs bij de Federale Wegpolitie Verkeerspost JABBEKE.
Federale Wegpoltie West-Vlaanderen
Verkeerspost Jabbeke, Gemeneweidestraat 10, 8490 Jabbeke
Tel. 050/366.750 – Fax. 02/206.80.82
Graag aanmelden vooraf via e-mail naar: thierry.devuyssere@police.belgium.eu

Voor de derde maal organiseren wij een infodag voor mobilhomes en caravans. Kom langs met uw motorhome of caravan en wij stellen onze weegbrug (asweger) ter beschikking. Deze dag zijn wij er om te informeren en niet om te verbaliseren.

Naast het lottery wegen van uw motorhome of auto met caravan, willen wij u op deze infodag ook verder helped met:

De terminologie (wat is nuttig laadvermogen, MTM, MTSM, MTMS, aslasten, …
Technische aspecten (nazicht, werking lichten, gebruik losbreekrem, banden: profieldiepte, laadindex)
Wetgeving omtrent rijbewijs (wanneer categories B, BE, Bmet code 96, C, C1, …)
Motorhomes +3,5 Ton (welk rijbewijs, vrijstellingen tachograaf? …)
Ladingzekering (hoe het best mijn lading/baggage vervoeren)
Wegcode (welke snelheid?, mag ik inhalen?, …)
Wetgeving overlading (asoverlading, overlading MTM: een boete of proces-verbaal, is er een correction bij het wegen? Wordt er een tolerate toegepast? Enz …)

Wat moet u te doen vooraleer u zich bij ons aanbiedt?
Laad uw voertuig of voertuigcombinatie zoals u op vakantie zou vertrekken. Neem de nodige boorddocumenten mee (inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs, keurngsbewijs, gelijkvormigheidsattest)

Gaat u enkel met de auto op vakantie of bent u van plan een caravan of motorhome te kopen? Ook dan kunnen wij u van de nodige informaie voorzien.

Tot binnenkort
Federale wegpolitie West-Vlaanderen

APPSBLOGMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

App Green-zones.eu

Milieuzones. Op vakantie met de personenauto is het al iets om rekening mee te houden, maar voor campers is het een hot item. En dat probleem wordt eerder groter dan kleiner. Het overgrote deel heeft immers een stevige diesel in het vooronder en zweeft in zijn kentekengewicht ergens rond de grens van de vrachtwagen.

Klik op LOGO voor Officiële website
GOED NIEUWS: er is een app die je daarbij helpt.

De Green Zones app helpt je om dingen bij te houden. Met meer dan 200 milieuzones in Europa heb je alles in één oogopslag. Waar zijn er rijverboden? Ben ik getroffen? Wanneer kan ik binnenrijden en wanneer niet? Wat voor boetes moet ik betalen? Zit mijn hotel in een lage-emissiezone? Waar kan ik nog met mijn oude auto naar binnen rijden? Hoe is de luchtkwaliteit in mijn stad? Dit alles en nog veel meer is te zien in de Green Zones app, gepersonaliseerd voor uw voertuig.

De Green Zones app helpt je om dingen bij te houden. Met meer dan 200 milieuzones in Europa heb je alles in één oogopslag. Waar zijn er rijverboden? Ben ik getroffen? Wanneer kan ik binnenrijden en wanneer niet? Wat voor boetes moet ik betalen? Zit mijn hotel in een lage-emissiezone? Waar kan ik nog met mijn oude auto naar binnen rijden? Hoe is de luchtkwaliteit in mijn stad? Dit alles en nog veel meer is te zien in de Green Zones app, gepersonaliseerd voor uw voertuig.

Opmerking: Deze app is voornamelijk gericht op particuliere en toeristische klanten of bestuurders van auto’s, motorfietsen en campers. Voor professionele gebruikers of chauffeurs van vrachtwagens en bussen die een servicegarantie met Green-Zones GmbH hebben gesloten, is de app “Green Zones Fleet-App” in de App Store beschikbaar.
BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

Proefrit naar politiebureau

Hamburg – In plaats van een vette verkoopopbrengst eindigde de autohandel voor deze vrouw (39) op de wacht!

Twee mannen wilden voor haar een chique Karmann camper kopen (model “Davis”). Hiervoor maakten ze een proefrit met haar. Maar ze voelden zich een beetje lui en belden de politie. De agenten merkten op dat kentekens en autopapieren niet overeenkwamen. Experts van de verkeerspolitie kwamen ter plaatse en ontdekten dat ze nep waren.

Resultaat: Verkoper tijdelijk aangehouden, camper beveiligd. Nu wordt gekeken of, hoe en waar de camper is gestolen.

Politie arresteert de vermeende dief Foto: Andre Lenthe Photograpy

BRON : Bild.de

BLOGCAMPER NIEUWS

Nijpend tekort aan camperstallingen.

Van de respondenten van een poll van de NKC over camperstallingen, geeft bijna de helft aan de camper thuis te kunnen stallen, terwijl 44 procent al een stalling heeft en 4 procent de camper het hele jaar gebruikt. Slechts 3 procent zoekt een stalling. De cijfers vormen een contrast met ervaringen van houders van stallingen.

Volgens de branche is er namelijk wel degelijk een grote vraag naar camperstallingen. “Wij worden soms wel tien tot twintig keer per dag gebeld door mensen die teleurgesteld zijn dat ze nergens een stalling voor hun camper kunnen vinden”, zegt Patrick Karsten, stallinghouder en voorzitter van Topstallingen, de brancheorganisatie voor camper- en caravanstallingbedrijven. “En van de bij ons aangesloten stallinghouders, vooral uit de Randstad, horen wij dezelfde verhalen. Iedereen wordt platgebeld.”

Volgens Karsten willen stallinghouders niets liever dan uitbreiden, maar werkt de gemeente vaak niet mee. “Bestemmingsplannen en het al dan niet afgeven van vergunningen staat het uitbreiden vaak in de weg. Wij moeten heel veel klanten teleurstellen.” Het viel hem bovendien op dat in de coronatijd veel mensen een camper impulsief aankochten en daarna pas een stalling gingen zoeken. Inmiddels zoekt men vaak eerst een stalling, voordat tot de aanschaf wordt overgegaan. “Van stallinghouders hoor ik dat klanten alvast een lege plek in een stalling huren, in afwachting van de levering of aanschaf van hun camper. Zo betalen ze een tijdje voor niets, maar hebben ze wel garantie op een plek.”

Hoe kan de uitslag van de poll zo verschillen van het beeld dat de stallinghouders schetsen? “Daar is een aantal mogelijke oorzaken voor”, zegt Jaap van Ravels, coördinator van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC. “Ten eerste wordt de poll van de NKC waarschijnlijk vooral ingevuld door mensen die al een camper hebben. Terwijl er ook veel mensen zijn die een camper willen aanschaffen, maar hier nog geen stalling voor hebben gevonden. Mogelijk stellen ze de aanschaf uit, omdat ze eerst een stalling willen vinden.”

Waar de uitspraken van de stallinghouders en de uitslagen van de poll van de NKC wel met elkaar overeenkomen, zijn de provincies waarin men het meest op zoek is naar een stalling. Vooral in Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel is een flink tekort aan stallingen, maar ook in Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland lijkt er meer vraag dan aanbod te zijn. Een gat in de markt? “Stel je overweegt om een camperstalling te beginnen,” zegt Van Ravels. “dan kan je terecht bij het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC. Daar is veel kennis en kunde en kunnen medewerkers je op weg helpen bij het opzetten van zo’n bedrijf. En dus niet alleen met het opzetten van een camperplaats, zoals de naam doet vermoeden.”

Bron : NKC