Maand: mei 2022

BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

KAS hield een Litouwse TIR vast. In de vouwwagen campers met kapotte ontstekingen

Ambtenaren van de nationale belastingdienst (KAS) uit Łomża hebben een Litouwse vrachtwagenbestuurder staande gehouden voor een inspectie. Na het openen van het dekzeil kwamen 2 campers (Fiat en Citroen) tevoorschijn. Volgens KAS was de 41-jarige vrachtwagenbestuurder niet in het bezit van de sleutels of documenten van de vervoerde voertuigen en bovendien hadden beide voertuigen kapotte contactschakelaars en was er zichtbare schade in de zekeringskasten.

Dit leidde tot een redelijk vermoeden dat de campers gestolen waren, waarop een politiepatrouille ter plaatse werd geroepen. Agenten controleerden en en bevestigden snel dat de campers in Duitsland gestolen werden.
De zaak wordt gevoerd door het hoofdbureau van politie in Łomża.

BRON: auto-swiat.pl

BLOGFrankrijkMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

Goed opletten wanneer je door Frankrijk rijdt, want je betaalt veel te veel voor de tolwegen

Wie wel eens met de auto door Frankrijk heeft gereden weet dat het bijna onvermijdelijk is: tolpoortjes of tolwegen. Om over deze wegen te mogen rijden moet een bepaald bedrag worden betaald, maar wie niet goed oplet betaalt veel meer dan nodig is.

De Franse tolwegen zijn beslist niet goedkoop, Voor je het weet ben je zo een paar tientjes aan tol kwijt. Als jij binnenkort een bezoek brengt aan Frankrijk, let dan goed op. De maker van het onderstaande filmpje, Andries Bik, die geregeld in Frankrijk komt, is opgevallen dat auto’s standaard in een te hoge gewichtsklasse worden geplaatst. Hierdoor betaal je structureel te veel dan nodig is. De scanners bij de tolwegen zouden zo afgesteld zijn dat auto’s altijd ‘per ongeluk’ onder het hoge tarief vallen. De meeste mensen betalen gewoon het tarief dat op het scherm wordt aangegeven, maar als je op de ‘assistence’ knop druk krijg je al snel een andere melding.
Bekijk de onderstaande video maar eens !

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERFUNNUTTIGE INFO

CamperFun neemt de FB groep Roller team Friends Belgium over

Vanaf vandaag 19 Mei 2022 neemt CamperFun.eu de FB groep Roller team Friends Belgium over. De groep bestaat al enkele sinds Oktober 2011 en hebben leden die in het bezit zijn van een Roller team camper de camper met Topkwaliteit in Italiaans Design. De vorige beheerders van de groep Mario M. en Bert V. die de groep meer dan 10 jaar perfect beheerden zetten er een punt achter nu ze de tijd niet meer vinden om met de camper op stap te gaan en de camper verkochten. We konden deze fantastische groep niet laten te niet gaan en daarom hebben wij de beslissing genomen om deze groep verder te runnen. Welkom aan alle leden en beloof dat we er terug iets moois van zullen maken 😉

CamperFun.eu is tevens beheerder van de website CamperFun.eu en FB groep CamperFun, FB groep Gestolen Caravans en campers en vanaf vandaag de Roller team Friends Belgium.

Ben je dus in het bezit of is je Roller team in bestelling meld je GRATIS aan op de FB groep
Roller Team Friends Belgium


BLOGCAMPERFUNSPONSORS

Alles voor de ACTIVE camperliefhebber

doen verschillende realisaties van onder andere volgende producten:

E&P Hydraulics: levelsysteem voor camper en caravan dit voor uw voertuig waterpas te plaatsen. Wij zijn hiervoor de importeur in België. Nu onderdeel van de AL-KO Groep.
VB Airsuspension: Luchtvering voor de camper. Dit zorgt ervoor dat het rijden met de camper aangenamer is. Nederlands bedrijf.
GoldschmittLuchtvering voor de camper. Dit zorgt ervoor dat het rijden met de camper aangenamer is. Duits bedrijf.
BearlockAnti-diefstal systeem voor de camper.
SawikoFietsendragers alsook trekhaken.
AirtrailerLuchtgeveerde motortrailer. Hiervan doen we zowel
verhuur als verkoop.
Sumospringdit is een vernieuwde bumpstop en bieden wij als goedkoper alternatief aan voor een stabiele rijervaring.

Officiële website : www.vanquip.be


BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSDuitsland

Achtervolgingsrit met gestolen camper gaat mis: man zwaargewond

Helmstedt/Marienborn – Een man heeft in de nacht op dinsdag op de snelweg 2 een achtervolging met een gestolen camper afgeleverd en een ongeluk gebouwd.

De 47-jarige ontweek rond 1.25 uur in het Nedersaksische Helmstedt aan de grens met Saksen-Anhalt een verkeerscontrole en reed vervolgens met hoge snelheid weg met de camper, zo zei een politiewoordvoerster dinsdagochtend.
Volgens de informatie racete de camper met ongeveer 150 km/u naar het Marienborn-verzorgingsgebied en verloor de controle.

Het voertuig spinde vervolgens, kantelde op zijn kant en gleed in een trekker-oplegger die in de uitgang van het tankstation stond.

De camper is bij het ongeluk volledig vernield en De camperrijder raakte bij het ongeval zwaargewond.

De zwaargewonde vermoedelijke dief moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht en tijdelijk aangehouden omdat bleek dat de camper eerder was gestolen in Langenhagen bij Hannover.

Volgens de politie raakten ook een enorme betonnen paal, een straatlantaarn en delen van de vangrail beschadigd

BRON: TAG24 ©Matthias Strauß

BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSDuitsland

Dievenbende opgepakt na talloze camperdiefstallen

Gezamenlijk persbericht van het openbaar ministerie van Bielefeld en de politie van het district Gütersloh.

District Gütersloh (MK) – In de nacht op donderdag (12.05.05 uur) is de politie erin geslaagd om na maanden van onderzoek een dievenbende tijdelijk te arresteren. De mannen hadden zich gespecialiseerd in de commerciële diefstal van hoogwaardige campers.

Sinds juni 2021 zijn er veel diefstallen van campers geweest in de Westfaalse regio. In de loop van het eerste onderzoek door de betrokken politieautoriteiten kwamen westfaalse criminele verbanden aan het licht. Dit resulteerde in bewijs van een negenkoppige bende daders uit Polen. Volgens de huidige status kunnen 23 van het totaal aantal gedetecteerde camperdiefstallen worden toegewezen aan de dievenbende. Als gevolg hiervan en in overleg met de respectieve autoriteiten van de plaats delict heeft de recherche van Gütersloh in februari 2022 het gebundelde onderzoekswerk in de onderzoeksprocedure overgenomen. Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Bielefeld werd vervolgens de onderzoekscommissie “Camper” opgericht.

De momenteel bekende vijf van de 23 diefstallen werden gepleegd in het district Gütersloh. Volgens de bevindingen was de bende in het district Gütersloh aanvankelijk actief in februari en maart op plaatsen delict in Verl (04.02.), Rheda-Wiedenbrück (11.02.), Gütersloh (10.03.) en Borgholzhausen (17.03.). In de nacht van afgelopen dinsdag (10.05.) volgde een vijfde bedrijf in de wijk Gütersloh van Friedrichsdorf. De andere plaatsen delict waren in de gebieden Arnsberg, Wickede (Ruhr), Lippstadt, Ahlen, Wadersloh, Beckum, Ennigerloh, Hilter (Nedersaksen), Porta Westfalica, Vlotho, Kalletal en Ense-Waltringen in het district Soest.

Na uitgebreid onderzoek en maatregelen slaagden de rechercheurs van het EK “Camper” vervolgens donderdagavond (12.05.) in het onderzoek. Enkele leden van de dievenbende werden op heterdaad tijdelijk opgepakt. Nadat de mannen twee stacaravans in de wijk Soest (Ense-Waltringen) hadden gestolen, werd de toegang uitgevoerd met medewerking van speciale eenheden van de politie, een politiehelikopter en andere politiekorpsen op de A2.

Daarbij arresteerden de agenten tijdelijk zes mannen uit Polen tussen de 26 en 42 jaar oud. Vrijdagochtend vaardigde een rechter van de districtsrechtbank van Bielefeld op verzoek van het openbaar ministerie van Bielefeld voorlopige aanhoudingsbevelen uit tegen de zes mannen. Een ander lid van de bende (39 jaar oud) had na verhoor geen grond voor aanhouding. Leden acht en negen (37 en 41 jaar oud) werden eerder in april opgepakt na een camperdiefstal in Ahlen en zitten al in voorarrest.

De onderzoekers van de Commissie zijn er in sommige gevallen ook in geslaagd om gestolen campers te vinden. Elf van de gestolen campers in de regio Westfalen konden in sommige gevallen in andere deelstaten worden gevonden en beveiligd. In totaal werden campers met een geschatte waarde van 1,2 miljoen euro benaderd door de bende.

BRON: Persdienst van de politie van Gütersloh

BLOGCAMPERFUNFrankrijkTRIPS

8 daagse trip naar de streek van Normandië-Bretagne

8 daagse trip naar Saint-Malo in het mooie Bretagne, de eerste stop was gepland voor een bezoekje aan het schilderachtige Honfleur. Volgende morgen doorgereden naar de Mont-Saint-michel dan verde naar de oesterkwekerijen in Cancale en dan als afsluiter het mooie Saint-Malo.

Trip naar Bretagne met enkele tussenstops, Totale afstand 1291 km
Hieronder een klein foto overzicht van de mooie plaatsen en, incl. link naar de bezochte campings / Camperplaatsen

Honfleur
is een plaats in Frankrijk. Het ligt in Normandië, op de zuidelijke oever van de monding van de Seine tegenover Le Havre. Daar komt de Seine in het Kanaal uit. Honfleur is bekend om zijn schilderachtige haven, gekenmerkt door huizen met voorgevels bedekt met leien. Het is dikwijls geschilderd, door Gustave CourbetEugène BoudinClaude Monet en Johan Barthold Jongkind. De Sainte-Catherinekerk, waarvan de klokkentoren van het hoofdgebouw is gescheiden, is de grootste houten kerk in Frankrijk.

Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Honfleur
Camperplaats Honfleur

Mont Saint Michel
De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Normandië, Frankrijk gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Het granieten massief van de Mont Saint-Michel is bekroond met een middeleeuwse abdij. Op de torenspits van de abdijkerk staat sinds 1898 een beeld van de heilige Michaël dat honderdzeventig meter boven de baai uitsteekt. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle brug, met pendeldienst, naar het eiland. De Mont Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers.

In 1979 werd de Mont Saint-Michel met abdijcomplex en de omliggende baai uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. De Mont Saint-Michel is de derde toeristische trekpleister in Frankrijk na de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles, met jaarlijks meer dan 3.500.000 bezoekers.

Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Mont-Saint-Michel
Camping / Camperplaats Anse de Moidrey

Abdij van Mont Saint Michel
Een benedictijnerklooster was eerst de functie van de gebouwen waarin de abdij is gevestigd. Na de Franse Revolutie deed het dienst als politieke gevangenis. In het jaar 1017 werd op het hoogste punt van het eilandje begonnen met de bouw van een romaans kerkgebouw. Deze kerk werd bovenop zijn 10e eeuwse voorganger, de nu ondergrondse kapel van Onze Vrouwe gebouwd. In het begin van de 13e eeuw werd aan de noordzijde van de kerk een klooster, La Merveille ( het wonder ) gebouwd.
De Drie niveaus die de abdij kent geven de hiërarchie binnen het klooster mooi weer. De monniken woonden op het hoogste niveau in een besloten wereld van kerk, klooster en refter. Op het middelste niveau werden hoge gasten ontvangen door de abt. Bedevaartgangers en soldaten werden op het onderste niveau ontvangen. Door de hoge muren van de kerk en abdij waren deze praktisch onneembaar.

Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Abdij Mont-Saint-Michel
Camping / Camperplaats Anse de Moidrey

Aligator Bay
Alligator Bay is een dierentuin, gelegen aan de voet van de Mont Saint Michel, gespecialiseerd in reptielachtige fauna (hagedis, slang, schildpad, krokodil, …) met meer dan 700 dieren uit 5 continenten. Het park werd in 1994 opgericht door Jean-Pierre Macé, gepassioneerd door reptielen. Vandaag de dag werkt het nog steeds volgens het familiemodel en trekt het gemiddeld 115.000 bezoekers per jaar.
Na renovatie werd het dierenpark in 2006 Alligator Bay met de toevoeging van een gebied van 2.500 m2 voor krokodillen en alligators.

Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Aligator Bay
Camping / Camperplaats Anse de Moidrey

Cancale
Het mooie haventje is een streling voor zowel het oog als voor de smaakpapillen: Cancale, sinds lang beroemd om haar oesters en schelpdieren, heeft een prijs gewonnen als bijzonder smaakvolle stad. Een onbetwistbare troef zijn de zilte heerlijkheden die genuttigd kunnen worden met uitzicht op de schitterende Mont Saint-Michel, gelegen midden in de baai. Het sfeervolle stadje Cancale staat bekend om haar heerlijke oesters. De Romeinen aten er al oesters en vanuit dit havenstadje werden ook de oesters geleverd aan het Franse hof. In de 19e eeuw werden de zeelieden uit Cancale de zogenaamde “Terra-Neuva’s” (New Foundlanders) en lieten zij hun echtgenotes het stadje besturen. In die tijd is de openhartigheid van de vrouwen van Cancale ontstaan, vooral in de haven van La Houle en in de pittoreske “achteraf straatjes” die tegen de klif aanleunen. De stad “van boven” was meer het domein van de reders. Cancale is de parel van de Côte d’Emeraude.

Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Cancale
Camping Municipal le Grouin Cancale

Pointe du Grouin 
is het meest noordelijke punt van Cancale en biedt een ongekend uitzicht. In de uitbreiding is de vuurtoren van Pierre-de-Herpin . Deze site aan de Smaragdkust verwelkomt tussen 600.000 en een miljoen bezoekers tijdens de jaren van de Route du Rhum , waarvan het punt wordt gebruikt om de startlijn te trekken.
De site van Pointe du Grouin is beschermd door de wet van 2 mei 1930 met betrekking tot de bescherming van natuurlijke monumenten en sites van artistieke, historische, wetenschappelijke, legendarische of pittoreske aard. Het kwetsbare natuurgebied van Pointe du Grouin is sinds 1977 het onderwerp van grondaankopen door de Algemene Raad van Ille-et-Vilaine in het kader van zijn beleid van kwetsbare natuurgebieden.

Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – La Pointe du Grouin
Camping Municipal le Grouin Cancale

Saint-Malo
een havenstad in het noorden van Bretagne. De kustplaats Saint-Malo ontstond in de 1e eeuw v. Chr. in Alet. De Gallo-Romeinse haven stond haar plek op het podium af aan deze stad, die in de 12e eeuw op een eiland is gebouwd. Haar welvaart heeft de stad te danken aan haar reders die de zeeroutes afstroopten. De reders gedijden goed binnen de dekking van de vestingmuren die door de discipelen van Vauban werden uitgebreid. In de 18e eeuw zorgden de piraten Duguay-Trouin en Surcouf dat Saint-Malo nog meer aanzien kreeg. De vlag van de stad hangt nu boven de Franse vlag.
Vroeger was de stad echter ook berucht als een belangrijke piratenstad in Frankrijk. De piraten werden beschouwd als de beschermers van de Franse koning. Zo kaapten de piraten van Saint-Malo bijvoorbeeld vrachtschepen uit Engeland en Nederland. Een beruchte piraat uit Saint-Malo is Surcouf. Tegenwoordig zijn nog steeds de invloeden van zeerovers zoals Surcouf terug te vinden in de havenstad. Zo ligt er een replica van een van de piratenschepen van Surcouf in de haven.

Bekijk Saint-Malo & Saint-Malo II het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Saint-Malo I en II
Camperplaats Les Îlots Saint-Malo
BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camperplaats Les Îlots Saint-Malo

Camperplaats BETALEND
Plaats : Saint-Malo
Adres : Les Îlots, 35400 Saint-Malo FRANCE
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 48.6805, -1.96289
Aantal plaatsen : 165
Opening/sluiting : 01/03-15/10
Site code : #560 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend, 10.00€ / 13.00€ in Juli & Augustus
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras en verhard
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Cash en kaart
Reserveringssysteem :Nee
Zwembad : Nee
BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Let op het gewicht als je een motorhome koopt: “Ik kan enkel mijn vrouw meenemen, geen bagage”

Opletten als je een tweedehands motorhome koopt: vaak blijken voertuigen al zodanig zwaar, dat je amper nog bagage of passagiers kan meenemen. Het overkwam Luc uit Beerse bij de aankoop van een tweedehands model. Zijn voertuig blijkt te zwaar, waardoor hij amper 75 kilogram aan passagiers en bagage mag meenemen. Een reisje met zijn vrouw en kleinkinderen is dan ook niet haalbaar. “Het probleem duikt vaker op, zeker bij tweedehands voertuigen”, zegt de sector. “De Inspecteur” geeft tips om problemen te vermijden.

Het gewicht van motorhomes is een oud zeer. “De Inspecteur” praat erover met William Smesman, hoofdredacteur van het magazine Kampeerwereld. “Zeker met oudere modellen gebeurt het dat je amper laadvermogen hebt omdat het voertuig op zich al te zwaar is.” 

Wat is het laadvermogen?
Er zijn twee parameters die het laadvermogen van een motorhome bepalen:

De maximum toegelaten massa (MTM)
Het rijklaar gewicht (het gewicht van de camper met een voor 90 procent gevulde brandstoftank, een eventueel meegeleverd reservewiel en gereedschap en een bestuurder van 75 kilogram)

Het laadvermogen is het verschil tussen die twee getallen en verschilt per motorhome.

Maximum toegelaten massa
Elke motorhome heeft een Maximaal Toegelaten Massa (MTM), afhankelijk van het merk en type. Dat is de totale massa die je voertuig wettelijk gezien mag hebben. De MTM staat op het inschrijvingsbewijs.

Als je met een rijbewijs B rijdt, bedraagt de MTM 3.500 kilogram.
Is het voertuig zwaarder? Tot 7.500 kilogram heb je een rijbewijs C1 nodig.
Voor motorhomes boven de 7.500 kilogram heb je een rijbewijs C nodig.

Rijklaar gewicht
Ook het rijklaar gewicht verschilt per voertuig. Dat is het gewicht van de kampeerauto inclusief: 

de bestuurder (75 kilogram)
een volle tank (90%)
een vol drinkwatersysteem (15 liter)
een gasfles (tot 50 kilogram)
een extra batterij (indien beschikbaar)
andere accessoires zoals een luifel, zonnepanelen, …

Het rijklaar gewicht wordt bepaald door de autokeuring bij inschrijving van het voertuig als het nieuw is, en als het wisselt van eigenaar. Bij nieuwe kampeerauto’s worden de gewichten ook hernomen op het Europees gelijkvormigheidsattest (COC).

Amper 75 kilogram voor passagiers én bagage
Let er bij de aankoop van een tweedehands voertuig op dat het rijklaar gewicht niet te hoog is.
In het geval van Luc zit daar het probleem: de motorhome heeft een MTM van 3.500 kilogram en het rijklaar gewicht bedraagt 3.425 kilogram. Dat betekent dat hij een laadvermogen van 75 kilogram heeft. Dat is veel te weinig. Idealiter heb je een laadvermogen van minimaal 300 kilogram: genoeg voor twee volwassen passagiers en bagage. 

Let op met tweedehands motorhomes

Bij de oorspronkelijke aankoop wordt het voertuig voorgereden bij de keuring en wordt het laadvermogen vastgelegd. Maar het kan dat het voertuig doorheen de jaren zwaarder wordt. 
Hoe dan? Als de vorige eigenaar er extra accessoires op monteert zoals een luifel, zonnepanelen en een schotelantenne. Die elementen zorgen voor een hoger rijklaar gewicht. Wanneer de motorhome daarna van eigenaar wisselt, moet het voertuig ook opnieuw naar de keuring. Als het rijklaar gewicht hoger is, wordt het laadvermogen naar beneden bijgesteld.”

Verwacht geen wonderen tot 3.500 kilogram
Veel mensen kiezen voor een MTM van 3.500 kilogram omdat je dan geen rijbewijs C1 of C nodig hebt.
De fabrikanten doen inspanningen bij nieuwe voertuigen om het gewicht naar beneden te krijgen. “Er wordt werk gemaakt van lichte materialen en minder zware onderstellen”, zegt Smesman. “Maar 3.500 kilogram blijft ook een beperkt gewicht. Verwacht niet dat je én vier extra passagiers kan meenemen én veel bagage, én fietsen, én dure apparatuur én eten voor een hele week.” 

Tips voor een hoger laadvermogen
Smesman geeft deze tips om het laadvermogen te verhogen:

Ga naar de weegbrug voor de aankoop. Zo heb je een betere indicatie van het rijklaar gewicht. 
Als je voertuig het toelaat, kun je het laten homologeren tot een hoger MTM. “Er zijn voertuigen die ingeschreven staan met een MTM van 3.500 kilogram, maar technisch gezien meer gewicht kunnen dragen. Als dat mogelijk is voor jouw type motorhome, kan je daar zeker voor informeren”, zegt Smesman.
Ga voor een rijbewijs C1 of C. Als je ervoor kiest om je MTM op te trekken, moet je ook je rijbewijs aanpassen. Weet wel dat het al snel 1.000 à 1.200 euro kost om een rijbewijs C1 of C te halen. “Houd er ook rekening mee dat je vanaf dan geregeld een medische keuring moet ondergaan. Voor mensen die al wat ouder worden, is het niet altijd evident om zo’n keuring door te komen”, besluit Smesman.
Rijd met minder water aan boord. Een aantal luisteraars geeft de tip om minder water in de tank te doen, maar dat is volgens Smesman voor de keuring alvast geen oplossing. “Bij nieuwe kampeerauto’s is de watertank begrensd op 20 liter, en het gewicht daarvan telt ook mee voor de homologatie. Voor oudere voertuigen bestaat die begrenzing niet. Als je naar de keuring gaat, moet je je mobilhome voorrijden met een volle watertank. Ook met een volle brandstof- en gastank trouwens.”

BRON: Vrt nieuws





BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

Grenswachten heroverden een camper ter waarde van 180 duizend. zloty. De bestuurder probeerde weg te rennen (foto)

Officieren van de Joint Pools-German Post in Świecko hebben een andere auto teruggevonden die in Duitsland was gestolen. Samen met de bestuurder, die in de ongelukkige Citroën Jumper reed, stormde ook zijn assistent, die vlak achter hem in een tweede auto zat, binnen.

Het incident vond plaats op 9 april. De grenswachters selecteerden voor inspectie een Citroën Jumper camper met Duitse kentekens en een direct erachter rijdende Audi A7, eveneens met Duitse kentekenplaten.

Beide voertuigen gingen van de snelweg A2 de weg op richting Świebodzin en daar begonnen de agenten hen te arresteren. De Citroën-bestuurder, die de controle wilde ontwijken, sloeg een onverharde weg in en probeerde aan de patrouille te ontsnappen. Na een korte achtervolging werd hij tegengehouden.
Agenten controleerden het voertuig aan de hand van zoekdatabases en vonden het een paar uur eerder gestolen in Duitsland. De bestuurder, een 40-jarige Pool, had voorwerpen die werden gebruikt om voertuigen te stelen en elementen van een beschadigd contactslot – meldt Joanna Konieczniak, perswoordvoerder van de grenswacht van Lubuskie.

De Audi A7 werd gevolgd door de tweede patrouille van de Gezamenlijke Pools-Duitse Post in Świecko. De bestuurder bleek een 43-jarige Pool te zijn. Bij Audi onthulden agenten items die werden gebruikt om het signaal te blokkeren en het signaal van de sleutel af te lezen.

Daarnaast is vastgesteld dat de man voortdurend telefonisch contact had met de Citroën-chauffeur. Hierdoor werd hij vastgehouden voor hulp bij het plegen van de diefstal – voegt J. Konieczniak toe. Beide mannen zijn overgedragen aan politieagenten uit Sulęcin, die de diefstal verder onderzoeken. De waarde van de Citroën Jumper werd geschat op 180.000. zloty.

Sinds begin 2022 hebben grenswachters van Świecko al 11 auto’s en twee gestolen motorfietsen aangehouden. De totale waarde van de teruggevonden voertuigen is PLN 1.425.000

BRON: Slubice.pl

BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camping Municipal le Grouin

Camperplaats BETALEND
Plaats : Cancale
Adres : Port Mer, 35260 Cancale FRANCE
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 48.703999, -1.8478
Aantal plaatsen : 199
Opening/sluiting : 01/03-15/10
Site code : #8311 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend, 26.00€
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Cash en kaart
Reserveringssysteem : Ja
Zwembad : Nee
BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camping La Caserne Ardevon Pontorson

Camperplaats BETALEND
Plaats : Pontorson
Adres : La Caserne Ardevon, 50170 Pontorson FRANCE
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 48.614772, -1.509017
Aantal plaatsen : 80
Opening/sluiting : van 08/04 tem 24/09
Site code : #4228 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Via betaalautomaat aan de ingang
Reserveringssysteem : Gelieve vooraf te reserveren op 02 33 60 22 10 of via website (zie website)
Zwembad : Nee
BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camperplaats Beauvoir

Camperplaats BETALEND
Plaats : Beauvoir
Adres : Route de Mont Saint-Michel 1, 50170 Beauvoir FRANCE
Website :
GPS coördinaten : 48.593077, -1.512432
Aantal plaatsen : 75
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #3455 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : steengruis en gras
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Via betaalautomaat aan de ingang
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Nee
BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camperplaats Anse de Moidrey Pontorson

Camperplaats BETALEND
Plaats : Pontorson
Adres : Route de la Greve 23, 50170 Pontorson FRANCE
Website :
GPS coördinaten : 48.57992, -1.515455
Aantal plaatsen : 72
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #267497 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend, 13.00€
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verhard, steengruis
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Via betaalautomaat aan de ingang
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Ja
BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Specialisten verwachten meer kriebel- en tijgermuggen in Spanje

MADRIDDe Asociación Nacional de Empresas de Sanidad Ambiental (Anecpla) heeft gemeld dat er dit jaar meer tijgermuggen zullen zijn dan andere jaren. Daarbij wordt ook melding gedaan van een stijging van het aantal kriebelmuggen die ook zeer vervelend kunnen zijn.

De hevige regenval op veel plaatsen in Spanje tijdens de lente en de hoge temperaturen die verwacht worden deze zomer zullen ervoor zorgen dat er dit jaar meer tijgermuggen  (mosquitos tigres) dan andere jaren zullen zijn. Volgens Anecpla heeft Spanje het punt bereikt dat het uitsterven van deze muggen niet meer mogelijk is. Men roept op voorzichtig te zijn en ervoor te zorgen dat de tijgermuggen geen ruimte krijgen om zich te verspreiden.

De aanwezigheid van de tijgermuggen is nu al met 70% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2021, aldus de smartphone app en website Mosquito Alert . Met name de overvloedige regenval waardoor in bloempotten, plantenbakken, drinkbakken voor huisdieren en in speelgoed of andere materialen in tuinen water is blijven staan waarin de tijgermuggen hun eitjes hebben kunnen leggen, heeft meegeholpen aan de verspreiding van de tijgermuggen.
Naast dat de beten van tijgermuggen behoorlijk pijnlijk kunnen zijn en voor allergische reacties kunnen zorgen, hebben de ‘mosquitos tigre’ ook de capaciteit om tot 22 verschillende soorten virussen over te brengen die in verband gebracht kunnen worden met dodelijke ziektes zoals het Zika-virus, Dengue of Chikungunya. De afgelopen vijf jaar zijn er 1.800 patiënten met deze ziekten geregistreerd in Spanje.

TIJGERMUGGEN
De tijgermug kenmerkt zich door ongeacht het tijdstip op de dag de mensen aan te vallen en deze vaak met een lastige en pijnlijke muggenbeet achter te laten. De tijgermug op zich is niet giftig maar kan dus wel enge ziektes (zoals Zika en nog 21 andere) overdragen. De beet van een ‘mosquito tigre’ is knap vervelend, zeker als men allergisch is voor deze muggensoort.

KRIEBELMUGGEN
Er wordt ook gewaarschuwd voor een stijging van het aantal kriebelmuggen (moscas nega), deze worden ook wel ‘chupasangres’ genoemd in Spanje. De kriebelmug ofwel de ‘simuliidae’, is een type mug dat voor aardig wat pijn kan zorgen en zelfs de dood kan betekenen voor vogels en muizen. ‘Mosca’ betekent eigenlijk vlieg wat voor verwarring zorgt in Spanje want het gaat om een mug (mosquito).
De kriebelmug kan een beetje vergeleken worden met de tijgermug aangezien deze ook overdag aanvalt en makkelijk door kleding kan prikken, al moet er in het geval van de ‘chupasangre’ gesproken worden van bijten door middel van zaagbewegingen. Het zijn kleine, zwarte of oranjerode tot grijze insecten met korte pootjes en antennes. Ze zijn herkenbaar aan hun kleine vleugels. De lichaamslengte varieert van 1 tot 5 mm.

De mannetjes voeden zich voornamelijk met nectar, de vrouwtjes echter zuigen onder andere bij mensen bloed. Van zo’n beet kan men dagenlang pijnlijke jeuk en zwellingen oplopen. Als de kriebelmug bijt dan verwijdert het diertje een stukje huid waarna de mug makkelijker bloed kan opzuigen zonder dat men daar in eerste instantie erg in heeft. Het is echter het speeksel van de kriebelmug dat kan zorgen voor een reactie zoals een grote rode bult die bij sommige mensen kan aanzwellen en roder kan worden.

BRON : Spanje vandaag

BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camperplaats Honfleur

Camperplaats BETALEND
Plaats : Honfleur
Adres : Quai de la Cale, 14600 Honfleur FRANCE
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 49.4193, 0.242569
Aantal plaatsen : 200
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #2304 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend, 12.00€
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verhard, steengruis
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee, wel komt de bakker met zijn voertuig op de parking in de morgen
Betaling servicepunten : Via betaalautomaat
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Nee