Maand: december 2022

BelgiëBLOGCAMPERFUNFrankrijkTRIPS

Een kerstige roadtrip naar de Elzas

De traditie van het Rijnland zorgt ervoor dat Kerstmis een van de fijnste tijden van het jaar is. Een aangename en gezellige sfeer, de lekkere geuren van kruiden en kaneel, prachtige versieringen en verlichting: dit is de ambiance die er in de hele Elzas heerst!

Tijdens het ontdekken van de chalets op de kerstmarkten, wordt u verwend met lekkere specialiteiten of een heerlijke glühwein. De ambachtslieden onthullen hun bedrevenheid, met mooie creaties voor als u cadeaus zoekt. Overal is er bedrijvigheid in de straten en ze bieden plaats voor ontmoetingen en gezelligheid in de meest zuivere geest van Kerstmis.

OBERNAI
Ver weg van de drukte van de grote steden, vertrouwt Obernai, in zijn omgeving, op authenticiteit en gezelligheid. Dit is wat bezoekers onthouden; Elzassers zullen zeggen dat het “zo heimlich” is….
Dit woord vat de sfeer in de stad samen, vooral in het donker: de warmte en magie van een echte Elzasser kerst…

Het ligt op de wijnroute, aan de voet van de Vogezen en de Mont Sainte Odile, en is een buitengewoon aantrekkelijk oord.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Obernai (2022)
Parking des Remparts

EGUISHEIM
Net ten zuiden van Colmar ligt Eguisheim. Het dorp in de Elzas is in cirkels gebouwd rondom een kasteel uit de dertiende eeuw en heeft zo een zeer originele vorm. Van de burcht is helaas alleen de kapel nog over maar is daar niet minder interessant om. Eguisheim is geheel omringt door wijngaarden en daar worden de twee beste wijnen van de Elzas verbouwd; de Eichberg en Pfersigberg.

Eén van die kleine dorpjes in de Elzas wat een grote charme heeft, omdat de huizen nog steeds de typische vakwerkstructuur hebben. Ze vallen vooral op tijdens de kerstperiode.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Eguisheim (2022)
CAMPING Les Trois Chateaux 

COLMAR
Ook in het kleinere Colmar, midden tussen de wijngaarden van de Elzas, weten ze hoe ze de kerstslingers moeten ophangen. In de wijk Petite Venise, die bekendstaat om zijn pittoreske vakwerkhuizen, romantische grachten en bloemrijke (’s zomers dan) straatjes, vind je maar liefst zes kerstmarkten. Genoeg voor een dag vol magie, die door de duizenden lichtjes bij het vallen van de nacht alleen maar groter wordt.

Schilderachtige vakwerkhuizen, romantische grachten, kerst versierde vensters en gevels, een doolhof aan geplaveide steegjes en heerlijke gastronomie: Colmar, één van de elegantste steden van de Elzas.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Colmar (2022)
CAMPING CityKamp de L’Ill Colmar

STRAASBURG
Het was in Straatsburg in 1570 dat de allereerste editie van de oudste kerstmarkt van Europa plaatsvond, toen de “Christkindelsmärik” (markt van het kindje Jezus) genoemd. Sindsdien heeft Straatsburg de traditie van een traditionele, authentieke, warme en genereuze kerst in de Elzas elk jaar voortgezet. “Straatsburg, de hoofdstad van Kerstmis” blijft herhaaldelijk succes genieten door het oude met het nieuwe te vermengen, voortdurend verrassend en toch authentiek om de tradities die het beroemd hebben gemaakt.

Het historische centrum van de stad maakt deel uit van het werelderfgoed van de UNESCO.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Strasbourg (2022)
CAMPING CityKamp Strasbourg 

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNUTTIGE INFOSpanje

In 2023 milieusticker in 149 Spaanse steden

Vanaf 1 januari 2023 is het in alle steden van Spanje met meer dan 50.000 inwoners verplicht om een milieusticker te hebben. Dit zijn de Zonas de Bajas Emisiones, ZBE. Kom je in Spanje met een buitenlandse auto dan is een milieusticker uit Frankrijk, Duitsland, Denemarken of Oostenrijk ook geldig in Spanje. De Spaanse milieusticker (distintivo ambiental) kun je kopen voor €5 in een Spaans postkantoor maar is niet verkrijgbaar voor in het buitenland geregistreerde voertuigen. Wil je weten of je een milieusticker nodig hebt in de stad die jij bezoekt? Scroll dan door naar de complete lijst met steden hieronder.

Ook Franse en Duitse milieusticker geldig in Spanje
De Spaanse milieu sticker kun je dus alleen kopen als je een Spaans kenteken hebt. Maar een Franse, Duitse, Deense of Oostenrijkse milieu sticker is ook in Spanje geldig. Op deze Spaanse overheidssite is te zien welke buitenlandse stickers met welke Spaanse overeenstemmen. Heb je nog geen milieu sticker, koop dan tijdig het Franse vignette Crit’Air, dat is ook handig op doortocht door Frankrijk. Hou rekening met een levertijd van 10 dagen.

Milieustickers NIET erkend in Barcelona
De autoriteiten van Barcelona voeren een eigen beleid, los van de landelijke wet- en regelgeving, en erkennen geen buitenlandse milieu stickers. Vraag daarom voor Barcelona een langetermijn- of dagvergunning aan (zie verderop). Voor de milieu zone van Madrid is ook een speciale vergunning verkrijgbaar. Zie hieronder voor meer informatie.

Vier categorieën milieu stickers in Spanje
Momenteel zijn er vier DGT-milieulabels om voertuigen te categoriseren op basis van hun impact op het milieu. Als je niet over de juiste milieu sticker beschikt kun je een boete krijgen van €200.

De milieulabels zijn:

Nul (0) uitstoot (blauwe sticker): omvat de meest efficiënte voertuigen, elektrische auto’s, waterstofauto’s en pluggable hybrides.
ECO (groene en blauwe sticker): omvat aardgas en hybride voertuigen.
C (groene sticker): omvat benzineauto’s en bestelwagens die na januari 2006 zijn geregistreerd en dieselauto’s die na januari 2015 zijn geregistreerd.
B (gele sticker): omvat benzineauto’s en bestelwagens die sinds januari 2001 zijn geregistreerd en dieselauto’s die sinds januari 2006 zijn geregistreerd
A Auto’s die niet in aanmerking komen voor een sticker worden geclassificeerd als ‘A’. Dit zijn benzinevoertuigen die vóór 2001 zijn geproduceerd of dieselvoertuigen die vóór 2006 zijn geproduceerd. Ze kunnen niet worden gebruikt in de bestaande ZBE’s van Spanje omdat ze als te vervuilend worden beschouwd, en het is onwaarschijnlijk dat ze in toekomstige ZBE’s zullen worden toegestaan. Oldtimers die zijn geclassificeerd als “históricos” zijn echter toegestaan in ZBE’s.

Als je niet weet wat de emissieclassificatie van je auto is en je een Spaans kentekent hebt kun je het op zoeken op deze website. Alleen Zero- en Eco-voertuigen zullen nog welkom zijn in de nieuwe emissiearme stedelijke gebieden van Spanje. Voertuigen met een B- en C-label moeten rekening houden met bepaalde beperkingen die worden bepaald door elke stad zelf omdat de nationale overheid geen specifieke regels heeft vastgesteld die in heel Spanje van toepassing zijn. Een B-voertuig kan bijvoorbeeld toegang krijgen tot een lage-emissiezone, maar heeft mogelijk geen volledige toegang, moet een bewoner zijn, een uitnodiging van een bewoner nodig hebben of wordt gedwongen om in specifieke gebieden te parkeren. De autoriteiten van Barcelona overwegen bijvoorbeeld om  € 4 per dag in rekening te brengen voor toegang tot de stad.

Waarom krijgt Spanje milieustickers?
Het doel van al deze maatregelen is om de luchtvervuiling in de stedelijke gebieden van Spanje te verminderen en tegen 2050 alleen nog auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen te hebben zonder directe kooldioxide-uitstoot, in overeenstemming met de Verdrag van Parijs uit 2015. De nieuwe regels zijn van toepassing op gemeenten met meer dan 50.000 inwoners, dat zijn er 149 in Spanje. Ook overheden in gemeenten met meer dan 20.000 inwoners en hoge luchtvervuilingsniveaus zullen de nieuwe maatregelen moeten invoeren.

Hoe zit het met milieuzone Madrid?
Geheel Madrid is een permanente lage-emissiezone (ZBE). Daarbinnen bevinden zich twee zones met strengere regels (zonas de bajas emisiones de especial protección): ZBEDEP Centro en ZBEDEP Plaza Elíptica). In de ZBE mogen alleen voertuigen rijden met een geldige milieusticker. In de ZBEDEP alleen mogen alleen voertuigen rijden van bewoners en voertuigen met een geldige milieusticker. Voor voertuigen met een blauwe sticker zijn er geen beperkingen; voertuigen met een groen-blauwe sticker mogen maximaal 2 uur parkeren; voertuigen met een groene of gele sticker mogen alleen parkeren op een openbare parkeerplaats, zie voor meer informatie madrid360.es/medio-ambiente/zonas-de-bajas-emisiones.

Voor buitenlandse voertuigen zonder Franse of andere geldige buitenlandse milieu sticker (zie de informatie hierboven bij Milieu sticker) is een accreditatie van de milieu klasse vereist. Maak daarvoor een afspraak met de Oficina de Madrid Central in de Calle Bustamante 16, telefoon 010-91 529 82 10 of +34-10-91 529 82 10

Bij aanhoudende ernstige luchtvervuiling kan de permanente zone tijdelijk uitgebreid worden tot en met de ringweg M-30 en bij extreme luchtvervuiling tot de gehele gemeente Madrid.

Zie voor informatie over het openbaar vervoer in Madrid crtm.es (Spaans en Engels) en voor meer alternatieven anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/vervoer-in-naar-madrid.

En hoe zit het met de Milieuzone Barcelona?
Barcelona en omgeving hebben een permanente milieuzone. De milieuzone is van kracht van maandag tot en met vrijdag (Catalaans: de dilluns a divendres) van 7 tot 20 uur. De zone is dan alleen toegankelijk voor:

Spaanse voertuigen met een geldige Spaanse milieusticker.

Voertuigen met een langetermijn- of dagvergunning Een langetermijnvergunning is beschikbaar voor: Elektrische voertuigen, motoren (categorie L) met een euronorm 2 of hoger, personenwagens (categorie M1) en bestelwagens (categorie N1) met benzinemotoren met euronorm 3 of hoger, personenwagens (categorie M1) en bestelwagens (categorie N1) met dieselmotoren met euronorm 4 of hoger, vrachtwagens (categorie N2, N3) en bussen (categorie M2, M3) met euronorm 4 of hoger.

De langetermijnvergunning vraag je aan via zberegistre.ambmobilitat.cat/en/VehiclesEstrangers. De levertijd kan oplopen tot drie weken. Als je haast hebt kun je beter online een dagvergunning aanvragen. Een dagvergunning is beschikbaar voor alle voertuigen zonder langetermijnvergunning of zonder Spaanse milieusticker. De dagvergunning is één dag geldig (maximaal tien dagen per jaar). Je vraagt een dagvergunning aan via zberegistre.ambmobilitat.cat/en/AutoritzacionsDiaries. Aanvragen voor de volgende dag kan tot 23.59 uur.

Uitgebreide en actuele informatie is te vinden op zbe.barcelona/enzberegistre.ambmobilitat.cat/en en ajuntament.barcelona.cat/qualitataire/en (alle drie in Catalaans, Engels en Spaans).

Meer informatie over de Spaanse milieuzones
Zie voor meer informatie de websites van de Spaanse overheid sede.dgt.gob.es/es/vehiculos/distintivo-ambiental  (zoek op ‘distintivo ambiental’ of ‘etiqueta ambiental’) en pegatinas-dgt.com/en/faq.

In welke steden is er een milieu zone in Spanje?

Andalusië : Alcalá de Guadaira – Algeciras – Almería – Benalmádena – Cádiz – Chiclana de la Frontera – Córdoba – Dos Hermanas – El Ejido – El Puerto de Santa María – Estepona – Fuengirola – Granada – Huelva – Jaén – Jerez de la Frontera – La Línea de la Concepción – Linares – Málaga – Marbella – Mijas – Motril – Roquetas de Mar – San Fernando – Sanlúcar de – Barrameda – Sevilla – Torremolinos – Utrera – Vélez Málaga.
Aragón : Huesca – Zaragoza.
Asturië : Avilés – Gijón – Oviedo – Siero.
Cantabrië : Santander – Torrelavega.
Castilië en León : Ávila – Burgos – León – Palencia – Ponferrada – Salamanca – Segovia – Valladolid – Zamora.
Castilië en La Mancha : Albacete – Ciudad Real – Cuenca – Guadalajara – Talavera de la Reina – Toledo.
Catalonië : Badalona – Barcelona – Castelldefels – Cerdanyola del Vallès – Cornellà de Llobregat – El Prat de Llobregat – Girona – Granollers – L’Hospitalet de Llobregat – Lleida – Manresa – Mataró – Mollet del Vallès – Reus – Rubí – Sabadell – Sant Boi de Llobregat – Sant Cugat del Vallès – Santa Coloma de Gramenet – Tarragona – Terrassa – Viladecans – Vilanova i la Geltrú.
Regio Madrid : Alcalá de Henares – Alcobendas – Alcorcón – Aranjuez – Arganda del Rey – Boadilla del Monte – Collado Villalba – Colmenar Viejo – Coslada – Fuenlabrada – Getafe – Leganés – Madrid – Majadahonda – Móstoles – Parla – Pinto – Pozuelo de Alarcón – Rivas Vaciamadrid – Las Rozas – San Sebastián de los Reyes – Torrejón de Ardoz – Valdemoro.
Regio Valencia : Alicante – Alcoy – Benidorm – Castellón de la Plana – Elche – Elda – Gandía – Orihuela – Paterna – Sagunto – San Vicente del Raspeig – Torrent – Torrevieja – Valencia – Vila-real.
Extremadura : Badajoz – Cáceres – Mérida.
Galicië : A Coruña – Ferrol – Lugo – Ourense – Pontevedra – Santiago de Compostela – Vigo.
Balearen : Calvià – Eivissa – Palma de Mallorca.
Canarische Eilanden : Arona – Arrecife – Granadilla de Abona – Las Palmas de Gran Canaria – San Bartolomé de Tirajana – San Cristóbal de La Laguna – Santa Cruz de Tenerife – Santa Lucía de Tirajana – Telde.
La Rioja : Logroño
Regio Murcia : Cartagena – Lorca – Molina de Segura – Murcia – Navarra – Pamplona
Baskenland : Baracaldo – Bilbao – Getxo – Irún – San Sebastián – Vitoria
Ceuta y Melilla : Ceuta – Melilla

BRON Espanje.nl en DGT

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BLOGCAMPERPLAATSENLuxemburg

Camperplaats Koerich

Camperplaats met camperservice GRATIS DAG EN NACHT PARKEREN
Plaats : Koerich
Adres : Chemin de la Source, 8388 Koerich  LUXEMBOURG
Website : NVT
GPS coördinaten : 49.670717, 5.942223
Aantal plaatsen : 4
Opening/sluiting : Het hele jaar geopend
Site code : #80449 Park4night #67109 Campercontact
Vlag Luxemburg
Prijs : Gratis
Elektriciteit : Ja, 1€ voor 8 uur
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verharde ondergrond
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : NVT
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Nee

Camperfun , Camperportaal.eu

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camping Les 3 Châteaux Eguisheim

Camperplaats BETALEND
Plaats : Eguisheim
Adres : 10 Rue du Bassin, 68420 Eguisheim FRANCE Elzas
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 48.042761, 7.299552
Aantal plaatsen : 120
Opening/sluiting : 01/04-04/11 en tijdens de Elzasser kerstmarkt
Site code : #20340 Park4night #51630 Campercontact
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Online
Reserveringssysteem : Ja
Zwembad : Nee

Camperfun

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camping CityKamp de L’Ill Colmar

Camperplaats BETALEND
Plaats : Horbourg-Wihr
Adres : Allée du Camping, 68180 Horbourg-Wihr FRANCE Elzas
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 48.077499, 7.38666
Aantal plaatsen : 150
Opening/sluiting : Gesloten 03/01-30/03
Site code : #4645 Park4night
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Online
Reserveringssysteem : Ja
Zwembad : Ja
BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camping CityKamp Strasbourg

Camperplaats BETALEND
Plaats : Strasbourg
Adres : 9 Rue de l’auberge de jeunesse, 67200 Strasbourg FRANCE Elzas
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 48.574402, 7.71797
Aantal plaatsen : 195
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #837 Park4night #41703 Campercontact
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond :
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Online
Reserveringssysteem : Ja
Zwembad : Ja
BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Parking des Rempart Obernai

Camperplaats GRATIS DAG EN NACHT PARKEREN
Plaats : Obernai
Adres : 67210 Obernai FRANCE Elzas
Website : NVT
GPS coördinaten : 48.460403, 7.486211
Aantal plaatsen : 25
Opening/sluiting : Het hele jaar geopend
Site code : #180572 Park4night #8798 Campercontact
Vlag Frankrijk
Prijs : Gratis
Elektriciteit : Nee
Drinkwater : Nee
Grijs water : Nee
Zwart water : Nee
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : kiesel ondergrond
Douches : Nee
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : NVT
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Ja

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijk

Orange: een camper ingebed onder de Camaret-wegbrug, de weg geblokkeerd

De gecrashte camper blokkeert de weg. Het verkeer wordt in beide richtingen stilgelegd.

Deze zondag 11 december aan het einde van de dag, rond 17.00 uur, kwam er een camper onder de brug door op de weg naar Camaret, in Orange.

Volgens de eerste elementen zou de bestuurder de borden met de maximale hoogte van de brug (2m30) niet gezien hebben door de weerkaatsing van de zon op zijn voorruit.

Volgens een politiebron zijn er bij het ongeval geen slachtoffers gevallen. Het voertuig daarentegen is totaal vernield, althans de achtercabine. De weg is daardoor in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Het gaat weer open zodra het puin is opgeruimd en de camper is geëvacueerd.

BRON Foto Le DL /Guillaume BALAY

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BLOGCAMPERPLAATSENFrankrijk

Camperplaats Eguisheim

Camperplaats BETALEND
Plaats : Eguisheim
Adres : 1 Grand-Rue, 68420 Eguisheim FRANCE Elzas
Website : Nvt
GPS coördinaten : 48.040696, 7.308807
Aantal plaatsen : 120
Opening/sluiting : Het hele jaar geopend
Site code : #340206 Park4night #73894 Campercontact
Vlag Frankrijk
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Nee
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verhard
Douches : Nee
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Online
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Nee

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

Tesla Semi ziet er ongelooflijk uit als een elektrische camper

Tesla Semi zou een geweldige elektrische camper kunnen maken op basis van de specificaties die Tesla deze week heeft vrijgegeven en hoe ongelooflijk deze renders van de elektrische vrachtwagen eruit zien als een camper.
Er is iets met het idee van een volledig elektrische en op zonne-energie aangedreven camper die voor veel mensen buitengewoon aantrekkelijk is.

Overdag rijdt u zonder uitstoot en kunt u uw leven van stroom voorzien met hetzelfde batterijpakket dat u beweegt. ’s Nachts kun je opladen om het de volgende dag helemaal opnieuw te doen. Met zonne-energie kun je ook de hele ervaring off-grid nemen.

Er zijn een paar elektrische camperprojecten die dat soort ervaring aan klanten willen leveren, maar de meeste bevinden zich nog in de conceptfase of hebben een zeer beperkt bereik.

We hebben onlangs gemeld dat de nieuwe Mercedes-Benz e Sprinterindrukwekkende specificaties heeft om mogelijk een elektrische “vanlife” mogelijk te maken, maar wat als je iets groters nodig hebt of wilt?
Tesla Semi zou een interessant platform kunnen zijn voor een elektrische camper.

Het team van Jowua, een maker van interieuraccessoires, dacht dat tijdens het bekijken van de onthulling van de productieversie van Tesla Semi deze week en besloot renders te bouwen van hoe een Tesla Semi-camper eruit zou kunnen zien:

Dat ziet er behoorlijk badast uit en de elektrische truck als de specificaties om die look te ondersteunen.

Het grootste probleem met de meeste elektrische camperprojecten op dit moment is dat ze een beperkt bereik hebben. Winnebago bouwde bijvoorbeeld zijn eigen full-size elektrische camper, maar het heeft slechts 125 mijl bereik.

Met de onthulling van de productieversie deze week bevestigde Tesla dat de Tesla Semi een batterijpakket van ongeveer 900 kWh heeft en meer dan 500 mijl kan afleggen met een volledige lading op 82.000 lbs totaal.

En de Tesla Semi zou waarschijnlijk een nog groter bereik bereiken als camper, omdat het waarschijnlijk lichter zou zijn dan 82.000 lbs. Sommige van de zwaarste 40 + voet lange campers van vandaag wegen zelden meer dan 50.000 lbs. Tesla Semi is zwaarder dan de meeste klasse 8-vrachtwagens, maar er zou een manier moeten zijn om een camper op het platform te bouwen en het gewicht onder de 70.000 lbs te houden, wat zou moeten resulteren in efficiëntiewinsten.

U kunt waarschijnlijk meer dan 600 mijl op één dag in een Tesla Semi-camper rijden zonder op te laden en vervolgens ’s nachts opladen. Je zou in staat zijn om indrukwekkende afstanden af te leggen in slechts een paar dagen. Allemaal zonder uitstoot.

Jowua produceerde ook een weergave van het interieur van hun visie op een Tesla Semi-camper:

Het zou waarschijnlijk enige medewerking van Tesla vereisen, maar er zou een manier moeten zijn om de levende kenmerken van de camper van stroom te voorzien met het batterijpakket van de aandrijflijn. Je voegt wat inzetbare zonnepanelen toe voor als je voor langere tijd geparkeerd staat en je in bedrijf bent.

Als Tesla het niet doet, ben ik er zeker van dat andere bedrijven zullen besluiten om elektrische campers te bouwen op basis van de Tesla Semi – niet anders dan wat Cyberlandr probeert te doen met de Tesla Cybertruck.

In dezelfde geest zei de beroemde DJ en muziekproducent Deadmau5 dat hij een Tesla Semi zou kopen en er een reizende muziekstudio van zou maken.

BRON electrek.co

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

APPSBLOGCAMPERPLAATSENNUTTIGE INFO

De Campingkaart ACSI

Het ideale reisboek voor camperaars
Meer dan 12.000 jaarlijks door ACSI geïnspecteerde campings en door Facile Media geselecteerde camperplaatsen in één gids. Overzichtelijk weergegeven per land en met handige informatie over de ondergrond, tarieven, betaalmogelijkheden en aanwezige voorzieningen. En inclusief GPS-coördinaten voor een perfecte navigatie. Zo vindt u altijd een mooi plekje in de buurt! Met een abonnement* bent u maar liefst 13% voordeliger uit dan wanneer u ACSI CampingCard & Camperplaatsen los aanschaft. Jaarlijks ontvangt u de nieuwe editie vóór kerst in huis.

Nog voordeliger kamperen met de CampingCard ACSI-kortingskaart
Bij de gids ontvangt u ook de CampingCard ACSI-kortingskaart. Zo betaalt u nooit meer te veel voor uw overnachtingen in het laagseizoen. Op 3.000 campings in Europa overnacht u dan voor een vast, laag tarief van 13, 15, 17, 19, 21 of 23 euro per nacht**. Zo bespaart u tot wel 60% op de normale overnachtingsprijs!

Hoe werkt de CampingCard ACSI-kortingskaart?
De CampingCard ACSI-kortingskaart zit bijgesloten in de gids. De kaart haalt u uit de gids en voorziet u van uw gegevens. Op vertoon van een geldige kortingskaart rekenen deelnemende campings het extra voordelige tarief voor twee personen. Zo eenvoudig is het! En (klein)kinderen (maximaal 3 kinderen t/m 5 jaar) gaan op bijna 450 campings zelfs gratis mee. De deelnemende campings vindt u eenvoudig terug in de ACSI CampingCard & Camperplaatsen-gids.

Zoek en boek met de CampingCard ACSI-app
Kiest u voor CampingCard ACSI met de handige CampingCard ACSI-app, dan heeft u jaarlijks toegang tot alle campinginformatie op uw smartphone of tablet.*** Met de app heeft u het complete overzicht van alle CampingCard ACSI-campings altijd bij de hand. Dankzij handige filters is een overnachtingsplek heel snel gevonden en op steeds meer campings kunt u via de app direct een plek reserveren. Door de gratis updates, inclusief wijzigingen en nieuwe campingbeoordelingen, blijft de app altijd actueel. U kunt de informatie in de app zelfs offline gebruiken. Ideaal voor onderweg!

Standaard meegeleverd bij CampingCard ACSI:

De nieuwe CampingCard ACSI-gids (tweedelig)
De nieuwe CampingCard ACSI-kortingskaart
De bijbehorende mini-atlas met alle deelnemende campings
Extra bijlage met de ACSI Klein & Fijn-campings waar u ook met de CampingCard ACSI-kortingskaart terecht kunt


Heeft u een camper?
Speciaal voor camperaars hebben wij de ACSI CampingCard & Camperplaatsen-gids samengesteld. Ook hiermee profiteert u op 3.000 campings van de CampingCard ACSI-korting maar treft u eveneens een overzicht van ruim 9.000 door Facile Media geselecteerde camperplaatsen door heel Europa. Zowel in de gids als in de app

ACSI Club ID
Met een lidmaatschap op ACSI Club ID, het Camping Carnet voor Europa, houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.400 campings in Europa accepteren de pas als vervangend legitimatiebewijs. Daarnaast bent u automatisch WA/BA-verzekerd. Niet alleen op een camping, maar ook bij een verblijf in een gehuurde accommodatie of hotel. En dat is nog niet alles: ACSI Club ID-leden profiteren ook nog van speciale korting in onze webshop.
Bestelt u ACSI Club ID tegelijk met een van onze campinggidsen dan wordt uw korting direct verrekend in uw winkelwagentje.

BRON Campingcard.be

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLSpanje

Deel van de tolweg C-32 aan de Costa Dorada wordt gratis

TARRAGONA – Gedurende meerdere jaren wordt er al om gevraagd en vanaf 2023 zal het eindelijk waarheid zijn. Een deel van het zuidelijke deel van de tolweg C-32 aan de Costa Dorada wordt gratis. Maar dat zal niet voor iedereen gelden. Het gaat om een deel tussen Cubelles en El Vendrell op een snelweg die veel gebruikt wordt om naar Sitges, het vliegveld van Barcelona en Barcelona zelf te rijden om de drukke (gratis) AP-7 snelweg te vermijden.

De datum wanneer dit deel van de C-32 snelweg  gratis wordt is nu nog niet bekend, maar de Generalitat de Catalunya, die deze weg in beheer heeft, heeft bevestigd dat deze gratis zal worden in het eerste trimester van 2023. Daarmee moet de tolweg tussen Cubelles en El Vendrell een soort ringweg worden voor de inwoners van dit deel van de Costa Dorada.

Dat betekent dus ook dat het gratis gebruik van deze snelweg alleen geldt voor de bewoners van deze streek. Degene die gebruik wil maken van de gratis tolweg tussen Cubelles en El Vendrell, moet zich aanmelden voor de Teletac of de smartphone-app Awai. Vanaf dat moment kunnen zij gratis door de tolpoorten rijden terwijl andere weggebruikers nog steeds moeten betalen.

In feite zijn op de C-32 Sur tussen Castelldefels en El Vendrell twee tolpoorten  te vinden. Een bij de Garraf tunnels die een tolprijs heeft van 7,26 euro (2022) voor personenwagens, bestelbussen en motoren. Het andere deel van deze tolweg verbindt Cubelles met El Vendrell en heeft een tolprijs van 4,33 euro (2022). Dat laatste deel zal dus gratis worden voor de bewoners van dit deel van de Costa Dorada. Heb je geen korting, dan betaal je voor het gebruik van deze tolweg van El Vendrell naar bv. het vliegveld van Barcelona of Barcelona stad 11,59 euro (2022) voor een enkele reis.

Het doel van het gratis beschikbaar maken van deze snelweg voor de inwoners van dit deel van de Costa Dorada, is om de druk op de andere wegen af te laten nemen. Daarmee moet de veiligheid in de kustgemeenten verhoogd worden en moet ook de luchtvervuiling afnemen.

De C-32 is een belangrijke 132 kilometer lange snelweg in Catalonië. De weg, die ook bekend staat als de Autopista de Pau Casals, is in 2004 ontwikkeld door drie bestaande autopistas en autovía’s samen te voegen. Deze reorganisatie was onderdeel van de hernoeming van wegen beheerd door de Catalaanse overheid. Het zuidelijke gedeelte verbindt El Vendrell tot aan Sant Boi de Llobregat. Het middelste gedeelte verbindt Sant Boi de LLobregat met Montgat en het noordelijke gedeelte verbindt Montgat met Palafolls.

BRON: SPANJEVANDAAG.COM

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen