Maand: augustus 2022

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSDuitsland

Duitse toeriste zwaargewond na val uit rijdende mobilhome

KRUIBEKE Op de E17 in Kruibeke is een Duitse toeriste zwaargewond geraakt bij een bizar ongeval. De vrouw viel om een nog onbekende reden uit een rijdende mobilhome en kwam met een harde smak op het wegdek terecht.

Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur ter hoogte van de oprit Kruibeke. De camper met Duitse nummerplaat en twee vrouwen aan boord, reed in de richting van Gent. Hoe de passagier plots uit het voertuig kon vallen is nog niet duidelijk. De bestuurster zette na het ongeval de mobilhome meteen aan de kant en wuifde in paniek naar passanten om hulp. Een dokter, die toevallig passeerde, stopte en verwittigde de hulpdiensten. Hij verleende de eerste zorgen aan het slachtoffer dat schaafwonden, kneuzingen en een zware hoofdwonde opliep. De vrouw werd vervolgens naar het VITAZ ziekenhuis in Sint-Niklaas gevoerd. De bestuurster van de mobilhome verkeerde in shock.

BRON: HLN © Kristof Pieters

BLOGCAMPERPLAATSENSpanje

Camping Barcelona

Camperplaats BETALEND ****
Plaats : Mataro
Adres : N-II 08304 Mataro SPAIN
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 41.550499, 2.48337
Aantal plaatsen : 312
Opening/sluiting : 08/03-01/11
Site code : #14615 Park4night
Vlag Spanje
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras en verhard
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Via kaart
Reserveringssysteem : Ja online
Zwembad : Ja
BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camperplaats La Roche Blanche Gergovie

Camperplaats BETALEND PRIVE
Plaats : La Roche-Blanche
Adres : La Pigné Sud, 63670 LA Roche-Blanche FRANCE
Website :
GPS coördinaten : 45.7159, 3.14771
Aantal plaatsen : 20
Opening/sluiting : 01/01-30/09
Site code : #4644 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Nee
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Cash
Reserveringssysteem : Ja telefonisch
Zwembad : Nee
BLOGCAMPER NIEUWS

Een compacte en betaalbare mini-camper voor 19.000 euro

MADRID – Recent schreven we HIER nog over een mini-mini kampeerauto die eigenlijk alleen in China te koop is en HIER over een mini-camper die wel in Spanje te koop is. Dit keer komen we met nog zo’n mini-mini kampeerauto van het merk KIA. Het bedrijf Daon TNT heeft namelijk een KIA Ray omgebouwd tot en wel zeer compacte maar ook betaalbare kampeerauto. De vraag is, zoal deze ooit te koop zijn in Spanje? Onderaan dit artikel zijn foto’s te zien.

De KIA Ray kampeerauto  is op dit moment helaas alleen te koop in Zuid-Korea maar wie weet, als er veel vraag is zou deze mini-mini kampeerauto ook naar Europa kunnen komen. De camper zelf is door het bedrijf Daon TNT  gebouwd, een specialist in het bouwen van kampeerauto’s en campervans.

Dit model is gebaseerd op een KIA Ray die door de kampeerauto bouwer omgetoverd is tot de Daon Ravy. Dankzij de ‘vierkante’ cabine van de KIA Ray was deze makkelijk aan te passen om er een kampeerauto van te maken. Uiteraard is er geen plaats voor een douche of toilet  en een zithoek met tafel maar de KIA kan wel omgetoverd worden tot een tweepersoonsbed. De Daon Ravy is 3595 mm lang en 1595 mm hoog.

Dadon TNT heeft ook een uitschuifbare keuken gecreëerd met een eenpitsfornuis en een kleine spoelbak met kraan. Er is echter geen koelkast maar voor twee personen zou je met een grote koelbox ook ver komen. Om meer ruimte te creëren heeft men een neerklapbaar dak toegevoegd dat eventueel zelfs als een extra bed voor twee personen dienst kan doen. Ook heeft de kampeerauto een zonnescherm.

Nu we jou als lezer lekker warm hebben gemaakt moeten we jullie ook teleurstellen want de Daon Ravy mini-mini kampeerauto zal niet in Spanje of ander EU-land te koop zijn. Deze gecamperiseerde versie van de KIA Ray is alleen te koop in Zuid-Korea voor een prijs van 19.000 euro waardoor het meteen een van de goedkoopste kampeerauto modellen op de markt is.


BRON: SPANJEVANDAAG.COM

BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camping Les Rives du Lac Villeneuve de la Roho

Camperplaats BETALEND
Plaats : Villeneuve-de-la-Raho
Adres : Chemistry de las Serres, 66180 Villeneuve-de-la-Raho FRANCE Pyrénees Oriëntales
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 42.637699, 2.89818
Aantal plaatsen : 60
Opening/sluiting : 01/04-15/11
Site code : #1580 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Via kaart
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Nee
BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijkNUTTIGE INFO

Automobilisten lopen in Frankrijk risico op onterechte bekeuringen

Op veel provinciale wegen in Frankrijk is de afgelopen tijd de maximumsnelheid verhoogd. Maar bij de handhaving worden fouten gemaakt doordat de apparatuur van snelheidscontroles nog niet is aangepast. AutoWeek waarschuwt Nederlandse automobilisten er dan ook voor dat zij tijdens hun vakantie onterecht een bekeuring kunnen krijgen.

In Frankrijk mag je sinds enige tijd op veel wegen harder rijden dan voorheen. Een beleid dat haaks staat op het Nederlandse beleid, waar de afgelopen jaren juist vooral voor snelheidsverlagingen is gekozen. Hoe dan ook, in Frankrijk is voor automobilisten de verwarring over de snelheidslimieten groter dan ooit tevoren.

In 2018 werd daar voor het hele land op provinciale wegen (in Frankrijk aangeduid als D- of RD-wegen: Route départementale) een snelheidslimiet ingevoerd van 80 kilometer per uur. Dat gebeurde uit oogpunt van het milieu en de verkeersveiligheid.

Maar een jaar later werd besloten dat elk Frans departement het toch weer zelf mag bepalen. Als reactie hierop hierop hebben sommige departementen de maximumsnelheid verhoogd naar de oorspronkelijke 90 kilometer per uur. Het gaat hierbij voornamelijk om de secundaire wegen met tweerichtingsverkeer, waarbij de rijrichtingen niet door een vangrail gescheiden zijn.

Flitscamera’s maken regelmatig fouten

Voor de handhaving blijkt deze invoering van de nieuwe snelheidslimiet niet vlekkeloos verlopen. Flitscamera’s maken regelmatig fouten. Zij zijn soms nog niet aan de nieuwe limiet aangepast, terwijl de borden ter plekke vaak wel de nieuwe, hogere toegestane snelheid vermelden.

Volgens het Franse nieuwsmagazine Le Point komen er dan ook regelmatig meldingen binnen van onterechte boetes op wegen waar je nu 90 kilometer per uur mag rijden, terwijl daar eerst een limiet van 80 gold.

“Op sommige trajecten blijken de flitspalen nog steeds in actie te komen bij snelheden van boven de 80 kilometer per uur. Let dus goed op als je een bekeuring ontvangt. Mogelijk is die niet terecht en loont het om deze aan te vechten”, waarschuwt AutoWeek.

Extra verwarrend kan het zijn dat sommige navigatiesystemen en -apps nog aangeven dat op een traject 80 kilometer per uur geldt, terwijl dat in werkelijkheid al 90 is. Dat komt doordat snelheidslimieten vaak in de software van de navigatie zijn ingevoerd en verouderd zijn, als de software niet tijdig een update heeft gekregen.

Bezwaar maken op een speciale website

Om er zeker van te zijn dat je de juiste snelheid aanhoudt, luidt daarom het devies om altijd de borden langs de weg te volgen. Ook helpt het als een auto via zijn camera de verkeersborden herkent en deze weergeeft op de schermen in de auto. En wie het zekere voor het onzekere wil nemen, doet er natuurlijk verstandig aan om sowieso niet sneller te rijden dan 80 kilometer per uur.

Wie bezwaar wil maken tegen een verkeersboete in Frankrijk kan daarvoor terecht op een speciale website van de Franse overheid. Daarop kunnen ook overtredingen worden ingezien en boetes worden betaald. Deze website kan grotendeels in een Nederlandse vertaling worden bekeken. Klik daarvoor op het Nederlandse vlaggetje rechts bovenaan de webpagina.

BRON: Autoweek.nl

BLOGCAMPER NIEUWSNederland

Ongeval met camper op A28 nabij hooghalen.

Een 76-jarige man uit Hoogeveen is vanmiddag omgekomen bij een ongeluk met een camper op de A28 bij Hooghalen. Hij was de bestuurder van het voertuig, meldt de politie.

De andere drie inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
De camper botste rond 16.00 uur tegen de vangrail, en kwam tot stilstand tegen een boom. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen om hulp te verlenen. Verder waren ambulances, brandweer en politie aanwezig.
Hoe het ongeluk met de camper kon gebeuren, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek.

BRON: Persbureau DRENTHE

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWS

Er komt een kampeerautoterrein op wijndomein Ravenstein: “Er zal plaats zijn voor negen campers”

KRUISEKE Op het wijndomein Ravenstein boven op de Amerikaberg in Kruiseke komt er een kampeerautoterrein. “Er zal plaats zijn voor negen campers”, zegt zaakvoerder Dirk Talpe. “We hopen met de aanleg te starten net na het verlof en zouden graag in het voorjaar starten met de uitbating.” Het schepencollege van Wervik leverde ondertussen een omgevingsvergunning af.

Sinds vele jaren is er al een kampeerautoterrein op het recreatie-eiland De Balokken langs de Leie in Wervik. “Het is er vaak overbezet en is er nergens elders plaats voor toeristen”, zegt Dirk. “We zijn al lang bezig met ons project. Het kampeerautoterrein komt achter een loods en dichtbij onze vijver en hoogstamboomgaard. De ligging is hier ook ideaal voor wie wil gaan fietsen. Er bevinden zich hier in de buurt verschillende fietsknooppunten.”

“Het toerisme met een mobilhome zit in de lift en we willen daarop inspelen. We hadden overleg met zowel de provincie als de stad. We gaan alle faciliteiten voorzien, zoals water, elektriciteit en sanitair. Naar toegankelijkheid gaan we kiezen voor een systeem met het gebruik van een bankkaart of QR-code.”

op deze plek van wijndomein Ravenstein komt er een kampeerautoterrein

BRON: HLN.be Foto: Maxime Petit

BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camping Le Rotja Fuilla

Camperplaats BETALEND
Plaats : Fuilla
Adres : 66820 Fuilla FRANCE Pyrénees Oriëntales
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 42.561501, 2.35849
Aantal plaatsen : 70
Opening/sluiting : 01/04-01/10
Site code : #55016 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Nee
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Neen
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Broodjes kunnen besteld worden dag voordien
Betaling servicepunten : Via kaart
Reserveringssysteem : Ja online
Zwembad : Ja
BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camping Huttopia Royat

Camperplaats BETALEND
Plaats : Royat
Adres : Route de Gravenoire FRANCE
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 45.758598, 3.0547
Aantal plaatsen : 125
Opening/sluiting : 31/03-06/11
Site code : #4094 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Via betaalautomaat
Reserveringssysteem : Ja online
Zwembad : Ja
BLOGCAMPER DIEFSTALNUTTIGE INFO

Het nut van een GPS Tracker

Een GPS-tracker van Folloow geeft je inzicht in de live locatie van een object of voertuig. Via het online platform kun je altijd zien waar deze eigendommen zijn. Maar niet alleen kun je deze altijd raadplegen, je kunt zelf ook meldingen instellen voor bepaalde activiteiten. Door een geografische zone vast te stellen waar het eigendom normaal gesproken staat, krijg je een bericht wanneer het deze zone verlaat. Zo kun je inspelen op de gebeurtenissen wanneer dit echt nodig is. Diverse rapportages geven je ook de mogelijkheid om
belangrijke informatie te downloaden of automatisch dagelijks, wekelijks of maandelijks te ontvangen via e-mail.

Met het systeem van Folloow heb ik een gerust gevoel dat ik altijd kan zien waar mijn Camper is, met FOLLOOW was dit eenvoudig op te lossen en hoeft men zich geen zorgen te maken over onze camper.

Op reis met een GPS-tracker
Er zijn veel verschillende situaties te bedenken waarin je graag jouw vakantieroute zou willen terug zien of de locatie van jouw voertuig wilt vaststellen. Het gebruik van een GPS-tracker van Folloow maakt dit mogelijk! Via een duidelijk online platform kun je altijd achterhalen welke route je hebt afgelegd of waar jouw voertuig nu gestald is. Dit kun je zelfs delen met vrienden! Ideaal dus wanneer je een prachtige rit hebt gemaakt en deze plekken wilt laten zien aan anderen. De GPS-tracker kan dit gemakkelijk via een GPX rapportage opslaan en delen.

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Uitslaande brand legt tientallen kampeerauto’s en caravans in de as op Fuerteventura

LAS PALMAS – Op het Canarische Eiland Fuerteventura heeft een grote uitslaande brand tientallen kampeerauto’s en caravans volledig in de as gelegd. De brand ontstond op de kampeerautoparking Punta de Jandia in het zuiden van het eiland. Geschat wordt dat 40% van alle daar geparkeerde kampeerauto’s en caravans of volledig of gedeeltelijk verbrand zijn. Er is gelukkig niemand gewond geraakt. Zie de video’s onderaan dit artikel.

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak  in een geparkeerde camper woensdagavond rond 19 uur op de kampeerauto en caravan parkeerplaats bij Punta de Jandia. Meteen sloeg het vuur om zich heen en vatten andere kampeerauto’s ook vlam waardoor een grote zwarte rookwolk ontstond.

Pas twee en een half uur later kon de brandweer het vuur onder controle krijgen maar toen waren al tientallen kampeerauto’s en caravans of volledig of gedeeltelijk verbrand. Geschat wordt dat het om een vijftigtal kampeerauto’s en caravans gaat wat ongeveer 40% is van wat er geparkeerd stond op deze parkeerplaats.

De wind en hoge temperaturen maakten het bestrijden van de brand extra lastig voor de brandweer die ook te maken had met tientallen ontploffende butaangasflessen. Dankzij het snel optreden van de brandweer en de politie kon voorkomen worden dat de brand richting het nabijgelegen gehucht Puertito de Jandía trok.

BRON: Spanjevandaag.com Copyright: foto ftvEmergen

BLOGCAMPER DIEFSTALDuitsland

Man wil camper verkopen: arrestatie in Keulen-Niehl

Keulen Man (43) wil camper kopen – de politie komt met vervelende verrassing.
Campers zijn erg trendy, vooral sinds Corona. Het is dus geen wonder dat de verkoper snel iemand vond die geïnteresseerd was: een 43-jarige uit Keulen-Niehl – en hij vermoedde in eerste instantie niets ergs…

Pas toen hij de voertuiggegevens door de Keulse politie liet controleren , was hij verbijsterd.
Zoals de politie dinsdag (2 augustus) meldde, werd de stacaravan te koop aangeboden op een internetplatform. Nadat de belangstellende uit Niehl de camper had geïnspecteerd, liet hij de politie controleren of alles legaal was.

Het ontnuchterende resultaat: het voertuig was gestolen in Spanje en de politie had al een gezocht bericht afgegeven!

Toen de volgende dag, maandagavond, de afgesproken oplevering van de Camper aan de Feldgartenstrasse plaatsvond, sloeg de politie toe. Politiediensten hebben een 32-jarige aangehouden die de gestolen camper probeerde te verkopen. 
Bij arrestatie was de Camper uitgerust met vervalste voertuigdocumenten en kentekenplaten. De verdachte wordt nu voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

De symbolische foto van 8 juli 2022 toont een politiecontrole bij tankstation en rustplaats aan de A13, waar een Camper op een mobiele weegschaal moest rijden. 

BRON: Express.de Copyright: foto alliantie/dpa


BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camperplaats Ille-sur-Têt

Camperplaats GRATIS
Plaats : Ille-sur-Têt
Adres : Parking achter SuperU FRANCE
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 42.675723, 2.63501
Aantal plaatsen : 10
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #8244 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Gratis
Elektriciteit : Ja, betalend met jetons
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verhard
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten :
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Nee
BelgiëBLOGCAMPER NIEUWS

Spookrijder (31) rijdt in op camper op A10 in Zandvoorde: man overleden, drie inzittenden kampeerwagen zwaargewond naar ziekenhuis, snelweg urenlang helemaal dicht

ZANDVOORDE Bij een zwaar ongeval op de A10 (E40) ter hoogte van Zandvoorde (Oostende) zijn zaterdagmiddag een dode en drie zwaargewonden gevallen, waaronder een kind. Een spookrijder botste er met een camper, in de richting van Oostende. De inzittenden van de kampeerwagen, West-Vlamingen, verkeerden een tijdlang in levensgevaar. De snelweg was urenlang versperd.

De spookrijder (31) botste omstreeks 11.40 uur frontaal met een kampeerwagen die richting Oostende reed. Dat gebeurde een 100-tal meter voor de afrit in Zandvoorde. De MUG-heli en verschillende ziekenwagens kwamen ter plaatse, maar voor de 31-jarige spookrijder kon geen hulp meer baten. Hij overleed ter plekke. In de camper liepen drie inzittenden, waaronder een kind, zware verwondingen op. Zij werden met de MUG-heli naar het ziekenhuis overgevlogen. Aanvankelijk verkeerden de slachtoffers in kritieke toestand, maar volgens de federale politie zou dat levensgevaar intussen geweken zijn.

Volgens de eerste vaststellingen zou de 31-jarige man, een Oostendenaar, in Zandvoorde de snelweg zijn opgereden. Een honderdtal meter verderop kwam hij frontaal in botsing met de kampeerwagen. Die werd door de impact volledig uiteengereten en belandde in de grasberm naast de snelweg. De inzittenden hadden op het moment van het ongeval een wit hondje bij. Het beestje geraakte door de klap in paniek en vluchtte weg. De politie van Oostende lanceerde zaterdagavond een oproep om het hondje terug te vinden, maar kort nadien kwam al het verlossende bericht dat het dier terecht was.  Een takeldienst kwam ter plaatse om het wrak met een kraanarm weg te halen. Een verkeersdeskundige van het parket onderzoekt de omstandigheden van de aanrijding.

Door het ongeval werd de A10 richting kust volledig afgesloten voor het verkeer. Bestuurders die vaststonden in de file konden onder begeleiding van de politie rechtsomkeer maken. Wie richting Oostende moet, nam best een andere route. Wie vanuit het binnenland nog onderweg was naar de Stad aan Zee, werd aangeraden in Jabbeke de E40 richting Frankrijk te nemen. Via de afrit Gistel kon je vervolgens via de Torhoutsesteenweg Oostende bereiken. Verkeer vanuit Antwerpen en Gent kon ook de E34 richting Knokke nemen en zo richting Middenkust rijden. Even voor 16.30 uur waren alle wrakken getakeld. De brandweer verwijderde nog de brokstukken van de rijbaan, waarna de snelweg weer volledig vrijgegeven werd.

BRON :  HLN Foto’s © Jan Van Maele