Maand: september 2024

BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Volkswagen onthult vernieuwde ID Buzz: meer waar voor minder geld

Volkswagen heeft de prijzen veelbelovend voor de vernieuwde versie van de populaire ID Buzz, die zowel de onderhuids als de prestaties is verbeterd. Het goede nieuws: de nieuwe modellen zijn zelfs voordeliger dan hun voorgangers. Ook de nieuwe, geïnstalleerde variant van de ID Buzz komt verrassend goed uit de prijstest.

Lagere instapprijs, meer capaciteit

In aanloop naar de lancering van de vernieuwde ID Buzz heeft Volkswagen de prijzen van het vorige model al verlaagd. Sinds oktober 2023 was de oorspronkelijke versie verkrijgbaar vanaf €57.490, maar de nieuwe ID Buzz Pro biedt nog meer voordelen. Zo is de instapprijs voor de vernieuwde Pro-versie lager naar €53.990. Hoewel de prijs lager is, krijgt de koper meer: ​​een batterijcapaciteit van 79 kWh in plaats van 77 kWh en een verhoogd vermogen van 204 pk naar 286 pk. Dit sluit aan bij de trend van Volkswagen’s andere elektrische voertuigen.

Langere wielbasis voor een kleine meerprijs

Ondanks de aantrekkelijke prijs van de standaard Pro-versie verwacht Volkswagen dat veel consumenten zullen kiezen voor de nieuwe, geïntroduceerde variant van de ID Buzz. De lange wielbasisversie kost namelijk slechts €1.000 meer, met een vanafprijs van €54.990. Voor deze kleine meerprijs ontvangt de koper niet alleen 25 centimeter extra ruimte, maar ook een grotere batterij van 86 kWh, wat de actieradius verhoogt naar 487 kilometer. Ter vergelijking: de reguliere versie heeft een bereik van 461 kilometer. Bovendien kan de lange variant sneller, met een capaciteit van 200 kW tien tegenover van 185 kW bij de kleinere uitvoering. Deze extra € 1.000 lijkt dan ook een logische investering voor wie het maximale uit zijn ID Buzz zal halen.


Opteren

Standaard komt de ID Buzz met vijf zitplaatsen, maar er zijn diverse opties beschikbaar voor wie meer passagiers willen vervoeren. Een derde zitrij, die de capaciteit vergroot tot zeven personen, is optioneel voor €1.390. Een andere nieuwe toevoeging is een zeszits-configuratie in een 2-2-2-optie, beschikbaar voor €1.290. Opmerkelijk is dat deze zeszitter ook mogelijk is in de korte versie van de ID Buzz, terwijl de zevenzitter exclusief voor de lange variant beschikbaar is.

GTX-versie voor meer vermogen en trekkracht

Voor degenen die op zoek zijn naar meer vermogen, introduceert Volkswagen de sportievere GTX-versie van de ID Buzz. Deze versie is uitgerust met twee elektromotoren, vierwielaandrijving en levert maar liefst 340 pk. De GTX kost in de korte uitvoering, met 79 kWh-batterij, €69.990. De lange GTX, die standaard wordt geleverd, wordt met het 86 kWh accupakket, komt op €71.990. Naast het hogere vermogen biedt de GTX ook een grotere trekkracht: hij mag 1.600 kg trekken, in afwachting tot de 1.000 kg van de reguliere achterwiel aangedreven.

Conclusie

De vernieuwde ID Buzz biedt zowel meer prestaties als lagere prijzen, wat de elektrische bus van Volkswagen nog aantrekkelijker maakt. Of het nu gaat om de standaard Pro-versie, de grotere variant met extra ruimte en actieradius, of de krachtige GTX, Volkswagen biedt voor elke behoefte een passende optie. Voor velen lijkt de keuze voor de basiswielbasisversie met zijn extra voordelen een slim alternatief.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Tragisch ongeval in Spanje: toeriste vergist zich van deur en valt uit rijdende mobilhome

In het Spaanse Valencia is een Duitse vrouw omgekomen bij een tragisch en bizar ongeval. De vrouw viel ‘s ochtends vroeg tegen 90 kilometer per uur uit een rijdende mobilhome op de snelweg A7. Alles wijst op een ongeval. Het lijkt erop dat de slaapdronken 84-jarige vrouw zich in de camper van deur heeft vergist.

Het drama gebeurde vorige week donderdag rond half 6 ‘s ochtends op de snelweg A7 nabij de gemeente Rotglà i Corberà, in de Spaanse provincie Valencia. De mobilhome reed in de richting van Alicante.

Verkeerde deur

Het was nog donker op dat moment en de Duitse toeriste, die eigenlijk vastgeklikt op een stoel had moeten zitten achterin de mobilhome, liep rond in het voertuig. Blijkbaar moest ze naar het toilet en was ze nog niet goed wakker: het 84-jarige slachtoffer verwarde vermoedelijk de exit deur van de rijdende mobilhome met de deur van de badkamer. Ze viel los uit de rijdende camper, die 90 kilometer per uur reed. Ze werd bijna instant overreden door een ander passerend voertuig op de autostrade en was op slag dood.

Een truckchauffeur die een stukje achter de mobilhome reed, zag alles gebeuren. Hij vertelde aan de politie hoe hij plots aan de rechterkant van de mobilhome de deur zag opengaan en er iemand uit zag vallen. Net op dat moment reed een personenwagen langs rechts via een oprit de snelweg op. De auto kon de vallende vrouw onmogelijk vermijden.

Schoondochter achter stuur had niets door

Zowel de bestuurder van de auto als de vrachtwagenchauffeur stopten meteen en belden de hulpdiensten. Maar de mobilhome zelf stopte niet. De schoondochter van het slachtoffer was de enige andere persoon in de camper en zat op het moment van de tragedie achter het stuur. Zij had niet gemerkt dat haar schoonmoeder uit het voertuig was gevallen.

Volgens Spaanse media kwam alles pas aan het licht voor de schoondochter toen zij de mobilhome 8,5 kilometer verder, op de expresweg A35, parkeerde aan een tankstation. De schoondochter ging in het tankstation naar het toilet en stelde vervolgens vast dat haar schoonmoeder nergens te bespeuren was.

De schoondochter heeft verklaard aan de politie dat ze wel “een luide knal” had gehoord achterin de mobilhome. Ze vertelde dat ze samen met haar schoonmoeder de nacht had doorgebracht in de stad Valencia en dat ze daarna naar Dénia reden. Bij het verlaten van Valencia had de bestuurster de foute snelweg genomen. In plaats van de AP7 op te rijden, was ze de A7 opgereden richting het zuiden. Spaanse media leggen uit dat die verwarring wel vaker voorkomt, omdat er op beide snelwegborden ‘Alicante’ staat. De schoondochter zei aan de politie dat ze, toen ze besefte dat ze verkeerd zat, terug probeerde te draaien op de A35. Daar stopte ze op de eerste stopplaats. Ze vond er haar schoonmoeder niet meer.

Alles wijst op ongeval

De Guardia Civil laat weten de zaak te onderzoeken. Alles wijst op dit moment op een ongeval, klinkt het. De verwondingen op het lichaam van de omgekomen vrouw passen bij haar val uit de mobilhome. Er zijn geen aanwijzingen dat er een gevecht aan vooraf is gegaan of dat er toch nog een derde persoon in het voertuig was. Op een beeld gedeeld door Spaanse media is de geparkeerde mobilhome van de Duitse vrouwen te zien achter een politiebureau in Xàtiva, vlakbij Rotglà i Corberà.

Bron: hln.be
Foto: Archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!



BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFOTRIPS

Wat zijn de voordelen van Park4Night

Park4night de onmisbare reispartner

De vrijheid van de weg, het ontdekken van verborgen parels in de natuur en de charme van overnachten in een camper: het is een levensstijl waar steeds meer mensen van houden. Of je nu een doorgewinterde camperaar bent of net begint met de plannen van je eerste roadtrip, er is één app die niet mag ontbreken in je digitale toolkit: Park4night . Dit handig platform heeft de afgelopen jaren een stevige reputatie waterdicht als dé app voor reizigers die op zoek zijn naar de perfecte overnachtingsplek, en recentelijk zijn er enkele spannende nieuwigheden ontdekt.

Park4night is een online platform dat reizigers helpt bij het vinden van overnachtingsplaatsen voor campers, busjes en andere recreatieve voertuigen. Met meer dan 300.000 gebruikers wereldwijd, biedt de app gedetailleerde informatie over kampeerplekken, parkeerplaatsen, rustplaatsen en andere handige locaties waar je met je voertuig kunt verblijven. Van gratis parkeerplaatsen in de natuur tot betaalde camperplaatsen met voorzieningen zoals water en elektriciteit, de app dekt alle mogelijke wensen van reizigers.

Het succes van Park4night ligt in de community-aanpak. Gebruikers kunnen zelf locaties toevoegen, achterlaten en foto’s uploaden, waardoor de database altijd up-to-date blijft en continu groeit. Met een breed aanbod aan locaties in zowel stedelijke als landelijke gebieden is de app een essentiële tool geworden voor wie op avontuur gaat.

Nieuwigheden bij Park4night in 2024

De populaire van Park4night blijft stijgen, en om aan de steeds veranderende behoeften van de moderne reiziger te voldoen, heeft het platform recent een reeks bronnen en nieuwe functies ontwikkeld. aanwezigheid een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen.

Premium-abonnementen voor extra functies Park4Night+

Hoewel de basisfunctionaliteiten van Park4night gratis zijn, is het platform recentelijk een verbeterde
Premium- versie geworden. Deze versie biedt enkele extra voordelen voor gebruikers die meer gemak en flexibiliteit zoeken. Zo hebben Premium-gebruikers toegang tot exclusieve functies zoals:

Conclusie: Park4night als Onmisbare Reispartner

Met deze nieuwe functies en updates blijft Park4night de geleide app voor kampeerders en roadtrip-liefhebbers. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek midden in de natuur, een handige parkeerplaats in een bruisende stad, of een unieke ecovriendelijke locatie, Park4night biedt alles wat je nodig hebt om je reis soepel te laten verlopen.

De combinatie van een actieve gemeenschap, uitgebreide functionaliteiten en een functionele focus op duurzaamheid maakt het platform essentieel voor iedere avontuurlijke reiziger die de vrijheid van de open weg zoekt. Met de nieuwe ontwikkelingen blijft Park4night niet alleen actueel, maar ook vooruitstrevend in de wereld van reizen en kamperen.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNUTTIGE INFOSpanje

Een van de drukst bereden tolwegen van Spanje wordt gratis

De regering van Pedro Sánchez heeft er nooit een geheim van gemaakt minder tolwegen in het land te willen. Zodra concessies aflopen, worden daarom in de komende jaren verschillende tolwegen weer gratis. Het doel van dit beleid is de mobiliteit te verbeteren en de economische lasten voor bestuurders te verlagen.

Allereerst werd de tol van de AP-7 rond Alicante opgeheven tot 15 oktober aanstaande. Het voornaamste doel was verkeersopstoppingen te verkomen aan de populaire vakantiekust in de zomermaanden. Toch lopen enkele concessies van andere veelgebruikte tolwegen door tot aan het jaar 2074. Dan loopt bijvoorbeeld de laatste verlening af voor de AP-53 in Galicië tussen Santiago de Compostela en Alto de Santo Domingo. Ook bijna twintig andere tolwegen zullen tot die tijd geleidelijk worden vrijgegeven.

Goed nieuws voor mensen in en om Madrid is dat de AP-68, een van de bekendste en drukst bereden tolwegen van Spanje, over minder dan twee jaar vrij zal zijn van tol. Vanaf november 2026 hoeven bestuurders tussen Bilbao en Zaragoza geen tol meer te betalen. De concessie van de onderneming Avasa loopt dan af.


Einde van een langdurige concessie

De AP-68, ook bekend als de Autopista Vasco-Aragonesa of Autopista del Ebro, is bijna 292 kilometer lang en verbindt de regio’s Baskenland en Aragón. De weg werd gebouwd tussen 1975 en 1980 en sindsdien beheerd door Avasa, eigendom van Abertis. De concessie zou oorspronkelijk in 2011 aflopen, maar werd verlengd door de regering van José María Aznar tot 2026. Die beslissing leverde destijds veel kritiek op. Vooral afkomstig van de autonome regio’s Aragón en Baskenland. Hoewel sommige tolsegmenten in de jaren daarna goedkoper werden, bleef de concessie een bron van controverse.

Meer tolwegen gratis de komende jaren

Met een gemiddelde van ruim 11.000 voertuigen per dag, is de AP-68 een essentiële verbinding voor vele reizigers. Het nieuws dat de tolbarrières binnenkort verdwijnen, wordt met open armen ontvangen door automobilisten. Vanaf 10 november 2026 kunnen zij vrij gebruik maken van deze belangrijke snelweg. Naast de AP-68 staan er nog meer veranderingen op de planning. In 2029 zullen onder andere de AP-6 (tussen Madrid en Castilla y León) en de AP-51 en AP-61 hun tolverplichtingen beëindigen. En hoewel sommige concessies nog decennia doorlopen, zoals de AP-53 in Galicië die pas in 2074 afloopt, betekent de geleidelijke afschaffing van tolwegen een significante verschuiving in de Spaanse infrastructuur.

Huidige tolwegen in Spanje

Op dit moment betaal je tol op de volgende wegen. Kijk via deze link van de website van het Spaanse ministerie van Transport naar de actuele tarieven.

Snelweg AP-66, Campomanes-León
Snelweg AP-46, Alto de las Pedrizas – Málaga
Snelweg AP-51, AP-6, verbinding met Ávila
Snelweg AP-53, Santiago de Compostela – Alto de Santo Domingo
Snelweg AP-6, Villalba – Villacastín – Adanero
Snelweg AP-61, AP-6, verbinding met Segovia
Snelweg AP-68, Bilbao – Zaragoza
Snelweg AP-7, Alicante – Cartagena
Snelweg AP-7, Estepona – Guadiaro
Snelweg AP-7, Málaga – Estepona
Snelweg AP-71, León – Astorga
Snelweg AP-9, Ferrol – Portugese grens

BRON: inspanje.nl

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Meer artikels omtrent Spanje, raadpleeg onze rubriek “Landeninfo Spanje

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSEVENTSNUTTIGE INFO

Mobicar Beurs keert terug na Vier jaar afwezigheid

Na een afwezigheid van vier jaar kondigt de Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association (BCCMA) met trots de terugkeer aan van de beurs Mobicar. Deze langverwachte gebeurtenis zal plaatsvinden van 26 tot 29 september 2024 in de iconische Brussel Expo. Mobicar, een van de meest prestigieuze beurzen in de sector van caravans en motorhomes, belooft een spectaculair evenement te worden voor zowel fervente kampeerders als nieuwkomers in de wereld van mobiel reizen.

Wat is Mobicar

Mobicar is dé beurs waar liefhebbers van caravans, motorhomes, kampeeraccessoires en toerisme samenkomen. De beurs biedt een uitgebreid platform waar de nieuwste trends, innovaties en producten in de kampeerwereld worden gepresenteerd. Van de nieuwste modellen motorhomes en caravans tot slimme kampeeroplossingen en technologische snufjes, Mobicar heeft voor ieder wat wils.

Wat te verwachten op mobicar

Dit jaar keert Mobicar terug met meer energie en enthousiasme dan ooit tevoren. De editie van 2024 belooft groter en beter te zijn, met een breed scala aan exposanten uit binnen- en buitenland. Bezoekers kunnen verwachten:

  • Innovatieve Modellen: Ontdek de nieuwste modellen caravans en motorhomes van topmerken, compleet met de laatste technologieën en luxueuze voorzieningen.
  • Accessoires en Uitrusting: Een breed scala aan kampeeraccessoires, van high-tech navigatiesystemen tot duurzame kampeertenten en meubilair.
  • Workshops en Demonstraties: Leer van de experts tijdens interactieve workshops en live demonstraties over kampeertechnieken, onderhoud en veiligheid.
  • Reisinspiratie: Standhouders van toeristische bestemmingen en campings bieden inspiratie en informatie voor de mooiste kampeerreizen.

Wanneer : 26 tot 29 September 2024
Waar : Brussels Expo – Paleis 3 en 4 |Belgiëplein 1 1020 Brussel België
Openingsuren : Van 10.00 tot 18:00
Prijs : Volwassen 15€ kinderen -12 jaar Gratis
www.mobicar.be | Online ticketverkoop

Waarom Mobicar Bezoeken

Voor iedereen die van kamperen houdt of geïnteresseerd is in het verkennen van de wereld op wielen, is Mobicar een niet te missen evenement. Het is de perfecte gelegenheid om de nieuwste trends en producten te ontdekken, inspiratie op te doen voor toekomstige reizen en in contact te komen met andere liefhebbers. Na een afwezigheid van vier jaar is de terugkeer van Mobicar een welkome en feestelijke gelegenheid die je niet wilt missen.

Zorg ervoor dat je de data in je agenda markeert en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring op Mobicar 2024 in Brussel Expo. Tot dan!

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Binnenkort: Nieuwe Camperfun WIN Actie10x Gratis Inkomkaarten voor de Mobicar Beurs! Ben je een fervente camperliefhebber of op zoek naar inspiratie voor je volgende reisavontuur? Dan hebben we fantastisch nieuws voor jou! Camperfun lanceert binnenkort een gloednieuwe WINactie waarbij je maar liefst 10 gratis inkomkaarten voor de Mobicar beurs kunt winnen!

Hoe kun je winnen? Het is heel eenvoudig om mee te doen aan onze Camperfun WINactie. Houd onze sociale media-kanalen en website goed in de gaten voor de aankondiging van de actie. Volg de instructies die we binnenkort zullen delen en kans maken op een van de 10 gratis inkomkaarten voor de Mobicar beurs!

BLOGCAMPER NIEUWSItaliëMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

Alles wat je moet weten over de Zona Traffico Limitato, ZTL

Een ZTL (Zona a Traffico Limitato) is een verkeersbeperkte zone in veel Italiaanse steden en dorpen waar de toegang voor gemotoriseerd verkeer beperkt of verboden is, vooral in historische stadscentra. Het doel van deze zones is om verkeersdrukte te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren, en de bescherming van culturele erfgoederen te waarborgen. Een wit bord met hierop een rode cirkel, met het opschrift Zona Traffico Limitato.

  • Beperkt Toegangsbeleid: Alleen voertuigen met een speciale vergunning, zoals bewoners, taxi’s, hulpdiensten, en vaak toeristen die verblijven in hotels binnen de ZTL, mogen inrijden.
  • Tijden en Dagen: De restricties gelden meestal op bepaalde tijden van de dag, vaak tijdens de drukste uren, maar soms kunnen ZTL’s 24/7 actief zijn.
  • Automatische Handhaving: De toegang wordt vaak gecontroleerd met camera’s die de kentekens van voertuigen registreren. Boetes worden automatisch uitgedeeld aan voertuigen die zonder toestemming de ZTL binnenrijden.
  • Boetes: Als je zonder vergunning een ZTL inrijdt, kun je een flinke boete krijgen, vaak per overtreding. Dit kan ook gelden voor toeristen met huurauto’s.

    Het dus belangrijk om te weten waar deze ZTL’s zijn en hoe je boetes kunt vermijden.

ZTL’s komen vooral voor in de historische en toeristische gebieden van Italiaanse steden. Hier zijn enkele van de bekendste plaatsen waar je ze kunt tegenkomen: Je vindt de borden in de grote steden zoals Rome, Florence, Milaan, Arezzo, Bologna, Bolzano, Genua, Triest, Turijn, Verona, Pisa … maar ook in kleinere plaatsjes kom je ze nog wel eens tegen. Raadpleeg de website van de stad die je wilt bezoeken om te kijken of er een zone geldt en waar je mag parkeren. Complete informatie is te vinden op: accessibilitacentristorici.it

Ontheffing voor een ZTL

Hangt er een onderbord onder het Zona Traffico Limitato-bord, dan geven de tijden op het bord de duur van het verbod aan. Ook wordt op het onderbord vaak aangegeven welke voertuigen wél de ZTL in mogen rijden. Bromfietsen en motoren bijvoorbeeld, bussen taxi’s of politieauto’s. Welke voertuigen dit zijn verschilt nogal eens per gemeente.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BANDENBLOGCAMPER NIEUWSDuitslandNUTTIGE INFO

M+S Winterbanden verleden tijd in Duitsland vanaf 1 oktober 2024

Op 1 oktober 2024 verandert in Duitsland de regelgeving omtrent het gebruik van M+S-banden zonder de 3PMSF-markering

Vanaf 1 oktober 2024 zijn M+S-banden (Mud and Snow) zonder de 3PMSF-markering (Three-Peak Mountain Snowflake) niet langer toegestaan in Duitsland tijdens winterse omstandigheden. Deze verandering betekent een belangrijke verschuiving in de regelgeving rondom winterbanden, en automobilisten moeten hiervan op de hoogte zijn om boetes en veiligheidsrisico’s te vermijden.

Wat verandert er precies?

Sinds 2018 geldt in Duitsland de verplichting dat winterbanden tijdens sneeuw, ijzel, of andere winterse omstandigheden moeten voldoen aan strengere eisen. Tot nu toe was er echter een overgangsperiode waarin oudere M+S-banden nog steeds waren toegestaan. Deze overgangsperiode loopt nu ten einde: vanaf 1 oktober 2024 mogen alleen banden met de 3PMSF-markering gebruikt worden in winterse omstandigheden.

M+S-banden die vóór 1 januari 2018 zijn geproduceerd, mochten nog worden gebruikt tot 30 september 2024. Na deze datum worden ze echter niet meer erkend als voldoende voor winterse omstandigheden.

Wat is het verschil tussen M+S en 3PMSF?

  • M+S (Mud and Snow) is een oudere markering die aangeeft dat de band geschikt is voor modderige en besneeuwde wegen. Deze markering is echter gebaseerd op het profielontwerp van de band en houdt geen verplichte testen in voor prestaties onder winterse omstandigheden.
  • 3PMSF (Three-Peak Mountain Snowflake) is de huidige wettelijke standaard voor winterbanden. Banden met deze markering zijn grondig getest op hun prestaties bij winterse omstandigheden, zoals tractie op besneeuwde wegen, en bieden bewezen betere veiligheid en grip.

Waarom deze verandering?

De Duitse overheid heeft de wetgeving aangescherpt om de verkeersveiligheid in winterse omstandigheden te verbeteren. Banden met alleen de M+S-markering bleken in veel gevallen niet voldoende grip te bieden op besneeuwde of beijzelde wegen. Door de overgang naar 3PMSF-banden, die strenge testen hebben doorstaan, wil men de risico’s op ongelukken en glijpartijen verminderen.

Wat zijn de gevolgen voor automobilisten?

Vanaf 1 oktober 2024 moeten automobilisten in Duitsland winterbanden gebruiken die de 3PMSF-markering dragen als ze rijden in winterse omstandigheden. Dit betekent dat veel mensen hun oude M+S-banden moeten vervangen, tenzij die ook de 3PMSF-markering hebben.

  • Boetes: Het rijden met banden die niet voldoen aan de eisen kan leiden tot boetes. De boetes bedragen doorgaans tussen de 60 en 120 euro, en bij ongevallen kan de aansprakelijkheid toenemen en kan ook gevolgen hebben voor de verzekering.
  • Veiligheid: Banden met de 3PMSF-markering bieden significant betere prestaties bij winterse omstandigheden. Automobilisten kunnen hierdoor rekenen op meer grip, kortere remwegen, en minder kans op ongelukken.

Wat moet je doen als automobilist?

Het is belangrijk om je banden te controleren voordat de winterperiode begint. Als je momenteel M+S-banden gebruikt, kijk dan naar de productiedatum en de markeringen op de band. Hebben ze geen 3PMSF-markering en zijn ze ouder dan januari 2018, dan moeten ze vervangen worden vóór 1 oktober 2024 om te voldoen aan de wet.

Conclusie

Vanaf 1 oktober 2024 behoren M+S-banden zonder 3PMSF-markering tot het verleden in Duitsland. Alleen banden met de 3PMSF-markering worden nog erkend als volwaardige winterbanden. Dit betekent dat automobilisten tijdig hun banden moeten controleren en indien nodig vervangen om boetes, aansprakelijkheid en vooral onveilige situaties te vermijden.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Camper Verhuur neemt Campingwinkel Van Sande over.

Julie en Nick van Camper Verhuur nemen Campingwinkel Van Sande over: “We werken al tien jaar uitstekend samen”

Lille – Julie van Olst en Nick Vanlommel van Camper Verhuur namen Campingwinkel Van Sande, op Achterstenhoek in Lille, over. Ze toverden de zaak om tot De Campingwinkel en pakken op zaterdag 28 september en zondag 29 september uit met opendeurdagen.

Julie van Olst en Nick Vanlommel verhuren vanuit Lille al enkele jaren via Camper Verhuur campervans en mobilhomes voor een weekend, een week of voor een langere periode. “Hiervoor was ik carrosserieverantwoordelijke in een garage”, vertelt Nick Vanlommel. “Als extra service voor zijn klanten verwees Peter Van Sande (campingwinkel Van Sande, red.) hen regelmatig door naar ons atelier. We hebben een tiental jaar uitstekend samengewerkt.”

Op het moment dat Peter Van Sande zijn pensioen zag naderen, maakten Nick en Julie werk van een overname. De zaakvoerders vormden Camping Van Sande om tot De Campingwinkel. “Het aanbod van De Campingwinkel blijft hetzelfde”, zegt Julie van Olst. “We verkopen kampeermateriaal en technische wisselstukken. Dat gaat van een uitgebreid assortiment kookgerei, servies en borden om te kamperen, tot airco’s, koelkasten en satelliettelevisies voor mobilhomes.”

Afscheid

Voor Peter Van Sande betekent dit het afscheid van de winkel die hij twintig jaar geleden opende. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Nick en Julie dat goed gaan doen”, reageert Peter Van Sande. “Ik blijf trouwens nog beschikbaar ter ondersteuning. Over deze overname heb ik niet te lang moeten nadenken. Nu kan ik eindelijk gaan genieten.”

Julie, Nick en ook Peter vieren de overname op zaterdag 28 september en zondag 29 september met hun klanten. “Tijdens onze jaarlijkse opendeurdagen houden we een stockverkoop van onze huurcampers. We bieden gunstige prijzen voor mobilhomes met garantie die maximum twee jaar oud zijn”, benadrukt Nick Vanlommel. “Bovendien krijgen klanten tien procent korting op het volledige aanbod van De Campingwinkel. We kennen veel klanten persoonlijk. Nu hebben we tijd om bij een hapje en een drankje een praatje met hen te maken.”

BRON: Bart Van den Langenbergh

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!