Maand: maart 2023

BLOGCAMPERFUNWINactie

WIN 5 GRATIS verblijven op Camperplaats ’t Bilterhof

Camperfun WINactie #Like & #Share
Het is weer de tijd van het jaar. Dan hebben we het natuurlijk over de bloesems. Ben jij ook iemand die de bloesems of fruitpluk wil gezien hebben. Je
maakt nu kans op een gratis overnachting op Camperplaats t’ Bilterhof te Hoepertingen gelegen tussen de fruitbomen. De ideale uitvalsbasis voor wandel en fietstochten en te genieten van de prachtige bloesems en locatie.

HOE KAN IK WINNEN

  • Ga naar onze FB pagina CamperFun
  • Like en deel dit bericht, hoe meer je deelt hoe meer winkansen
  • Maak je Gratis LID van de FB groep CamperFun, indien je nog geen LID bent
  • Abonneer je GRATIS op onze Camperfun nieuwsbrief
    Winnaars worden op de hoogte gebracht via emailadres in de nieuwsbrief vermeld.

Deze Winactie kwam tot stand in samenwerking met Camperplaats ’t Bilterhof in Hoepertingen.

’t BILTERHOF Hoepertingen
Bilterweg 18 – 3840 Hoepertingen
Te bereiken via via veldweg gelegen tussen Weg op Berlingen 13 en 15 (naast het voetbalterrein) – 3840 Hoepertingen.  Tussen deze 2 huisnummers, neemt u het veldwegje.  Na 75 meter ziet u links de camperplaats.
hetbilterhof.be | info@hetbilterhof.be

by CamperFun.eu
BLOGCAMPER NIEUWS

Het Ovenbuur sleept nominatie in de wacht voor Camperplaats van het Jaar: “Persoonlijke aanpak maakt een verschil”

Camperplaats Het Ovenbuur in de Kanegemstraat in Tielt is genomineerd voor de Campercontact Award in de categorie ‘Beste camperplaats van België’. De camperplaats werd in mei 2021 geopend en telt 13 verharde plaatsen voor campers. “Gasten appreciëren de leuke familiale sfeer rond onze camperplaats”, aldus Patrick De Poorter.

Campercontact is de referentiewebsite onder kampeerwagengebruikers. Ze kunnen er scores geven aan de verschillende kampeerwagenterreinen en recensies achterlaten, op basis waarvan het platform ook elk jaar een top tien opmaakt. Ook camperplaats Het Ovenbuur, die in mei 2021 werd naast het landbouwbedrijf van Patrick De Poorter in de Kanegemstraat, valt duidelijk in de smaak onder de kampeerders. Dankzij de reviews van bezoekers in de app in 2022, kreeg Het Ovenbuur een gemiddelde score van 4,63/5. Daardoor staat Het Ovenbuur nu zelfs in de top vijf en zijn ze in het stadium van de publieksstemmen aanbeland.

Fantastisch zicht
“De nominatie op zich vinden we eigenlijk al een enorme eer”, zegt Patrick. “Bij de opstart was het voor ons nog even zoeken, maar ik denk dat we nu echt wel op de goeie weg zijn. Vaak horen we dat er hier een leuke familiale sfeer hangt, wellicht omdat het contact met de gasten heel nauw is. Bij aankomst en vertrek zorgen we steeds voor een persoonlijke babbel. En onze vier kinderen helpen graag mee en denken vaak leuke ideetjes uit rond evenementen zoals Pasen of kerst. Leuk extraatje is dat we naast de camperplaats een weide met geitjes en een pony hebben, terwijl we sinds de zomer van 2022 ook een gezellig verwarmd chaletje hebben met terras, waar de gasten gebruik van kunnen maken. Het zicht van op het terras is fantastisch.”

Stemmen voor de Beste camperplaats van België kan nog tot 16 april via www.campercontact.com.

BRON HLN.be



BLOGCAMPER NIEUWS

Waarom de nieuwe VW California-camper niet 35.000 euro goedkoper wordt (net als de Multivan)

De T7 Multivan is fors goedkoper dan zijn voorganger, maar de California geniet niet van hetzelfde voordeel.

Een leuk feitje om je autokennis te tonen op de eerstvolgende kringverjaardag. Wist je dat de eerste schets van de Volkswagen ‘Typ 2’ – nu bekend als de T1 Transporter – door een Nederlander is getekend? Importeur Ben Pon maakte de eerste tekening in 1947. Wat hij toen niet wist, is dat hij incidenteel ook een van de populairste campers ooit tekende. En daar komt nu een nieuwe van.

Op basis van de oude T1 werd de Westfalia-camper gemaakt. Aangekomen bij de T4-generatie heette de camper al Westfalia California en tegenwoordig mag je hem alleen California noemen. De huidige California is op basis van de Transporter T6.1, maar die wordt binnenkort vervangen. Nog dit jaar komt de California van de T7-generatie, uiteraard op basis van de Multivan T7.

Wordt de nieuwe Multivan California goedkoper?
Het interessante van de huidige Multivan T7 is dat hij in Nederland ruim 35.000 euro goedkoper is dan de T6.1 die hij vervangt. De lagere uitstoot van de plug-in hybride aandrijflijn speelt hier een grote rol in, want de BPM is maar 1.500 euro. Of de Multivan T7 California dezelfde prijsverlaging krijgt, is nog maar de vraag. De Belastingdienst hanteert in Nederland een ander BPM-tarief voor campers.

De Belastingdienst wil graag 37 procent BPM zien voor nieuwe campers. Als Volkswagen net zoals de huidige camper een brutoprijs van 66.000 euro zou rekenen voor de nieuwe California, dan betaal je alsnog zo’n 25.000 euro aan BPM. Zelfs als de California dezelfde brutoprijs zou hebben als de Multivan, is de BPM het tienvoudige. De nieuwe California wordt dus waarschijnlijk niet veel goedkoper dan de huidige, die nu 91.000 euro kost in Nederland.

We krijgen helaas nog geen informatie over de nieuwe California. Het kan een plug-in hybride worden met een 1,4-liter motor en een 13-kWh batterij. Andere opties zijn de 1.5 TSI of de 2.0 TSI. Maar de kans is groot dat de nieuwe Volkswagen T7 California gewoon weer een 2.0 TDI krijgt. Deze motoren zijn in Nederland niet leverbaar in de Multivan.

Ook een ID. Buzz California
In 2025 moet er een Volkswagen ID. Buzz California op de markt komen. Het interessante aan deze camper is dat de fiscus géén BPM hoeft voor campers die geen CO2-uitstoot hebben. Ook hiervan is er nog geen prijs bekend. De Volkswagen Crafter krijgt elektrische aandrijving en staat gepland voor 2024. Of hiervan ook weer een nieuwe ‘Grand California’ komt, is nog niet bekend.

BRON topgear.nl

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Duitse kampeerders maken protestlied als reactie op de sluiting van twee campings in Calpe

ALICANTE – Kampeerders uit Duitsland zijn teleurgesteld over de sluiting van de twee campings bij Les Salines moerasgebied in Calpe, terwijl de bouw van het megahotel van de twee torens doorgaat. Ze waarschuwen dat als ze niet welkom zijn, ze ergens anders naartoe zullen gaan. Ze benadrukken dat zij de mogelijkheid hebben om elders te gaan kamperen, terwijl de inwoners van de stad vastzitten aan hun stedelijke ontwikkeling. Onderaan dit artikel zijn twee video’s te zien. 

De beslissing van AR Hotels  om de campings Boreal en Austral te sluiten heeft geleid tot onrust onder de kampeerders. Ze betreuren dat de stad Calpe zich richt op duurzaam toerisme, maar toch blijft doorgaan met de bouw van immense torens die voor een groot deel van het jaar leeg zullen staan.

De meeste kampeerders  in Calpe zijn gepensioneerd of hebben vervroegd pensioen en hebben een hoog inkomen. Ze reizen in kampeerauto’s met een waarde tussen de 80.000 en 120.000 euro. Dit maakt hen een aantrekkelijke toeristische groep voor de stad, omdat ze op zoek zijn naar rust, natuur, voorzieningen en geld uitgeven in de gemeente door vaak uit eten te gaan en te winkelen. Ze beschouwen Les Salines als een waardevol en uitzonderlijk paradijs, maar maken zich zorgen over de toekomst van het gebied als er meer stedelijke ontwikkeling plaatsvindt.

Het is algemeen bekend dat kamperen een succesvolle en populaire manier is om het toerisme in Calpe te spreiden en de grote toestroom in de zomer te verminderen. Dit blijkt ook uit het feit dat er minstens zes campings zijn in de stad, die meestal volgeboekt zijn. Helaas worden er nu twee van hen gesloten, waardoor welgestelde kampeerders die vaak al geworteld zijn in de stad, zonder vaste stek komen te zitten.

De Duitse kampeerders geven toe niet veel te weten over politiek, maar zijn wel op de hoogte van de lokale situatie en het voortdurende debat over de stadsontwikkeling van de afgelopen jaren dat verhevigd wordt in de verkiezingscampagne (zoals in 2023). Ze zijn dankzij de vele kampeerauto forums op het internet ook op de hoogte van de beruchte verordening die door de gemeenteraad is uitgevaardigd om het parkeren van kampeerauto’s op straat te verbieden en bedrijven in de sector te helpen hun bezettingsgraad te verbeteren. Het is dan ook ironisch dat een van deze bedrijven nu juist deze campings sluit en plannen heeft om naast het beschermde moerasgebied te bouwen.

Gezien de omstandigheden is er niets beters dan om de situatie met humor en muziek te benaderen. Tijdens het gesprek met een lokale krant pakt een van de kampeerders zijn gitaar op en begint spontaan een protestlied te componeren over de sluiting van de campings en de toekomst van Calpe: “Hoe is dit mogelijk? Als ik me hier goed voel, waar is dan de zin?” luidt de vertaling van het refrein van het protestlied.

BRON spanjevandaag.com

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Opening camperparking in Beverlo

Woensdagmiddag werd in Beverlo een camperparking geopend. Het toerisme in Beringen kreeg de voorbije jaren een sterke boost. Met toekomstige projecten als be-MINE PIT en be-NATURE zal het aantal toeristen in de nabije toekomst nog toenemen.  Stad Beringen wil het verblijfstoerisme aantrekkelijker maken en opende daarom vandaag twee nieuwe kampeerparkings aan het jeugdhuis van Beverlo. Daar werd de ondergrond voor aangepast en wordt er nog een nieuwe haagaanplanting voorzien en komt er nog een infobord. Op be-Mine zijn ook al parkings voor campers. “Op dit moment openen we dus twee parkeerlocaties voor kampeerauto’s. Naar de toekomst toe denken we na over een investeringssubsidie voor ondernemers die op hun eigen terrein een kampeerautoparking willen inrichten”, zegt Werner Janssen, schepen voor Toerisme.
Fred Allaert van Camper Groep België is alvast blij met deze extra plaatsen. Maar extra plaatsen in Koersel en Paal zouden zeker nog welkom zijn. “Wij hopen nog om Natuurpunt en Groen te overtuigen dat camperplaatsen aan het Koersel Kapelleke en de Paalse Plas het toerisme in Beringen nog extra ten goede zal komen. Campertoeristen zijn vaak natuurliefhebbers en ze zoeken een rustige plaats in het groen om te wandelen, fietsen, natuurfotografie te doen en gebruik te maken van lokale horeca”, zegt Allaert.
Logeren met de kampeerauto kan op de nieuwe parkeerplaatsen, aangeduid met verkeersbord E9h, voor maximum 48 uur.

BRON internetgazet.be

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Kampeerauto’s voortaan welkom op de Rijdtmeersen

BRAKEL  De gloednieuwe camperplaats was amper een feit of de eerste kampeerauto maakte dinsdag al gebruik van de infrastructuur op parking Dam aan recreatiedomein De Rijdtmeersen.

“Brakel trekt heel wat toeristen aan en met deze infrastructuur mikken we op een nieuw segment binnen het toerisme”, zegt schepen Marc De Pessemier (Open VLD). “De verkoop en verhuur van kampeerauto’s zit in de lift. De gemeente heeft daarom aan recreatiedomein De Rijdtmeersen – rustig gelegen op parking Dam – een camperplaats met faciliteiten voorzien. Ik stel vast dat er onmiddellijk gebruik van gemaakt wordt. Deze mensen beschikken over gratis elektriciteit, water en sanitair voor hun camper.”

Toeristische troef
De camperplaatsen zijn een extra troef voor het toerisme in Brakel. “Bezoekers hebben vaak geen zicht op wat er in de nabije omgeving te ontdekken valt. Net dat aspect wil de toeristische dienst zichtbaar maken op deze plaatsen. Zowel om te ontdekken wat men diezelfde dag nog kan doen, maar ook om mensen warm te maken om terug te komen. Het plattelandstoerisme is gericht op rust, wandelen en fietsen. Daarnaast kunnen toeristen via de camperplaatsen ook de ruimere regio verkennen”, besluit De Pessemier.

BRON nieuwsblad.be
FOTO Schepen van Toerisme Marc De Pessemier (Open VLD) vindt de camperplaats een meerwaarde voor het toerisme in Brakel. — © edp

BLOGCAMPER NIEUWSNederlandNUTTIGE INFO

Wonen in een Camper (NL)

Bieden wettelijke bepalingen de ruimte om in een camper te wonen? De Wet basisregistratie personen legt de verplichting op om een adres op te geven bij de gemeente. Deze wetgeving is van toepassing in Nederland. Dit kan op 2 manieren.

Vlag Nederland
1. In de meeste gevallen geeft u een woonadresop. Dat is het adres waar u normaal woont (dit kan ook een voer- of vaartuig met een vaste sta- of ligplaats zijn), of, bij het ontbreken
daarvan, het adres waar u naar redelijke verwachting gedurende drie maanden ten minste twee derde van de tijd (twee maanden dus) zult overnachten.
2. Als u geen woonadres kunt opgeven, geeft u een briefadres op (art.2:23 lid 1 en 2:39 lid 3). Een postbus kan nooit als briefadres worden opgegeven! In de aangifte van een briefadres
moeten de redenen voor de aangifte van een briefadres (in plaats van een woonadres) worden vermeld. Verder moet degene, die op uw briefadres woont schriftelijk verklaren in te
stemmen met het feit, dat u daar uw briefadres houdt.

Toelichting
In de Wet BRP is bepaald dat het briefadres is bedoeld voor ‘mensen die geen woonadres hebben’ (art. 2.23 lid 1), ‘mensen die in een instelling wonen’ (art. 2.40) of ‘mensen voor wie het naar oordeel van de burgemeester om veiligheidsredenen niet wenselijk is om een woonadres in de BRP op te nemen’ (art. 2.41).

Per 1 januari 2022 is artikel 2.23, lid 2 van de Wet BRP gewijzigd. Het ambtshalve opnemen van een briefadres is veranderd van een bevoegdheid in een plicht. In de meeste gevallen zullen burgers zelf, of samen met hulpverleners, een briefadres aanvragen. Vaak is daarbij ook al een briefadres beschikbaar, maar niet altijd.
In het derde lid wordt daarom geregeld dat er indien geen persoon of instantie bereid wordt gevonden om als briefadresgever te dienen, de gemeente zelf als briefadresgever moet fungeren. De persoon in kwestie krijgt dan dus een adres van de gemeente als briefadres.

Als een persoon niet kan worden bereikt, zal hem een aangifte van wijziging van zijn adres of van vertrek is ontvangen als bedoeld in artikel 2.20, eerste lid, of 2.21, eerste lid en na gedegen onderzoek geen gegevens over hem kunnen worden achterhaald betreffende het verblijf in Nederland, het vertrek uit Nederland noch het volgende verblijf buiten Nederland, draagt het college van burgemeester en wethouders van de bijhoudingsgemeente ambshalve zorg voor de opneming van het gegeven van het vertrek van de ingezetene uit Nederland (2.22 lid 1 Wpr).

Een dergelijke ambshalve registratie kan vervelende gevolgen hebben voor de vertrekking van uitkeringen.
Bepaalde organisaties (bijvoorbeeld UWV) verbinden hieraan de conclusie dat een uitkering wordt opgeschort. De vermelding “geëmigreerd naar een onbekend land” zal mogelijk ook gevolgen hebben voor andere zaken zoals verzekeringen en andere zaken. U komt dan in een lastige situatie terecht. Dus aangifte doen van vertrek en briefadres opgeven.

Als een persoon weer terugkeert naar Nederland en ten minste vier maanden in Nederland verblijft, moet een persoon zich weer laten inschrijven in de GBA (2.19 lid 1 Wbr). Die inschrijving kan plaatsvinden op een woonadres, of bij gebrek daaraan, op een briefadres.

Het uitschrijven op grond van 2.22 lid 1 kan een aantal gevolgen hebben:

AOW: Je AOW uitkering komt te vervallen tot je een ander adres hebt. Heb je nog geen AOW, dan wordt deze ieder jaar met 2% gekort.
Zorgverzekering: Uitschrijven uit Nederland kan tot gevolg hebben dat de zorgverzekering komt te vervallen.
Uitkeringen: Wanneer je je uitschrijft kan het goed zijn dat je recht op bepaalde uitkeringen komt te vervallen.
Verzekeringen: Voor veel doorlopende verzekeringen (denk bijvoorbeeld aan reis-, uitvaart-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen) is inschrijving in een Nederland een voorwaarde en ook al betaal je premie, er zal geen uitkering plaatsvinden.
Geen tenaamstelling/Verzekering Je kunt geen camper registreren of verzekeren.
Overige: Je kunt geen bankrekening op naam hebben, je niet inschrijven als ZZP-er etc.

BRON camperpunt.nl


BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Wonen in een motorhome…(BE) Hoe zit het met mijn adres?

Sinds ik in mijn motorhome woon krijg ik vaak dezelfde vraag… Hoe zit het met jouw adres? Om daar een antwoord op te formuleren neem ik je mee door de wetgeving. Deze wetgeving is van toepassing in België. 

Vlag België

Inschrijving in het bevolkingsregister
Het bevolkingsregister bestaat uit individuele fiches die gebaseerd zijn op de plaats waar burgers hun hoofdverblijfplaats/domicilie hebben. Elke gemeente moet deze register houden.

Waarom is het belangrijk ingeschreven te zijn in het bevolkingsregister?
Indien je niet bent ingeschreven of je verblijft niet op het ingeschreven adres kan de gemeente jou schrappen uit het bevolkingsregister (ambtshalve schrapping). Je hebt geen officieel adres meer en je verliest bepaalde burgerrechten en sociale rechten. Zo zal je identiteitskaart ongeldig worden, krijg je geen uitkeringen meer van o.a. de RVA en ga je problemen ondervinden bij een job, VDAB, de bank, ziekteverzekering, etc.

Niet onbelangrijk om in orde te blijven!

Inschrijving via domicilie
Een domicilie of hoofdverblijfplaats is de plaats waar je effectief verblijft. Het gemeentebestuur van die plaats gaat dan vaststellen of dit werkelijk is. Hiervoor komt de wijkagent langs. Indien alles in orde blijkt te zijn word je ingeschreven in het bevolkingsregister. Zo niet, kan het gemeentebestuur de inschrijving weigeren.

Inschrijving via een referentie adres
Een referentie adres is voor mensen die geen vaste verblijfplaats hebben. Doormiddel van een referentie adres ben je administratief bereikbaar voor officiële instanties. Wie kan een referentie adres aanvragen?

  • mensen met een mobiele woning;
  • militiaren en burgerpersoneel in het buitenland en hun gezin;
  • diplomatiek en consulair personeel en hun gezin;
  • leden van het personeel van de ontwikkelingssamenwerking en hun gezin;
  • wanneer je minder dan een jaar afwezig bent voor zakenreizen;
  • wanneer je onvoldoende bestaansmiddelen hebt;
  • beschermde getuigen.

De persoon (vriend, familie, kennis) waar je dat adres laat zetten moet hiervoor toestemming geven en moet zelf zijn/haar domicilie op dat adres hebben. Je mag niet op dat adres permanent overnachten. Met het referentie adres kan die vriend/familie/kennis aantonen aan bijvoorbeeld deurwaarders en schuldeisers dat je niet in die woning verblijft. Zo kunnen ze geen beslag leggen op hun goederen. Je krijgt wel jouw post naar dat adres toegestuurd en je blijft het recht op bijvoorbeeld bepaalde uitkeringen behouden.

Daklozen kunnen hun referentieadres aanvragen bij het OCMW. Hier ga ik niet verder op in gaan omdat dit voor ons niet van toepassing is.

Wat zegt de wet over wonen in een motorhome?
Je kan een referentie adres verkrijgen om mobiel te wonen. Mobiel wonen heeft als voorwaarden dat het voertuig geschikt moet zijn om te wonen, het voertuig moet reglementair zijn en je moet een rondtrekkend bestaan hebben. Dit kan bijvoorbeeld een boot zijn maar wij gaan enkel verder in op het wonen in de motorhome. 

Bewijsstukken
Je moet kunnen bewijzen dat je voldoet aan die voorwaarden bij het gemeentebestuur van jouw referentie adres. 
Het gemeentebestuur heeft de volgende papieren nodig van de motorhome:

  • Papieren van de verzekering;
  • Rijbewijs;
  • Keuringsbewijs;
  • Kentekenbewijs;
  • Identificatieformulier van het voertuig.

Ieder jaar dat de motorhome gekeurd is, moet je het nieuwe keuringsbewijs binnen brengen. 
Om te bewijzen dat je een rondtrekkend bestaan hebt kan je de facturen bewaren van de campings, afschriften van geldopnames op diverse plaatsen, facturen van tankstations, jouw gps geschiedenis,… eigenlijk zowat alles dat kan bewijzen dat je op verschillende plaatsen bent geweest.

Waar kan ik terecht met vragen?
Een referentie adres is mooi in theorie. In de praktijk (ik spreek uit ervaring) laat helaas niet elke gemeente een referentie adres toe of zetten ze er een termijn op. Je kan best informeren bij de gemeente waar je het referentie adres wil om jouw opties te bekijken.

BRON mysimplelife.be

 

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Brand in een camper naast het Quisi-ravijn zorgt voor onrust in Calp

De brand, die mogelijk werd veroorzaakt door de ontploffing van campinggasflessen, ontbrandde in het rietveld van de rivierbedding.

De brand van een camper in een gebied zo dicht bij het waterrijke gebied van Les Salines heeft dinsdagochtend voor onrust gezorgd in Calp. Het incident vond kort na het middag plaats toen het voertuig vlam vatte naast de Avenida de los Ejércitos Españoles. Het probleem is dat de vlammen vervolgens oversloegen naar het rietveld in het Quisi-ravijn. De eerste theorie is dat de brand is veroorzaakt door de ontploffing van de campinggasflessen.

Brandweerlieden van de brandweer van Benissa kwamen ter plaatse en doofden de vlammen. Niemand raakte gewond, aangezien niemand zich ten tijde van het incident zich in de camper bevond. Volgens bronnen van het Provinciaal Consortium van Alicante waren de brandweerlieden om 15.00 uur klaar met hun werk.

BRON lamarinaplaza.com


BLOGCAMPER NIEUWSDuitslandNUTTIGE INFO

Wijnfeesten in de Moezelstreek

Ben je op zoek naar de wijnfeesten aan de Moezel? Vanaf april tot en met november vind je in diverse plaatsen aan de Moezel wijnfeesten, wijnfestivals en wijnkermissen.

Wijnfeest aan de Moezel in 2023
Uiteraard staat op een wijnfeest de lekkere Moezelwijn centraal, maar daarnaast worden er vaak verscheidene activiteiten georganiseerd, zoals een optocht met Bachus, de god van wijn, en de regionale wijnkoningin. Daarnaast zie je bij de wijnfeesten veelal ook vlooienmarkten, handwerkmarketen, festivals, markten en optredens van muzikanten uit binnen- en buitenland.

Op de wijnfeesten aan de Moezel presenteren de regionale wijnboeren met trots hun lekkere Moezelwijnen. Daarnaast kun je op deze evenementen ook vaak genieten van heerlijke gerechten uit de Moezelstreek, vaak gebaseerd op familierecepten die van generatie op generatie worden overgegeven.

Speciale Moezelwijnfeesten
Elk wijnfeest aan de Moezel is bijzonder, maar er zijn een aantal wijnfeesten die wel een speciale vermelding verdienen.

Wijnfeest van de Midden-Moezel
Het wijnfeest van de Midden-Moezel is wellicht het bekendste en grootste wijnfeest in de Moezelstreek. Elk jaar bezoeken ongeveer een kwart miljoen liefhebbers van Moezelwijn uit de gehele wereld dit wijnfeest in Bernkastel-Kues. Wil je het wijnfeest van de Midden-Moezel bijwonen? Dit jaar vindt dit wijnfeest in Bernkastel aan de Moezel van 31 augustus tot en met 4 september plaats.

Drakenboten en het oudste wijnfeest van Duitsland
In Briedel wordt het Moezelwijnfeest gecombineerd gecombineerd met een leuke race tussen historische drakenboten. Het oudste wijnfeest in Duitsland vind je ook in de Moezelvallei, in het leuke plaatsje Winningen. In november kun je in Cochem aan de Moezel genieten van de jonge alcoholische wijn Federweissen, uiteraard gecombineerd met zwiebelkuchen.

Wijnfeesten Moezel 2023 kalender

BRON moezelweb.nl

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Buitenlandse kampeerautotoerist rijdt zich klem in smalle straat in Granada

GRANADA – Vertrouw nooit blindelings op smartphone apps zoals Google Maps of andere routeplanners en navigatiesystemen want weliswaar zitten ze meestal goed met hun geplande route, soms kan het ook akelig fout gaan. We weten echter niet of dat ook het geval was bij dit incident in het dorp Sorvilán in de provincie Granada waar een kampeerautotoerist uit het buitenland zich behoorlijk klem had gereden.

In dit geval gaat het om een Britse kampeerautorijder die zich met zijn Pilote kampeerauto vastreed in een smal straatje in het dorp Sorvilán, aan de Costa Tropical in de provincie Granada. Misschien heeft hij blindelings vertrouwd op zijn navigatiesysteem of wellicht heeft hij zich gewoon verrekend en dacht hij dat zijn kampeerauto wel de smalle bocht kon halen.

Feit is dat dit niet het geval was en na zijn actie kon de Britse kampeerautotoerist geen kant meer op. Na alle opties af te wegen werd besloten een sleepwagen te bellen om te proberen de kampeerauto te verwijderen. Dit bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Ondertussen moest het verkeer omgeleid worden omdat de weg uiteraard versperd was. 

Het is niet bekend hoeveel schade de kampeerauto heeft opgelopen, maar deze kampeerautotoerist zal de volgende keer ongetwijfeld beter opletten waar hij naartoe gaat met zijn mobiele woning.


BRON: SPANJEVANDAAG.COM

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Parking P+R Kapermolen maakt plaats voor een mobilhomeparking in een groene omgeving.

Parking P+R Kapermolen (Hawaii), aan de Koning Boudewijnlaan, maakt plaats voor een mobilhomeparking in een groene omgeving. De werken starten begin maart 2023.

Wat wordt er vernieuwd?
In totaal richten we een zone van 1,5 hectare als park waarvan de mobilhomeparking 20 plaatsen inneemt. Deze parking leggen we aan met een minimum aan verharding. Zo kan het regenwater in de grond insijpelen. Door de ligging van het park, op wandelafstand van de binnenstad, creëren we een extra toeristische troef in een groene omgeving. 

Timing
Start werken begin maart 2023. 
Aanplanting groen najaar 2023.
Einde werken zijn voorzien begin 2024.

Tijdens de werken kan je geen gebruik maken van de parking. De toekomstige parking is enkel voor mobilhomes.

BRON Hasselt.be

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPERFUNSPONSORS

UNICARS uw officiële Ford dealer

UW VERDELER VOOR WEST-VLAANDEREN
Met vestigingen in Oostende, Brugge, Kortrijk, Ieper & Roeselare staat Ford Unicars garant voor uw mobiliteit. Het samenvoegen van de vestigingen van garage Durie/Unicars (Diksmuide, Oostende & Brugge) met de vestigingen van Devos & Dewanckel (Ieper, Roeselare & Kortrijk) resulteert in een stevige samenwerking op het West-Vlaamse grondgebied. Met ontvangst in een familiale sfeer bent u welkom in ieder van onze vestigingen!

DE ZORG VOOR UW FORD IS ONZE ZORG
Met onze uitstekende na verkoop service kunt u erop vertrouwen dat uw Ford in topconditie blijft. U bent dan ook altijd welkom voor een service check, een onderhoud of herstelling. Onze technici zijn opgeleid om uw Ford snel en efficiënt te onderhouden en repareren in het geval van schade, zonder de inruilwaarde uit het oog te verliezen.

FORD SERVICE
Bij Ford bestaat er de keuze uit Ford onderhoud en Ford Economy Service. Bij Ford onderhoud worden enkel originele Ford onderdelen gebruikt en de kennis van door Ford opgeleide monteurs. U mag waar voor uw geld verwachten, en kwaliteitsonderdelen van de mensen die uw wagen vanbinnen en vanbuiten kennen.

FORD GARANTIES
Onze voertuigen zijn ontworpen met de nieuwste technologieën en materialen om u een betrouwbare en comfortabele rijbeleving te bieden. Ongeacht of u nu in het bezit bent van een nieuwe of tweedehands Ford, wij willen graag dat u optimaal kunt genieten en zonder zorgen op pad kunt gaan met uw Ford. Onze uitgebreide garantie-gamma biedt daarom een divers aanbod aan diensten en ondersteuning. Laat ons u laten ervaren wat betrouwbaarheid en zorgeloos rijplezier echt betekent.

Officiële website : www.unicars.be

UNICARS Afdelingen

Unicars OostendeTorhoutsesteenweg 710, 8400 Oostende+32 59 50 35 02
Unicars BruggePadhoekeweg 7, 8000 Brugge+32 50 31 73 70
Unicars DiksmuideEsenweg 72, 8600 Diksmuide+32 51 50 25 01
Unicars KortrijkGentsesteenweg 222, 8500 Korijk+32 56 32 29 90
Unicars IeperDehemlaan 2, 8900 Ieper+32 57 20 13 35
Unicars RoeselareOvenstraat 15, 8800 Roeselare+32 51 24 99 24

.

BelgiëBLOGCAMPERPLAATSEN

Camperpark Antwerpen Vogelzang

Camperplaats BETALEND
Plaats : Antwerpen
Adres : Vogelzanglaan, 2020 Antwerpen BELGIUM
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 51.189999, 4.40076
Aantal plaatsen : 140
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #3777 Park4night #8285 Campercontact
Vlag België
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Enkele plaatsen verhard, rest gras
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Cash
Reserveringssysteem : Niet mogelijk
Zwembad : Nee
BLOGCAMPERPLAATSENNederland

Camperplaats Stadscamping Tilburg

Camperplaats BETALEND
Plaats : Tilburg
Adres : Spoorpark 2, 5038 GR Tilburg (Ingang via Hazelaarstraat)
Telefoon : +31 (0)6 30582889
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 51.560709, 5.069804
Aantal plaatsen : 25
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #56674 Park4night #77872 Campercontact
Vlag Nederland
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verharde stenen
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Online betalingssysteem
Reserveringssysteem : Ja online
Zwembad : Nee

.

BLOGCAMPERPLAATSENDuitsland

Camping Berger “681”

Camperplaats BETALEND
Plaats : Camping Berger
Adres : Uferstrabe 71, 50996 Keulen GERMANY
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 50.890999, 7.02306
Aantal plaatsen : 20
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #69786 Park4night #28839 Campercontact
Vlag Duitsland
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras en stenen
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja, betalend
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Cash – betaalkaart
Reserveringssysteem : Ja
Zwembad : Neen

BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Campers VERBODEN: het is echt de schuld van overlast, wild legen, cuppen en andere?

Wanneer je met de camper reist, word je soms geconfronteerd met parkeer- of podiumverboden. Over het algemeen worden deze maatregelen genomen in zeer toeristische gemeenten of in opmerkelijke natuurgebieden. Het argument van overlast wordt vaak naar voren gebracht… Wat is de realiteit? We stelden de vraag aan camperaars die geabonneerd waren op onze facebookpagina.

« Campers verboden! Een boodschap die bekend is bij camperaars, die het soms op borden bij de ingang van parkeergarages zien verschijnen. Wanneer het geen hoogtebalken zijn die de toegang tot voertuigen van meer dan 2 meter veroordelen.

  • Ten eerste moet worden opgemerkt dat deze gemeentelijke verordeningen soms illegaal, soms legaal zijn. Lees ons artikel De camperfase: regelgeving en advies (Frans)
  • Hoge balken daarentegen worden door de rechtbanken regelmatig als illegaal beschouwd.
  • Laten we dan niet vergeten dat er altijd een mogelijkheid is om op speciale gebieden of op campings te verblijven. Het is vrij gratis (en gratis) parkeren dat wordt getarget.

Wat zijn de redenen?

Over het algemeen zijn de gemeenten die het parkeren van campers reguleren die gemeenten die veel bezoekers ontvangen: badplaatsen, de meest toeristische steden …

Het argument dat vaak naar voren wordt gebracht is dat van overlast: te veel campers zouden hun toiletten of grijs water midden in de natuur leegmaken. Onlangs publiceerde het youtube kanaal Voyage voyages (95.000 abonnees) een video getiteld “Alles verboden, Vanlife in gevaar”. Philippe, vanlifeur, vertelt ons over “deze vrijheid die je heel snel zult verliezen als je dingen laat gebeuren“. Hij wijst op vuilnis en andere groepsparkeren op natuurgebieden. De youtuber verwijst naar het verbod op campers aan het meer van Estaing (in de Hautes-Pyrénées) gerechtvaardigd door incivilities (lees het artikel van France 3 Occitanie). (Frans)

Nog een voor de hand liggende reden: de gemeente wil haar camperplaats en campings (gemeentelijk of particulier) promoten. Het kan een financiële kwestie zijn (de gemeente heeft aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in haar ontvangstruimte) of een politieke kwestie (de inwoners van de gemeente en in het bijzonder de eigenaren van campings, zijn boos om te zien dat campers vrij geparkeerd staan).

BRON Le monde du Camping-Car