Maand: september 2022

BLOGCAMPERPLAATSENNederland

Camperplaats Hoeve Konstance Hulst

Camperplaats BETALEND
Plaats : Vogelwaarde
Adres : Groot Cambrondijk 13, 4581 RR Vogelwaarde
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 51.301309, 4.019183
Aantal plaatsen : 15
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #130670 Park4night
Vlag Nederland
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras en stenen
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Via kaart, Cash
Reserveringssysteem : Ja online
Zwembad : Nee

.

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Kampeerauto eigenaren demonstreren tegen gebrek camperparkings op Mallorca

PALMA – In Alcudia op het Balearen eiland Mallorca zijn zaterdag meer dan honderd kampeerauto eigenaren en hun voertuigen bijeengekomen om te demonstreren tegen het gebrek van camperparkeerplaatsen. Sterker nog, op Mallorca zijn geen speciale parkings met basisvoorzieningen te vinden waar kampeerauto toeristen kunnen overnachten. De demonstratie was georganiseerd door de vereniging Asociación Caravaning Oasis (ACO).

Volgens de kampeerauto eigenaren  is Mallorca een van de weinige plaatsen in Spanje waar geen speciale ruimtes gecreëerd zijn om te overnachten met kampeerauto’s. Sinds 2013 worden er daarnaast geen nieuwe vergunningen afgegeven voor campings dus die kunnen er ook niet meer bijkomen. 

Dat zorgt dus voor een situatie dat toeristen die Mallorca bezoeken met een kampeerauto, hun voertuigen ergens anders moeten neerzetten om te overnachten. Dat is op zich geen probleem want zoals bekend mag je in een geparkeerde kampeerauto slapen (pernoctar) zolang als je maar niet het zonnescherm naar beneden doet of je terras set buiten zet en gaat kamperen (acampar). Er zijn echter geen speciale ruimtes waar je bijvoorbeeld het grijze water kwijt kunt, water kunt bijvullen en gebruik kunt maken van elektriciteit. Veel normale parkeerplaatsen beperken de toegang voor voertuigen vanaf 2,10 meter hoog waardoor kampeerauto’s daar niet kunnen komen.

Zaterdagavond 19 uur kwamen de kampeerauto eigenaren bijeen om diverse straten in Alcudia  om te toveren tot camperparkings door te kamperen en het verkeer te blokkeren. Het was al de tweede demonstratie want in mei dit jaar vond de eerste actie plaats in de eiland hoofdstad Palma.

BRON: SPANJEVANDAAG.COM



BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

Petitie tegen de nieuwe belasting voor campers DIV SA Motorhome (camper)

Wij, Waalse exploitanten van campers,
Wij willen de Waalse regering en de Waalse afgevaardigden ondervragen over de nieuwe belasting voor campers.
In december 2021 keurde de Waalse regering de nieuwe belasting op nutsbedrijven goed.
Voortaan is het noodzakelijk om een ​​professioneel gebruik te hebben om te genieten van de verlaagde belastingen die specifiek zijn voor bestelwagens, pick-ups, enz.

Maar ook campers maken deel uit van de nutsvoorzieningen. En het is vooral een recreatievoertuig. Deze voertuigen zijn nu echter onderworpen aan dezelfde belastingen als auto’s, op vermogen en de ecomalus CO2, als ze worden gebruikt voor privégebruik, begrepen gekocht door particulieren.
Uiteraard is er een vrijstelling. Maar de ministeriële rechtvaardiging is zijn gewicht in pinda’s waard.
Bron: Moniteur automobiel van 26/08/2022
Op 10 december verklaarde minister Jean-Luc Crucke (MR) tijdens de presentatie van de tekst aan het Waals Parlement naar aanleiding van een vraag van de oppositie (Les Engagés):
“Over stacaravans ( sic!), betwist ik uw cijfers niet. Ik zeg het direct. Ik ben net gaan kijken tijdens de genereuze pauze van 10 minuten die de president me heeft gegeven: de goedkoopste stacaravan die ik heb gevonden, ik weet niet in welke staat hij zich bevindt, hij kost 50.000 €. Voor een stacaravan heb je daar ruim 200-300.000 euro. Dus op een gegeven moment is het altijd te veel als mensen ervoor moeten betalen, dat weet ik. Voor de een is het altijd lastiger dan voor de ander. Ik weet het ook en ik accepteer het. Naar mijn mening moeten we nog steeds gelijk hebben. “10 minuten
Bij het ontleden van deze toespraak zien we dat de minister van mening is dat wie de middelen heeft om een ​​camper te kopen belasting kan betalen. Bovendien slaagde hij erin om in een genereuze 10 minuten een duidelijk beeld te krijgen van de campermarkt.
Wij camperaars zijn van mening dat een studie van de sector niet in 10 minuten kan worden gedaan.
Onze voertuigen zijn ingeschreven bij de DIV onder de code SA Camper (camper), en het is geen bedrijfsvoertuig zoals de anderen, deze code is met dit in gedachten gecreëerd en we vragen om deze erkenning en om echte belasting te hebben in verband met incidenteel gebruik en het intrekken van de TMC en niet te vergeten de ecologische malus.
Stel je voor dat we van een belasting van 148 euro naar een kenteken van 2.300 euro en een wegenbelasting van 448 euro gaan en die ook voor andere voertuigen veel hoger kan oplopen.

Hoe kunnen we accepteren dat wij Waalse camperaars de enigen zijn die deze enorme belasting betalen maar dat een Vlaamse camper op Waalse bodem met lage belastingen naar hem toe komt, waarom deze discriminatie van de grond?
Wij zijn van mening dat er in Wallonië een vernietiging van de sector van de vrijetijdsvoertuigen gaande is.

Bedankt om ons te steunen in onze aanpak voor een eerlijke belasting van onze campers of liever van onze vrijheid.
Waalse campers

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOL

Wallonië gaat mobilhomes zwaarder belasten

In Wallonië worden campers belastinggewijs niet langer aanzien als bestelwagen. Na de fiscale hervorming zullen ze worden belast als personenauto’s en dat levert voor vele eigenaars plots een gepeperde rekening op.

Sinds de Covid-19-pandemie kenden mobilhomes een groot succes. Vanaf 2020 is de toename van het aantal registraties aanzienlijk: in 2021 werden meer dan 15.000 eenheden verkocht (nieuw en gebruikt) tegenover 12.000 in de voorgaande jaren. Tot nu toe werden deze voertuigen in het hele land belast als bedrijfsvoertuigen. Maar Wallonië brengt daar nu verandering in met de fiscale hervorming.

Sinds 1 januari 2022 is er inderdaad een belastinghervorming doorgevoerd. Goed, maar waarom er vandaag nog over praten? Simpelweg omdat de nieuwe richtlijnen van de fiscus nog maar net zijn verstuurd naar de eigenaars. Het probleem is dat niemand deze specifieke hervorming zag aankomen, want op 1 januari 2022 dacht men dat ze alleen voor pick-ups zou gelden. Fout! Ook mobilhomes vallen hieronder en worden dus niet langer belast als bestelwagen, tenzij de eigenaar zelfstandig en BTW-plichtig is.

Duizenden euro’s extra betalen
Deze pil is zeer bitter, want zelfs de Belgische Vereniging van mobilhomegebruikers had dit niet zien aankomen. Bovendien is dit een belasting met terugwerkende kracht, ze geldt dus bijvoorbeeld ook voor voertuigen die afgelopen februari zijn geregistreerd. Voor de eigenaars is het een ijskoude douche, want soms moeten zij duizenden euro’s opleggen.

Als we het voorbeeld nemen van een Ford Transit van 125 kW, bedraagt de belasting op inverkeersstelling (BIV) nu 2.478 euro (voorheen 100 euro), een bedrag waar nog 700 euro CO2 ecomalus moet bijgeteld worden. En dat is nog niet alles: de jaarlijkse verkeersbelasting gaat van 148 euro naar… 486 euro. En de Belgische Vereniging van mobilhomebruikers gaf nog een voorbeeld aan de krant L’Avenir: voor een tweedehandsmodel van 5 jaar en 132 kW (2,8 liter) stijgt de BIV ook naar 1.362 euro en de ecomalus naar 1.200 euro. Maak de rekening: dat is meer dan 2.000 euro, terwijl het voorheen bijna niets was.

Mogelijkheid tot vrijstelling
Er is echter een mogelijkheid tot vrijstelling, maar op voorwaarde dat er minder dan 30 dagen per jaar wordt gereden, wat natuurlijk ingaat tegen de logica van een mobilhome die vaak wordt gebruikt. De Belgische Vereniging van mobilhomegebruikers is dan ook verrast door deze belastinghervorming, omdat het herstelplan van Wallonië voorziet in de bevordering van het kampeertoerisme. De verklaring: deze hervorming was al lang voor het herstelplan gepland door de voormalige minister van Begroting, Jean-Luc Crucke (MR)… die de regering inmiddels heeft verlaten.

De situatie is natuurlijk schadelijk voor alle mobilhomebezitters, die soms zware inspanningen hebben gedaan om deze vaak dure voertuigen aan te schaffen. Deze nieuwe belastingen lijken onrechtvaardig en dienen enkel om de schatkist van het Gewest te vullen die leeg is…

BRON: Gocar.be | David Leclercq



BLOGCAMPER DIEFSTALDuitsland

Arrestatie, Camperdief rekende NIET op GPS Tracker

ESSEN-STEELE Gestolen camper gelokaliseerd in Nedersaksen – aanhouding
Op vrijdagochtend (9 september) rond 8.00 uur merkte een 50-jarige man uit Essen dat zijn camper was gestolen. Hij had de grijze Citroën Jumper donderdagavond geparkeerd in de Henglerstraße bij de Kurt-Schumacher-Brücke. De man uit Essen meldde de diefstal onmiddellijk bij de politie en kon de agenten dankzij een GPS-tracker de huidige locatie van de camper op de A1 bij Bremen (Nedersaksen) vertellen.
De politieagenten uit Essen hebben onmiddellijk de verantwoordelijke collega’s in Bremen ingelicht, die aan de hand van de GPS-gegevens de Citroën daadwerkelijk op de snelweg hebben ontdekt. Daar wilden ze de bestuurder van de gestolen camper aan een verkeerscontrole onderwerpen. De bestuurder ontweek echter de controle en vluchtte verder langs de A1 en vervolgens over land. De auto kwam vast te zitten in een bosgebied achter Bremen bij Bockel (Nedersaksen). De verdachte probeerde te voet te vluchten, maar werd gepakt door de politie.
De 30-jarige Pool werd tijdelijk gearresteerd – slechts 90 minuten nadat de diefstal was opgemerkt.

BRON: Polizei NRW Essen

.

BLOGCAMPERPLAATSENNederlandNUTTIGE INFO

Camperplaatsen waar u zich thuis voelt

ONTDEK DE MOOISTE & MEEST GASTVRIJE CAMPERPLAATSEN VAN NEDERLAND

“Bij Ons” is een unieke samenwerking van camperplaatsen in Nederland. Het idee voor “Bij Ons” is ontstaan tijdens een samenzijn van camperplaats eigenaren in Nederland. Tijdens de eerste kennismaking, bleek dat de interesse in mens en omgeving een bindende factor was. Alle locaties worden particulier beheerd en stellen klantvriendelijkheid centraal. Ook informeren wij u graag over de omgeving, zodat u optimaal kunt genieten tijdens uw verblijf.

Op iedere camperplaats van ” Bij Ons” kunt u de flyer met het overzicht van de camperplaatsen krijgen. Wij bieden u heel graag een fijn verblijf, op camperplaatsen waar u zich thuis voelt.

1. Tun-hus
2. Camperplaats Kuikhorne
3. Camperplaats Waterloo
4. Camperplaats Stoutenburght
5. Camperplaats Appelscha
6. Nuuverstee
7. Camperplaats Kale duinen
8. De Bonenstee
9. Camperplaats Vechtdal
10. Camperplaats Afslag Nagele
11. Camperplaats De Zwaan
12. Camperplaats Lookerland
13. Camperplaats Skop’nboer
14. Ravenhorst Recreactie
15. Camperplaats Landrust
16. Camperplaats het Crumpse Hoekje
17. Camperplaats Ons Plekske
18. Camperplaats Weert
19. Camperplaats Oirschot
20. Camperplaats DE Schootse Hoeve
21. Aan het Dorp
22. Camperpark Kinderdijk
23. Camperplaats De Tulpentuin
24. Camperplaats De Plantage
25. Camperplaats het Groene Hart
26. Jachtwerf Willemsoord
27. Landgoed Jonker
28. Het Oudebosscheveld
29. Camperplaats Hulst
30. Camperplaats Kessel
BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Opnieuw minder nieuwe kampeerauto’s verkocht in Spanje

MADRID – Na een opleving in verkopen van zowel nieuwe als tweedehands campers en kampeerauto’s in Spanje in de eerste twee maanden van 2022, is het aantal verkopen van nieuwe kampeerauto’s voor de zesde opeenvolgende maand in augustus gedaald terwijl die van nieuwe campers en tweedehands kampeerauto’s en campers is gestegen. Zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning  (Aseicar).

In de maand augustus 2022  werden in Spanje 360 nieuwe kampeerauto’s (alkoof, integraal, semi-integraal, liner) en campers (campervan, bus) verkocht, een daling van 14% ten opzichte van augustus 2021 toen dat er nog 419 waren. Wat betreft kampeerauto’s (autocaravanas) werden er 190 verkocht, een daling van 27%. Er werden in augustus ook 170 campers verkocht, een stijging van 7%. Het aantal verkochte caravans daalde met 30% naar 94 exemplaren.

Terwijl er minder nieuwe kampeerauto’s  en iets meer campers werden verkocht, steeg het aantal tweedehands of gebruikte kampeerauto’s en campers van 1.200 in 2021 naar 1.297 in augustus 2022. Bij de caravans daalde dat van 519 naar 459.
Een van de redenen dat er meer tweedehands kampeerauto’s, campers en caravans verkocht werden is dat er een gebrek is aan stock van nieuwe voertuigen omdat er vanwege de crisis in de autobranche minder exemplaren gemaakt worden en de vraag groter is dan het aanbod. De daling kan ook verklaard worden door de onzekerheid wat betreft de gevolgen van de Oekraïne-oorlog en de hogere brandstofprijzen.

Volgens de jaarcijfers werden in 2021 in totaal 8.575 nieuwe campers en kampeerauto’s gekocht in Spanje. In 2020 werden er volgens de jaarcijfers van Aseicar nog 8.690 campers en kampeerauto’s verkocht terwijl dat aantal in 2019 het hoogste was tot nu toe met 9.014 verkochte nieuwe campers en kampeerauto’s. Deze cijfers zullen in 2022 niet gehaald worden.

Volgens de laatst bekende cijfers staan er in Spanje circa 230.000 caravans, circa 60.000 kampeerauto’s en circa 10.000 campers ingeschreven. Deze aantallen zullen inmiddels hoger zijn omdat het ‘caravaning’ vanwege de corona-pandemie erg populair is geworden.

BRON: SPANJEVANDAAG.COM

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Caravaning sector wil meer camperplaatsen in Spanje

MADRID – Ondanks dat het aantal camperplaatsen de afgelopen twaalf jaar met 500% is gestegen van de 183 naar 1.100 camperplaatsen, is dat aantal volgens de Caravaning sector in Spanje nog lang niet genoeg. Want zo zegt de Asociación Española de la Industria y Comercio del Caravaning (Aseicar) in Spanje is dit aantal vele malen lager dan de 4.500 in Duitsland, 6.000 in Frankrijk, 3.500 in Italië en 2.000 in Nederland.

En dat is vreemd want Spanje is een van de aantrekkelijke en populaire landen om met de camper rond te rijden en op vakantie gaan. Niet alleen is het campertoerisme bij de inwoners van Spanje enorm gestegen de laatste drie jaar, ook het aantal buitenlandse campertoeristen is gestegen en is ongeveer 65% van alle campertoeristen in Spanje. In de zomermaanden kiezen ruim 500.000 toeristen voor een vakantie met een camper of kampeerauto waarvan 350.000 buitenlanders die gemiddeld 17 dagen reizen en gemiddeld per dag 150 euro uitgeven.

Volgens de Aseicar is het van te gekke dat landen als Duitsland en Frankrijk 4.500 tot 6.000 camperplaatsen hebben, er in Italië 3.500 te vinden zijn en in Nederland meer dan 2.000. Het zijn volgens de krant  precies de Nederlanders die het meeste in de augustusmaand naar Spanje komen met de camper.

In Spanje zijn daarnaast grote contrasten te vinden wat betreft de aantallen camperplaatsen. Zo zijn er meer dan 100 te vinden in Galicië, rond de 90 in Catalonië of 80 in Castilla y León. Maar in de regio Madrid zijn er slechts 8 te vinden waarbij de hoofdstad van Spanje Madrid geen enkele camperplaats heeft.

Maar Madrid is zeker niet de enige grote stad zonder camperplaatsen want andere grote steden zijn ook niet goed voorbereid op de camper toeristen. Recent hebben de steden Córdoba, San Sebastián, Logroño, Pamplona en Alicante camperplaatsen in of nabij de stadscentra geopend waar het het gedurende maximaal 48 tot 72 uur is toegestaan te overnachten.

De kosten van deze veilige parkings met overnachtingsmogelijkheden liggen tussen de 10 en 20 euro, bedragen die bij particuliere verhuurders hoger kunnen zijn. Voor dat geld staat men echter wel op een veilige plaats, heeft men water en elektriciteitsvoorzieningen en is het mogelijk om de toiletten te legen. Daarnaast zijn er ook camperplaatsen die wifi aanbieden en zelfs douche- en wasmogelijkheden.

Volgens Aseicar is men er bij veel kleinere gemeenten in Spanje achter gekomen dat de camper toeristen tussen 100 en 150 euro of meer per dag uitgeven in winkels, bars, restaurants, apotheken en tankstations. Daarom worden juist daar steeds vaker camperplaatsen aangelegd.

Spanje heeft meer dan 1.000 campings waarvan diverse de beste van Europa zijn en veel van hen hebben aangepaste plaatsen voor campers en natuurlijk ook caravans waar vaak speciale tarieven zijn om een nacht door te brengen in plaats van een week of twee.

Volgens Aseicar staan in Spanje 332.000 voertuigen geregistreerd als caravan (234.000), kampeerauto (83.000) en campervans (15.200). Dat zijn vergeleken met andere landen lage aantallen zoals Duitsland met 610.000 kampeerauto’s en 704.000 caravans of Frankrijk met 530.000 kampeerauto’s en 547.000 caravans. Het Verenigd Koninkrijk heeft 239.000 kampeerauto’s, Italië 227.000, Nederland 123.000 en Zweden 105.000 kampeerauto’s.

Parkeren VS kamperen
Maar wat is parkeren en wat is kamperen met een camper in Spanje? Overal in Spanje mag men gewoon met een camper op straat parkeren, net zoals een auto. Parkeren is een ding maar kamperen is een ander ding.
Er wordt van kamperen gesproken als de zonneschermen omlaag worden gedaan, de tafels en stoelen buiten komen te staan en men zich zo positioneert alsof men op een camping staat. Dat is niet toegestaan maar wordt door veel mensen, met name inwoners van Spanje, toch veel gedaan.

BRON: SPANJEVANDAAG.COM