Maand: juli 2024

BLOGCAMPERFUNNUTTIGE INFOWINactie

CamperFun WINACTIE Mobicar

🚐 WIN 10 GRATIS INKOMKAARTEN voor het Caravan en Motorhome Expo Mobicar 🌟

Mobicar is dé beurs waar liefhebbers van caravans, motorhomes, kampeeraccessoires en toerisme samenkomen. De beurs biedt een uitgebreid platform waar de nieuwste trends, innovaties en producten in de kampeerwereld worden gepresenteerd. Van de nieuwste modellen motorhomes en caravans tot slimme kampeeroplossingen en technologische snufjes, Mobicar heeft voor ieder wat wils.

Wanneer : 26 tot 29 September 2024
Waar : Brussels Expo – Paleis 3 en 4 |Belgiëplein 1 1020 Brussel België
Openingsuren : Van 10.00 tot 18:00
Prijs : Volwassen 15€ kinderen -12 jaar Gratis
www.mobicar.be | Online ticketverkoop

Hoe kun je meedoen?

  1. Like deze post.
  2. Tag minimaal 2 vrienden die ook mee willen naar de expo.

Extra kans maken?
Vertel ons in de reacties waarom jij graag naar Mobicar wil!

  • Deelnemen kan tot [05-08-2024].
  • Winnaars worden willekeurig geselecteerd en bekendgemaakt op [08-08-2024] en zullen een code ontvangen voor Gratis inkomkaart.
  • De kaarten zijn geldig voor één dag toegang tijdens de expo.

Succes! 

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSItaliëNUTTIGE INFOSpanje

Fietsen achterop de Camper in Spanje

“Essentiële Regels: Voorkom Boetes en reis veilig”

Het vervoeren van fietsen achterop een camper is een populaire manier om extra mobiliteit mee te nemen op vakantie. In Spanje zijn er echter specifieke regels waaraan je moet voldoen om boetes te vermijden en de veiligheid te waarborgen. Een van de belangrijkste vereisten is het aanbrengen van een V-20 bord. Dit artikel legt uit wat de regelgeving inhoudt en waar je op moet letten.

V-20 markeringsbord

Wanneer je fietsen achterop je camper vervoert in Spanje, moet je een V-20 bord aanbrengen. Dit bord is een rood-wit gestreept reflecterend paneel dat de uitstekende lading aangeeft. Het V-20 markeringsbord is ontworpen om de zichtbaarheid van de lading te vergroten, vooral onder slechte lichtomstandigheden of ’s nachts.

Het niet of niet correct aanbrengen van dit markeringsbord kan leiden tot een boete van 200 euro. Dit bedrag kan een aanzienlijke domper op je vakantiebudget zijn, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het bord goed zichtbaar en correct bevestigd is.

Verlichting en nummerplaat
Naast het V-20 markeringsbord zijn er nog andere aspecten om rekening mee te houden. Als de fietsen de kentekenplaat en de achterlichten van de camper volledig afdekken, moet je extra maatregelen nemen. In dit geval is het verplicht om een verlichtingsapparaat en een extra nummerplaat te monteren. Deze zorgen ervoor dat je camper goed zichtbaar blijft voor andere weggebruikers en dat je nummerplaat altijd leesbaar is.

Verplichtingen samengevat

  • V-20 Markeringsbord: Moet duidelijk zichtbaar zijn aan de achterzijde van de fietsen.
  • Extra Verlichting: Indien de achterlichten van de camper worden afgedekt, moet er een verlichtingsapparaat worden geïnstalleerd.
  • Extra Nummerplaat: Als de originele kentekenplaat niet zichtbaar is door de fietsen, moet een extra nummerplaat worden aangebracht.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je veilig en zonder zorgen genieten van je reis door Spanje. Vergeet niet dat deze regels zijn ingesteld voor jouw veiligheid en die van andere weggebruikers. Veilig reizen en veel plezier op je vakantie in Spanje!

Meer artikels omtrent het Land Spanje, raadpleeg onze rubriek “SPANJE

OPGEPAST

Ook in Italië is het verplicht met een signaalbord de lading aan de achterzijde van de camper te markeren. Het is een vierkant, rood- wit, reflecterend bord. Echter verschilt het Spaanse bord van het Italiaanse bord en is en Spaanse bord niet in Italië te gebruiken en visa versa.

  • Het Spaanse bord heeft drie rode strepen, 50 cm X 50 cm
  • Het Italiaanse bord heeft vijf rode strepen, 50 cm X 50 cm

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNederlandNUTTIGE INFO

Westerscheldetunnel: Vervroegd Tolvrij

“Zeeland toegankelijker dan Ooit: Westerscheldetunnel vervroegd Tolvrij in 2025”

“Goed nieuws” voor mensen die graag een bezoekje brengen aan het mooie en rustige Zeeland. De Westerscheldetunnel, een essentiële verkeersader die de Zeeuwse eilanden verbindt, wordt per 1 januari 2025 vervroegd tolvrij gemaakt voor personenverkeer. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel bewoners als bezoekers van de regio. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Van der Maas hebben hier eind 2023 afspraken over gemaakt. Aanvankelijk zou de tolperiode dertig jaar duren, tot maart 2033, maar de vervroegde tolvrijstelling komt als een welkome verrassing voor velen.
De Tolvrijstelling van de Westerscheldetunnel zal niet alleen de bereikbaarheid verbeteren maar ook economische en sociale voordelen met zich meebrengen.

Besluit tot de vervroegde Tolvrijstelling
Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Van der Maas hebben een sleutelrol gespeeld in het besluit om de Westerscheldetunnel vervroegd tolvrij te maken. Eind 2023 bereikten zij een akkoord, na uitgebreide onderhandelingen en overleg met diverse stakeholders, waaronder de lokale overheden en belangenorganisaties.

Motivatie en Impact
De beslissing om de tol te schrappen is voornamelijk ingegeven door economische en sociale overwegingen. De tolheffing werd gezien als een barrière voor de economische ontwikkeling van de regio. Door de tunnel tolvrij te maken, wordt verwacht dat er een toename zal zijn in het verkeer, wat kan leiden tot meer toerisme en handel. Voor de lokale bevolking betekent dit een aanzienlijke besparing op de kosten van dagelijks woon-werkverkeer.

Hoewel de tolheffing oorspronkelijk was bedoeld om de kosten van de tunnel terug te verdienen, is er nu besloten dat de resterende schulden anders worden gefinancierd. De overheid heeft aangegeven dat er voldoende middelen beschikbaar zijn om de financiële verplichtingen af te dekken zonder dat dit ten koste gaat van andere infrastructuurprojecten.

Toerisme
De tolvrijstelling van de Westerscheldetunnel vanaf 2025 is een strategische zet die aanzienlijke voordelen biedt voor het toerisme in Zeeland.
Voor veel toeristen was de tolheffing een belemmering om de tunnel te gebruiken, waardoor sommige delen van Zeeland minder bezocht werden. Met de afschaffing van de tol wordt het reizen door de provincie eenvoudiger en goedkoper. Dit zal naar verwachting leiden tot een toename van het aantal dagjesmensen en vakantiegangers die besluiten om Zeeland als hun bestemming te kiezen. Door de verbeterde bereikbaarheid kunnen meer mensen genieten van alles wat de regio te bieden heeft, van natuurlijke schoonheid tot cultureel erfgoed. Met een verwachte toename van bezoekersaantallen zal de lokale economie een boost krijgen, terwijl duurzaam toerisme ervoor zorgt dat de unieke eigenschappen van Zeeland behouden blijven. Kortom, de vervroegde tolvrijstelling van de Westerscheldetunnel markeert het begin van een nieuw tijdperk van groei en ontwikkeling voor het toerisme in deze prachtige provincie.

Achtergrond van de Westerscheldetunnel

Historie en Constructie
De Westerscheldetunnel, geopend in maart 2003, is met zijn 6,6 kilometer de langste tunnel van Nederland. Hij verbindt de plaatsen Ellewoutsdijk in Zuid-Beveland met Terneuzen in Zeeuws-Vlaanderen en is een essentieel onderdeel van de infrastructuur in Zeeland. De bouw van de tunnel was een grootschalig project dat destijds een oplossing moest bieden voor de beperkte bereikbaarheid van Zeeuws-Vlaanderen. Voorheen waren de regio’s afhankelijk van veerdiensten, die minder betrouwbaar en minder frequent waren.

Financiering en Tolheffing
De bouw van de Westerscheldetunnel kostte ongeveer 750 miljoen euro. Om deze kosten terug te verdienen, werd besloten een tol te heffen voor alle voertuigen die de tunnel gebruikten. De verwachting was dat de tolperiode dertig jaar zou duren, waardoor de tunnel in 2033 tolvrij zou worden. De tolheffing varieerde afhankelijk van het type voertuig, waarbij personenauto’s een lager tarief betaalden dan vrachtwagens en grotere voertuigen.

TOLVRIJE Dagen in 2024

De Westerscheldetunnel, een cruciale verbinding tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen, biedt jaarlijks zes tolvrije zaterdagen. Op deze dagen kunnen reizigers de tunnel passeren zonder tol te betalen, wat een geweldige gelegenheid biedt om de regio Zeeland gratis te verkennen. In 2024 zijn de tolvrije zaterdagen vastgesteld op 27 januari, 24 februari, 6 april, 7 september, 26 oktober en 30 november.

Meer artikels omtrent het Land Nederland, raadpleeg onze rubriek “NEDERLAND

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijkMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

Flux Libre | Onzichtbare tolwegen

Let op bij tolwegen in Frankrijk: Elektronische tolheffing op ‘onzichtbare’ tolwegen

De zomervakantie staat voor de deur en veel reizigers trekken weer richting Frankrijk, om te kamperen of het land door te reizen. Tijdens je reis kun je te maken krijgen met ‘onzichtbare’ tolwegen. Deze wegen hebben geen traditionele tolpoortjes of slagbomen, maar vereisen wel betaling. Vergeet je dit, dan kun je bij thuiskomst een fikse boete verwachten.

Het zogeheten free flow-systeem, of elektronische tolheffing, is al langer in gebruik in verschillende landen en wint nu ook terrein in Frankrijk. Het systeem maakt gebruik van camera’s die kentekens en tolbadges registreren, waardoor je zonder te stoppen kunt doorrijden. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer en minder files bij tolpoorten.

Waar moet je op letten?

In Frankrijk is de eerste snelweg die volledig gebruikmaakt van elektronische tolheffing de A79, tussen Montmarault en Digoin. Daarnaast zijn delen van de A4 (afslag Boulay) en de A14 tussen Parijs en Normandië ook overgegaan op dit systeem. Tegen december 2024 zal het volledige traject van de A14/A13 tussen Parijs en Normandië onder de ‘Péage en Flux libre’ vallen. Gelukkig zijn deze wegen duidelijk gemarkeerd met borden waarop staat: ‘Péage en Flux libre’.

Hoe betaal je tol op een ‘onzichtbare’ tolweg?
Het is belangrijk om te weten hoe je de tol kunt betalen op deze wegen om boetes te vermijden. Hier zijn de methoden:

  • 1. Tolbadge: De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van een tolbadge. Heb je deze al, dan verandert er niets voor jou.
  • 2. Online betaling: Heb je geen tolbadge, dan kun je de tol online betalen. Dit kan vanaf zeven dagen voor tot 72 uur na je rit. Hiervoor moet je je kenteken registreren op de website die hoort bij de betreffende tolweg, zoals Sanef voor de A4, A13 en A14, en Aliae voor de A79.
  • 3. Betaalautomaten: Je kunt ook betalen bij betaalautomaten op parkeerplaatsen langs de snelwegen. Deze automaten accepteren zowel contant geld als bankpassen.
  • 4. Vestigingen van Nirio: Binnen 72 uur kun je ook betalen bij een van de vestigingen van Nirio.

Wat gebeurt er als je niet betaalt?
Als je nalaat de tol te betalen, riskeer je een boete die kan variëren van 90 tot 375 euro. Deze boete wordt naar je thuisadres gestuurd, wat je vakantie aanzienlijk duurder kan maken.

Samenvatting

  • Voordelen: Elektronische tolheffing verbetert de doorstroming van het verkeer, waardoor files bij tolpoorten worden verminderd.
  • Betalingsmogelijkheden: Tolbadge, online betaling via specifieke websites, betaalautomaten op parkeerplaatsen, of bij Nirio-vestigingen.
  • Gevolgen niet betalen: Een boete van 90 tot 375 euro.
  • Markering: Deze tolwegen zijn duidelijk aangegeven met borden ‘Péage en Flux libre’.
  • Betrokken wegen: Momenteel de A79 tussen Montmarault en Digoin, delen van de A4, en de A14 tussen Parijs en de aansluiting met de A13. Vanaf december 2024 zal het volledige traject van de A14/A13 Parijs-Normandië onder dit systeem vallen.

Bereid je goed voor en zorg dat je weet hoe je de tol kunt betalen om vervelende verrassingen na je vakantie te voorkomen.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!