Maand: april 2024

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNederlandNUTTIGE INFOSPONSORS

De Campingwinkel

Uw One-Stop Shop voor Outdoor Avonturen in Lille.

Ontdek de schatkist voor kampeerliefhebbers in Lille – De Campingwinkel , waar avonturen beginnen en herinneringen worden gemaakt.

In het hart van het pittoreske Lille, België, staat een ware oase voor avonturiers – De Campingwinkel. Als een van de meest gerenommeerde outdoor-winkels in de regio, biedt de Campingwinkel uitgebreid assortiment aan kampeeruitrusting, outdoor benodigdheden en accessoires van topkwaliteit voor zowel beginners als ervaren reizigers.

Een Rijke Geschiedenis van Service en Kwaliteit
Sinds de opening in 1995 heeft Campingwinkel Van Sande zich gevestigd als een vertrouwde naam onder kampeerliefhebbers. De winkel werd opgericht met een passie voor de natuur en een toewijding aan het leveren van hoogwaardige producten, deskundig advies en uitstekende klantenservice.
Camperverhuur en Campingwinkel Van Sande vloeien samen naar De Campingwinkel

Deskundig Advies en Persoonlijke Service
Bij De Campingwinkel streven we ernaar om niet alleen producten van topkwaliteit aan te bieden, maar ook om onze klanten te voorzien van deskundig advies en persoonlijke service. Ons team van ervaren medewerkers staat altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste uitrusting voor uw behoeften en om eventuele vragen te beantwoorden die u zou kunnen hebben.

Bezoek Ons Vandaag Nog!
Of u nu een doorgewinterde avonturier bent of net begint met kamperen, De Campingwinkel heet u van harte welkom om langs te komen en ons assortiment te ontdekken. Onze winkel gemakkelijk te bereiken en biedt een uitnodigende sfeer waar u zich meteen thuis zult voelen.

Klaar om uw volgende outdoor avontuur te plannen? Kom langs bij De Campingwinkel en laat ons u helpen om uw reis onvergetelijk te maken!

Bij De Campingwinkel zijn we verheugd om een uitgebreid assortiment aan te bieden van de hoogwaardige kampeeruitrusting van Reimo. Als officiële dealer van Reimo-producten brengen wij de betrouwbaarheid en kwaliteit van dit gerenommeerde merk rechtstreeks naar onze klanten.

Camperverhuur.be biedt ook de vrijheid op vier wielen. Met een breed aanbod aan goed onderhouden campers, staat het garant voor zorgeloze avonturen. Flexibele huuropties en een vriendelijk team maken het plaatje compleet. Ontdek jouw reis op jouw tempo met Camperverhuur.be.

De online Catalogus van meer dan 1000 blz in het Nederlands

Officiële websites : decampingwinkel.be/ | www.camperverhuur.be

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!


BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijkNUTTIGE INFO

Franse vakantie wordt duur als je niet weet wat dit ‘wybertje’ betekent

In Frankrijk zijn op diverse plekken rijstroken ingevoerd waarop alleen carpoolers mogen rijden. De stroken worden aangeduid met een witte ruit. Overtreders worden beboet.

Het gaat om een wit ruitlogo op een blauwe achtergrond, of een zwarte achtergrond op een variabel verkeersbord. Omdat de rijstroken niet de hele dag actief zijn, zijn de laatste variabele varianten het vaakst te zien. De ‘wyber’ is onder meer te zien op de A48 bij Grenoble en op de A6/A7 (M6/M7) bij Lyon.

Vakantiegangers die alleen in de auto zitten, mogen niet op deze rijbaan komen. De woorden Sauf 3,5t betekenen dat deze strook ook verboden is voor vrachtauto’s met een gewicht van 3500 kilogram. © Caradisiac

Tot 135 euro bekeuring
Deze rijstroken zijn uitsluitend toegankelijk voor auto’s met twee of meer mensen aan boord, voor taxi’s en voor auto’s met een groen Crit’Air 0-logo. Deze sticker is voorbehouden aan elektrische voertuigen. Overtreders lopen volgens de Franse website van de wegbeheerders het risico op een boete van 135 euro. De ANWB weet daaraan toe te voegen dat de boete ‘slechts’ 90 euro bedraagt wanneer je een eventueel boetebedrag direct overmaakt.

Flitssysteem
Het aantal passagiers in de auto wordt geteld door een flitssysteem op de middenberm, dat werkt met kunstmatige intelligentie. Deze zou ook fraude met levensechte poppen kunnen herkennen. Voordat een bekeuring wordt uitgedeeld, krijgen overtreders eerst nog borden boven de weg te zien met daarop het kenteken van hun auto en de boodschap dat ze in overtreding zijn.

Het flitssys­teem zou ook fraude met levensech­te poppen kunnen herkennen

Nederland
In 1993 werd in Nederland de eerste carpoolstrook van Europa geopend op de A1. De rijstrook was tevens een zogeheten wisselstrook, waarbij één rijstrook afwisselend werd gebruikt voor beide richtingen. Op deze strook mochten alleen auto’s met drie of meer inzittenden rijden. In 1994 werd de carpoolstrook opengesteld voor al het verkeer en deze staat nu bekend als de wisselstrook.

Verenigde Staten en Canada
In de Verenigde Staten en Canada kennen ze ook al heel lang door diamanten of ruiten aangewezen carpoolstroken. Daar mag je er alleen rijden als je met drie of meer personen in een auto zit. In Frankrijk lopen ankel vakantiegangers die alleen reizen – of met kleine, niet te detecteren kinderen op de achterbank – risico op een bekeuring.

Bron AD.nl Erik Kouwenhoven

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Avontuurlijke CampertripsBLOGCAMPERFUNFrankrijk

WWII bezienswaardigheden Normandië + CP

Normandië, gelegen aan de noordwestkust van Frankrijk, is een gebied doordrenkt van geschiedenis, vooral vanwege zijn cruciale rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de invasie van Normandië in juni 1944, bekend als D-Day, lanceerden de geallieerden een grootschalige amfibische invasie die leidde tot het begin van het einde van de Duitse bezetting van Europa. Vandaag de dag blijft Normandië een belangrijke bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, met tal van gedenktekens, musea en begraafplaatsen die getuigen van de heldhaftige inspanningen en offers van de soldaten die hebben gestreden voor vrijheid en democratie.

De D-day stranden

De D-Day stranden, waaronder Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword, zijn de locaties waar de geallieerde troepen op 6 juni 1944 aan land gingen. Deze stranden zijn nu iconische historische locaties die jaarlijks duizenden bezoekers trekken. Op deze stranden zijn nog steeds de overblijfselen te zien van de bunkers, loopgraven en andere verdedigingswerken die door de Duitse bezetters zijn gebouwd. Bezoekers kunnen ook de musea bezoeken die zijn gewijd aan de D-Day-operatie, zoals het Utah Beach Museum en het Omaha Beach Memorial Museum.

Open hier voor de volledige “Gebied van de vulkanen en meren + CP | +/- 320 km” via MRA Routenavigatie en navigeren maar 😉


Pointe du Hoc

Pointe du Hoc is een klif aan de Normandische kust die een cruciale rol speelde tijdens de D-Day-operatie. Amerikaanse Rangers klommen op 6 juni 1944 deze steile kliffen op om de Duitse artillerieposities te neutraliseren. Het terrein is nu bewaard gebleven als een gedenkteken voor de dapperheid en opoffering van deze soldaten. Bezoekers kunnen de overblijfselen van de Duitse bunkers en de kraterachtige landschappen verkennen die zijn veroorzaakt door de geallieerde bombardementen.

Pegasus Bridge en het Airborne Museum

Pegasus Bridge, een strategische brug over het Caen-kanaal, was een van de eerste doelen van de geallieerde luchtlandingsoperaties tijdens D-Day. Britse troepen veroverden de brug in een gedurfde nachtelijke aanval, die cruciaal was voor het veiligstellen van de flanken van de invasiestranden. Het nabijgelegen Airborne Museum vertelt het verhaal van de Britse luchtlandingstroepen en hun rol in de invasie van Normandië. Bezoekers kunnen een replica van de Pegasus-brug zien en een uitgebreide collectie artefacten en memorabilia verkennen die verband houden met de luchtlandingstroepen.

Bayeux en het Tapijt van Bayeux

Bayeux, een schilderachtig stadje in Normandië, herbergt het beroemde Tapijt van Bayeux, een 11e-eeuws borduurwerk dat de Normandische verovering van Engeland in 1066 afbeeldt. Het Tapijt van Bayeux biedt een fascinerende historische context voor de gebeurtenissen die leidden tot de invasie van Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bayeux zelf heeft ook een rijke geschiedenis en prachtige middeleeuwse architectuur, waardoor het een populaire bestemming is voor bezoekers van Normandië.

Normandische Amerikaanse Begraafplaats en Gedenkteken

De Normandische Amerikaanse Begraafplaats en Gedenkteken bevindt zich op een klif boven Omaha Beach en is de laatste rustplaats van meer dan 9.000 Amerikaanse soldaten die hun leven hebben gegeven tijdens de Slag om Normandië. Het terrein biedt een ontroerend eerbetoon aan de gevallenen, met witte kruisen en Davidsterren die perfect zijn uitgelijnd op groene gazons, omringd door een prachtig uitzicht op de kustlijn. Het aangrenzende bezoekerscentrum biedt educatieve tentoonstellingen en persoonlijke verhalen van soldaten die hebben gevochten en gestorven zijn tijdens de strijd.

Conslcusie

Normandië is een aangrijpende en gedenkwaardige bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Met zijn indrukwekkende gedenktekens, musea en historische locaties biedt het een diepgaand inzicht in de gebeurtenissen van D-Day en de opmerkelijke moed en opoffering van de soldaten die hebben gestreden voor vrijheid en rechtvaardigheid. Een bezoek aan Normandië is niet alleen een reis naar het verleden, maar ook een eerbetoon aan degenen die hun leven hebben gegeven voor een betere toekomst.

BRON: Camperportaal Camperfun

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOL

Wallonië dan toch niet één grote Lage Emissiezone vanaf 2025

Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Wallonië beroeren Lage Emissiezones de gemoederen. Hoewel het de bedoeling van de Waalse overheid was om initieel tegen 2023 en na een eerder uitstel dan toch tegen 2025 van het hele gewest één grote LEZ te maken, wil Waals Minister van Leefmilieu Céline Tellier dat nu beperken tot de steden, zoals het geval is in Brussel, Gent en Antwerpen.

Regionaal Minister van Leefmilieu Céline Tellier wil zeer binnenkort haar plan aan de Waalse gewestregering voorstellen om er het voorgenomen geleidelijke verbod op het rijden met de oudste voertuigen te vervangen door gerichte maatregelen in de grote steden. Het toekomstige volledige verbod op het hele grondgebied, dat door haar voorganger Carlo Di Antonio (Les Engagés) werd opgesteld, is vanuit milieuoogpunt niet gerechtvaardigd, vindt ze.

2 studies

Ze baseert zich daarvoor op twee studies die tussen 2019 en 2023 werden uitgevoerd door ISSeP, het Institut scientifique de service public. Een eerste studie uit 2019 in Namen en Eupen had al aangetoond dat de invoering van een Lage Emissiezone relevant was voor de eerste, maar niet voor de tweede stad, vanwege de omvang van de agglomeratie. Die analyse werd ook bevestigd door de resultaten van de Intelligent Traffic Dynamics Study (EDIT), die datzelfde ISSeP eind 2023 afrondde. Volgens deze studie zijn de overschrijdingen van de Europese grenswaarden zeer lokaal en terug te brengen tot op het niveau van bepaalde straten. De invoering van een lage emissiezone lijkt dan ook meer aangewezen voor grote steden als Luik, Charleroi, Namen en Bergen dan voor het hele grondgebied. 

Onevenredige maatregel

In het licht van de resultaten van deze studies lijkt een geleidelijk rijverbod voor specifieke voertuigen in heel Wallonië een onevenredige maatregel die moeilijk toe te passen is op een uitgestrekt en divers gebied als Wallonië, en bovenal niet effectief om de luchtkwaliteit daadwerkelijk te verbeteren,” zei Tellier. Het laatste rapport van de Cellule Interrégionale de l’Environnement (CELINE) laat bovendien al een langetermijnverbetering van de luchtkwaliteit in Wallonië zien, stelde ze nog. 

Het geleidelijke rijverbod in heel Wallonië, zonder rekening te houden met het onderscheid tussen stedelijke en landelijke gebieden, lijkt me de verkeerde oplossing om een essentieel probleem aan te pakken: de luchtkwaliteit. Dit probleem bestaat nog steeds en het is van cruciaal belang dat we het aanpakken door onze actiemiddelen te concentreren op de grote stedelijke centra, waar de luchtkwaliteit verder moet worden verbeterd“, vervolgde de minister tegen de leden van de Waalse parlementaire commissie die over het onderwerp gaat. 

Daarom zal ze de Waalse regering binnenkort een voorontwerp voor een aanpassing van het betreffende decreet en een systeem van financiële steun aan de grote Waalse steden via trekkingsrechten voorstellen. “De details van de regeling zullen binnenkort worden bekendgemaakt. Mijn enige doelstelling is ervoor te zorgen dat we allemaal in een gezonde omgeving kunnen leven door doeltreffende, relevante en sociaal rechtvaardige maatregelen te nemen“, zei Tellier verder. 

Van uitstel komt afstel

De in 2019 goedgekeurde veralgemeende lage-emissiezone, die aanvankelijk was aangekondigd voor 2023 maar bij gebrek aan uitvoeringsbesluiten werd uitgesteld, zou uiteindelijk op 1 januari 2025 van kracht moeten worden in het zuiden van het land. In eerste instantie voorzag de zone in een rijverbod voor voertuigen zonder Euronorm en met de Euronormen 1, 2 en 3. Het verbod zou dan geleidelijk worden aangevuld met voertuigen met een recentere Euronorm. 

Ongetwijfeld zullen heel wat inwoners van het Waals gewest blij zijn met de nieuwe plannen, al blijft het aanpassen van een algemene Lage Emissiezone naar een Lage Emissiezone in enkele specifieke steden zoal in Gent, Antwerpen en Brussel ook dan een hoe dan ook sociaal moeilijk verdedigbare maatregel die nog voor de nodige controverse belooft te zorgen. 

BRON: autonieuws.be – Stijn Blanckaert

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSENNUTTIGE INFO

Hasselt verwelkomt reizigers met een gloednieuwe camperplaats

Hasselt verwelkomt reizigers met gloednieuwe camperplaats voor 20 campers in de schaduw van de serene Japanse Tuin, gelegen naast het groene oase van Kapermolenpark. Met voorzieningen zoals stromend water, wifi, elektriciteit en een handige plek om chemische toiletten te legen, biedt deze moderne faciliteit een comfortabele tussenstop voor reizigers.

Trots noemt schepen voor Toerisme, Dehollogne (N-VA), het een ultramoderne camperplek, gunstig gelegen op slechts een korte wandeling van het bruisende stadscentrum. “Deze locatie is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar gemak en natuurlijke schoonheid,” voegt hij toe.

Met een strategische ligging naast het park en de Koning Boudewijnlaan, biedt deze camperplaats niet alleen een prachtige omgeving maar ook veiligheid dankzij sociale controle, verlichting en camerabewaking. Een geautomatiseerde slagboom zorgt ervoor dat het stadsbestuur een nauwkeurig overzicht heeft van de bezoekers en hun verblijfsduur.

De interesse in deze nieuwe faciliteit is alom tegenwoordig, met talrijke vragen van potentiële bezoekers aan de Toerismeservice in de afgelopen weken. En het enthousiasme wordt gedeeld door lokale camperenthousiasteling Marc, die de locatie prijst om zijn netheid, nabijheid tot het stadscentrum en volledige voorzieningen.

Terwijl sommigen bezorgd zijn over een mogelijk reserveringssysteem, verzekert Dehollogne dat het systeem flexibel zal zijn, waarbij reizigers op de dag zelf nog kunnen reserveren. “Het doel is om reizigers gemoedsrust te bieden en tegelijkertijd de ervaring zo naadloos mogelijk te maken,” verklaart hij.

Met een betaalautomaat ter plaatse kunnen reizigers genieten van een overnachting tegen een redelijke prijs. Tijdens het laagseizoen (oktober tot april) bedraagt de vergoeding 18 euro per nacht, terwijl dit tijdens het hoogseizoen (mei tot september) 22 euro per nacht is. De opening van deze camperplaats is slechts het begin, met de hoop op verdere ontwikkelingen in de toekomst om het toerisme in en rond Hasselt te stimuleren.

BRON: VRT NWS Regio Limburg

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!