Maand: juni 2022

BLOGCAMPERPLAATSENNederland

Camping Gaasper Amsterdam

Camperplaats BETALEND
Plaats : Amsterdam
Adres : Loosdrechtdreef 7, 1108 AZ Amsterdam-Zuidoost NEDERLANDS
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 52.312698, 4.99108
Aantal plaatsen : 300
Opening/sluiting : 01/04-30/10
Site code : #16429 Park4night
Vlag Nederland
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras/verhard
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja, supermarkt
Betaling servicepunten : Via betaalautomaat
Reserveringssysteem : Ja online
Zwembad : Nee
BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

AANDACHT! Het seizoen voor gestolen campers is begonnen. Een van hen is zojuist door de politie teruggevonden

De grenswacht en de politie kijken de laatste tijd naar een nieuwe mode onder autodieven. Dit is de plaag van camperdiefstal. Er gaat nauwelijks een week voorbij zonder dat een dergelijk geval wordt gemeld. De dieven jagen zowel in Polen als in andere landen rond en brengen vervolgens slechte auto’s naar de rivier de Vistula. Een ander gestolen voertuig is zojuist teruggevonden nabij de Pools-Duitse grens.

“ Officieren van de Gezamenlijke Pools-Duitse Post in Świecko selecteerden een Forster-camper op de snelweg A2 om op Poolse kentekens te worden geïnspecteerd. De bestuurder van de auto was een 21-jarige inwoner van Głogów. Hij had de voertuigpapieren niet bij zich. Daarnaast had de auto een beschadigd stopcontacthuis voor het aansluiten van een computer. De 21-jarige gaf toe dat de auto in Duitsland aan hem was overgedragen en dat hij deze zou gebruiken om op de aangegeven plaats in Polen aan te komen. De eigenaar bleek een paar uur eerder aangifte te hebben gedaan van de diefstal van de auto”, lezen we op de website van de grenswacht. De camper was 160 duizend zloty waard.

Een ander voertuig werd enkele dagen geleden op bijna dezelfde plaats teruggevonden. “Op een van de wegen van de Słubice poviat selecteerden grenswachten een witte camper voor inspectie. “De patrouille stopte het voertuig en zette licht- en geluidssignalen aan. De voertuigbestuurder reageerde niet op de signalen en versnelde flink. Tijdens de achtervolging verifieerden de agenten de kentekens van het voertuig in zoekdatabases en ontdekten dat ze bij een compleet andere auto hoorden. De chauffeur van de camper vervolgde zijn vlucht langs de weg richting Sulęcin. Toen verliet hij het voertuig en rende naar een nabijgelegen bos “- beschrijft de grenswacht.

Uiteindelijk werd een camper ter waarde van 250.000 PLN veiliggesteld. Ook hij bleek op Duits grondgebied te zijn gestolen.

Bron: grenswacht

BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFOSpanje

Campers en kampeerauto’s mogen niet meer overal aan het strand parkeren in Denia

ALICANTE – De gemeente Denia is op haar vingers getikt door Costas, de instantie voor het behoud en bescherming van de Spaanse kustlijn. Deze instantie verbiedt het parkeren van campers en kampeerwagens op diverse plaatsen aan de kust en het strand van Denia aan de Costa Blanca.

In een gemeentelijke verordening genaamd ‘camper’ van Denia staat dat het weer is toegestaan om te parkeren (dus niet kamperen) aan het strand en aan de kust. Maar de gemeente heeft een obstakel gevonden want Costas staat dit niet toe op diverse plaatsen. Dat betekent dat er toch weer een parkeerverbod voor campers en kampeerauto’s komt.

Maar niet overal, dat parkeerverbod geldt alleen voor het einde van Rotes, de zuidkust van Denia en in Punta del Raset, het eerste strand van les Marines aan de noordkust. Costas is van mening dat deze beide gebieden binnen het maritieme publieke domein vallen.
Dat betekent dat eigenaren van campers en kampeerauto’s niet meer op deze plaatsen mogen parkeren. Kamperen was altijd al verboden. Het beeld zal dus drastisch veranderen want de parkeerplaats bij restaurant Mena stond altijd vol met dit soort voertuigen.

n andere gevallen, zoals bij Parc de les Bassetes (in les Marines) of voor Helios, Trampoli en voor Sendra (in les Rotes) is er beperkte parkeergelegenheid voor campers en kampeerauto’s. De gemeente herinnert eraan dat parkeren weliswaar is toegestaan maar maximaal 24 uur per week terwijl dat in de bebouwde kom 48 uur per week is. De gemeente heeft DEZE  folder (PDF) in drie talen (Valenciaans/Catalaans, Spaans en Engels) uitgebracht met daarop de informatie rond het parkeren van campers en kampeerauto’s.

De gemeente heeft DEZE  folder (PDF) in drie talen (Valenciaans/Catalaans, Spaans en Engels) uitgebracht

BRON : Spanje vandaag

BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSNederland

Man steelt camper en rijdt Maas in

In Venlo is vanochtend een man met een gestolen camper in de Maas terechtgekomen. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De man wordt ervan verdacht dat hij de camper heeft gestolen.

Volgens de politie raakte de dief bij zijn poging om de camper te stelen slaags met de eigenaar. Daarbij raakte de dief gewond, maar hij wist er desondanks met de camper vandoor te gaan.
Hij reed op de Groeneweg, die langs de Maas loopt, en belandde door onbekende oorzaak van de weg. Met de voorkant van de camper kwam hij in de rivier terecht. Gealarmeerde agenten hielden hem aan.

Een bergingsbedrijf gaat het voertuig uit de Maas halen.

BRON: NOS Nieuws



BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSFrankrijk

Béziers: Gevangenis gesloten voor de bende gespecialiseerd in camperdiefstal op snelweggebieden

Drie mannen en een vrouw werden door het Strafhof van Béziers veroordeeld tot gevangenisstraffen. De drie mannen werden veroordeeld tot respectievelijk 2 jaar, 30 maanden en 4 jaar gevangenisstraf. De vrouw werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens verzwijging. Alle vier bleven ze in hechtenis. De twee mannen uit Bosnië werden ook permanent verbannen van het nationale grondgebied.

De vier verdachten zijn vervolgd voor diefstallen gepleegd in campers, op het terrein van de A9. In totaal werden ze vervolgd voor 49 diefstallen of pogingen tot diefstal tussen september 2021 en mei 2022, vooral ten nadele van buitenlandse toeristen. De voertuigen van de verdachten dwongen ook regelmatig tolpoortjes af en veroorzaakten schade die VINCI schatte op meer dan 17.000 euro.

Gearresteerd in de Pyrénées-Orientales en Nice
Op 3 mei 2022, na een nieuwe reeks daden gepleegd de vorige nacht in de Oostelijke Pyreneeën, Aude en Hérault, waren de vier verdachten gearresteerd in de Pyrénées-Orientales en Nice. “Naast het personeel van het bedrijf Pézenas, waaronder de PSIG, mobiliseerde deze gerechtelijke politie-operatie aanzienlijke middelen van de nationale gendarmerie”, legt de procureur van de Republiek Béziers, Raphaël Balland, uit.

De huiszoekingen in het voertuig dat tijdens de laatste rit werd gebruikt, evenals in twee huizen, maakten de ontdekking van veel gestolen voorwerpen en 55.638 euro in contanten mogelijk.

BRON: 20minutes.fr

BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSFrankrijk

Béziers: Vier verdachten beschuldigd van een reeks diefstallen in campers op de A9

Zij worden ervan verdacht 49 diefstallen of pogingen tot overval te hebben gepleegd.

Vier verdachten, van Bosnische afkomst, werden in voorlopige hechtenis genomen, in afwachting van hun proces op 15 juni voor het Strafhof van Béziers (Hérault). Ze worden ervan beschuldigd diefstallen te hebben gepleegd, in campers, op de snelweg A9, zei vrijdag Raphaël Balland, de procureur van Béziers.

Sinds de zomer van 2021 constateerde de politie een sterke toename van diefstallen, ’s nachts gepleegd, in campers, op delen van de A9. De criminelen forceerden de deuren, in een vergelijkbare modus operandi, en stalen multimediale voorwerpen, administratieve documenten, contant geld en betaalmiddelen. De misdadigers werden soms op de vlucht gejaagd door het ontwaken van de eigenaars, die in hun camper sliepen, zegt de procureur van Béziers.

Gestolen spullen en 55.000 euro cash ontdekt
Na zorgvuldig onderzoek werden op 3 mei vier verdachten gearresteerd, na een nieuwe reeks wandaden, in de Pyrénées-Orientales, Aude en Hérault. Ze werden gearresteerd in de Pyrénées-Orientales en Nice (Alpes-Maritimes). Zij worden ervan verdacht 49 diefstallen of pogingen tot overvallen te hebben gepleegd. Bij de doorzoekingen, uitgevoerd door speurders in een voertuig en in twee woningen, kwamen veel gestolen voorwerpen en meer dan 55.000 euro in contanten aan het licht. Daarnaast worden de verdachten er ook van verdacht regelmatig de tolpoortjes te hebben geforceerd, waardoor de schade naar schatting meer dan 17.000 euro is ontstaan.

BRON: 20minutes.fr

APPSBLOGFrankrijkItaliëMILIEU/TOLNUTTIGE INFOPortugalSpanje

Betalen met de TOLBADGE

Automatische tolbetaling is een ideale oplossing, voor zowel frequente als incidentele snelweggebruikers.

Met deze badge kunt u de tol in Frankrijk automatisch betalen. Een tolbadge moet u voorafgaand aan uw reis aanschaffen. Een tolbadge kan uitsluitend persoonlijk worden aangevraagd en wordt geregistreerd op basis van uw persoonsgegevens en het kenteken van uw wagen.

KLIK op afbeelding voor Officiële website Bip&Go

Deze badge plakt u aan de binnenzijde van de voorruit achter de achteruitkijkspiegel (let op: de badge mag uw zicht nooit belemmeren!).
Voor de badge betaalt u eenmalig en met badge kunt u heel snel door de tolpoortjes heen rijden. Het poortje scant uw badge en gaat direct open. De betaling wordt vervolgens automatisch afgeschreven van uw bankrekening.

Deze badge kan eveneens gebruikt worden in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Vanaf vandaag is de Bip&Go applicatie beschikbaar in het Engels, Duits en Nederlands!

Opmerking: Deze app is voornamelijk gericht op particuliere en toeristische klanten of bestuurders van auto’s, motorfietsen en campers. Voor professionele gebruikers of chauffeurs van vrachtwagens en bussen die een servicegarantie met Green-Zones GmbH hebben gesloten, is de app “Green Zones Fleet-App” in de App Store beschikbaar.

UPDATE 04/2022

BLOGMILIEU/TOLNUTTIGE INFOSpanje

Dit zijn de duurste tolwegen van Spanje deze zomer

MADRID – Zoals bekend heeft Spanje veel snelwegen (meer dan 17.000 kilometer) waarvan er ook een aantal met tol zijn, dat wil zeggen dat je moet betalen om daar gebruik van te kunnen maken. De meeste reizigers die met eigen vervoer naar Spanje komen zullen gebruik maken van de AP-7 die begint in de provincie Girona bij de grensovergang met Frankrijk en eindigt bij Algeciras in Andalusië (in combinatie met de A-7). Het goede nieuws is dat deze AP-7 voor een groot deel (tot Alicante) sinds september 2021 tolvrij is geworden, net zoals de AP-2 van de Middellandse Zeekust naar Zaragoza.

Een van de meest gebruikte voormalige tolwegen voor veel vakantie (en vracht) verkeer is de AP-7, de ‘Autopista del Mediterraneo’ snelweg naar de populaire Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Dorada, Costa Azahar en Costa Blanca. Deze is sinds september 2021 tot aan de afslag bij San Juan in Alicante tolvrij wat goed nieuws is wat betreft de kosten maar iets minder goed nieuws wat betreft de verkeer dat is toegenomen. 

Maar er zijn nog veel meer snelwegen in Spanje waarvan er enkele zijn waar de gebruiker nog wel tol moet betalen. Daarvan is de duurste  op dit moment de AP-68 die Zaragoza (Aragón) met Bilbao (Baskenland) verbindt. Voor 297 kilometer moet de gebruiker 33,75 euro betalen wat 11 eurocent per kilometer is.

De AP-66 tussen Leòn (Castilië en León) en Campomanes (Asturië) ook wel de ‘Autopista Ruta de la Plata’ genoemd, heeft ook een hoge tolprijs van 13,75 euro voor 86,8 kilometer wat 15 eurocent per kilometer is. De AP-6 tussen Collado Vilalba (Madrid) en Adanero (Castilië en León) heeft een tolprijs van 13,35 euro voor 62 kilometer wat 21 eurocent per kilometer is. Andere tolwegen zijn:

AP-46 – Alto de las Pedrizas – Málaga (beiden Andalusië) // 5,40 euro (hoogseizoen)
AP-53 – Santiago de Compostela (beiden Galicië) – Alto de Santo Domingo // 6,15 euro 
AP-7 – Alicante (Valencia regio) – Cartagena (Murcia) // 8,30 euro
AP-7 – Málaga – Estepona (beiden Andalusië) // 8,10 euro
AP-71 – Léon – Astorga (beiden Castilië en León) // 5,25 euro
AP-9 – Ferrol – grens met Portugal (Galicië) // 7,20 euro

Er zijn echter nog meer tolwegen in Spanje die op onderstaande kaart van de Via-T website staan aangegeven.

Klik op kaart om Spaanse tolwegen te open in My maps

BRON : Spanje vandaag