Maand: oktober 2024

APPSBLOGCAMPER NIEUWSLANDEN INFONUTTIGE INFO

Met de Camper naar het Buitenland: Problemen met Data? eSIM biedt de oplossing.

Het avontuur van reizen met een camper biedt vrijheid, maar tegenwoordig wil niemand nog echt ‘off the grid’ zijn. Of je nu onderweg bent naar Frankrijk, Spanje of Italië, een stabiele internetverbinding is vaak essentieel. Navigeren met Google Maps, je favoriete reisapp gebruiken of snel een campingboeken – het kan allemaal met je smartphone. Maar helaas ontstaan ​​er vaak problemen met mobiele data in het buitenland. Dataroaming is niet altijd betrouwbaar, kan duur uitvallen, en SIM-kaarten wisselen is gedoe. Hier komt de eSIM in beeld als ideale oplossing voor de moderne camperreiziger.

Data-uitdagingen tijdens camperreizen naar het buitenland

Veel camperaars behalen de volgende problemen met mobiel internet tijdens hun reizen:

  • Hoge roamingkosten : Hoewel roaming binnen de EU vaak in je bundel zit, zijn er nog steeds limieten. Buiten de EU, zoals in Zwitserland of Marokko, loop de kosten snel op.
  • Netwerkbeperkingen : Niet elk netwerk biedt gelijke dekking en kwaliteit. Dit kan leiden tot trage verbindingen of zelfs volledige signaaluitval in landelijke gebieden.
  • SIM-kaarten wisselen : Een lokale SIM-kaart kopen is vaak goedkoper, maar vraagt ​​om een ​​compatibele telefoon en je moet je oude SIM tijdelijke opbergen, wat onpraktisch kan zijn.

Wat is eSIM en waarom is het een gamechanger?

Een eSIM is een digitale versie van de fysieke simkaart, ingebouwd in je smartphone of tablet. Hiermee kun je direct overstappen op een nieuw abonnement zonder een fysieke kaart te plaatsen. De eSIM biedt meerdere voordelen, vooral tijdens reizen met de camper:

  • Directe toegang tot lokale netwerken : Je kunt online een eSIM-abonnement kopen voor het land waar je naartoe reist. Denk aan aanbieders zoals Airalo of Holafly.
  • Meerdere eSIM-profielen : Je kunt meerdere abonnementen opslaan op één apparaat. Ideaal als je vaak door verschillende landen reist.
  • Geen fysiek gedoe : Geen gedoe met wisselende van SIM-kaarten of bang zijn dat je oude kaart kwijtraakt.
  • Snelle activatie : sterk je de grens oversteekt, kun je de eSIM actief en direct weer verbonden zijn met het internet.


Hoe werkt eSIM voor je camperavontuur?

Een eSIM installeren is eenvoudig. Zo werkt het:

  • Controleer of je apparaat eSIM ondersteunt : Veel nieuwe smartphones, zoals de iPhone 13 en Samsung Galaxy S23, hebben eSIM-ondersteuning.
  • Kies een eSIM-provider : Platforms zoals Airalo, Ubigi of Holafly bieden wereldwijde eSIM-abonnementen.
  • Download en activeer de eSIM : Na aankoop ontvang je een QR-code die je scant om het profiel op je telefoon te activeren.
  • Verbinding maken met lokale netwerken : Je telefoon maakt automatisch verbinding met het beste netwerk in het land waar je bent.

Voordelen van eSIM tijdens je reis

  • Kosten besparen : Je vergelijkbare lokale tarieven zonder dataroamingkosten. Sommige aanbiedingenpakketten voor meerdere landen, wat handig is voor campers die door meerdere landen rijden.
  • Altijd verbonden, zelfs buiten de EU : Met een eSIM kun je verbinding maken in landen waar je normale bundel geen dekking biedt.
  • Extra flexibiliteit : Geen zorgen over afgesloten Wi-Fi-netwerken of slechte roamingkwaliteit. Je kunt altijd online zijn om bijvoorbeeld weerupdates, camperplaatsen of routeplanners te raadplegen.

Conclusie: Zorgeloos reizen met de camper dankzij eSIM

Met een camper de wereld ontdekken is heerlijk, maar onderweg online blijven kan een uitdaging zijn. Gelukkig biedt eSIM een slanke, flexibele en kostenbesparende oplossing voor uw dataproblemen. Je kunt gemakkelijk overstappen tussen netwerken en landen zonder extra roamingkosten of gedoe met simkaarten. Zo geniet je van je vrijheid, met de zekerheid dat je altijd verbonden bent.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSCAMPERFUNNUTTIGE INFOSPONSORS

+20 jaar importeur Frankia te Temse

Met meer dan 20 jaar toewijding aan onze klanten, zijn wij jouw betrouwbare partner voor de aanschaf van jouw droommotorhome. Onze expertise strekt verder dan alleen verkoop; wij bieden uitstekende diensten voor onderhoud, service en ondersteuning om jouw kampeerervaring soepel en zorgeloos te laten verlopen.

Ons familiebedrijf is actief sinds 1992 en is gegroeid vanuit een sterke technische specialisatie in de motorhome sector. Onderhoud, herstellingen, onderdelen, inrichting op maat en zelfs technische verbouwingen… geen uitdaging in de motorhome sector is ons vreemd.


FRANKIA

De Duitse merken FRANKIA & dochtermerk YUCON (by FRANKIA) staan reeds jaren bekend als de meest kwalitatieve en innovatieve merken op de markt. Dankzij 20 jaar aan nauwe samenwerking zijn we uitgegroeid tot de trotse nr1 importeur van FRANKIA motorhomes en YUCON campervans voor België.

Frankia draagt individualiteit hoog in het vaandel. Je kiest dus zelf de lengte, indeling, motorisatie, uitrustingsniveau en interieurdesign. Naast de beschikbare wagens kan elke Frankia kan uiteraard ook op bestelling gemaakt worden en de mogelijkheden zijn dan werkelijk eindeloos… we staan je dan ook met plezier bij voor de configuratie van jouw ideale motorhome. Om alle klanten voldoende aandacht en tijd te kunnen geven werken we hiervoor graag zoveel mogelijk op afspraak.

FRANKIA motorhomes zijn verkrijgbaar op Fiat en Mercedes chassis, en dit van 6,5 tot  meter. De Frankia PLATIN is bijvoorbeeld de absolute koploper op vlak van autonomie, en dat in combinatie met een exclusieve achterwielaandrijving op Mercedes-Benz. De FRANKIA I 740 PLUS is dan weer het meest populaire buitenbeentje, met zijn enorme leefruimte en zitgroep achteraan.

YUCON

YUCON campervans zijn beschikbaar vanaf 5 meter, en ook in dit segment verrast Frankia met zijn innovatief concept op Mercedes-Benz, Fiat of Renault chassis. De Yucon is altijd een echte vierseizoenscamper: dankzij het volledig geïsoleerde interieur, optionele vierwielaandrijving en dieselverwarming rijd je door elke storm, recht het mooie weer tegemoet.

Wil je een iets stoerdere look? Ga dan voor onze Yucon K-PEAK 4X4. Hierbij geniet u van een standaard mooie uitgeruste van: 190PK krachtige motor met automatische transmissie, LEDbars aan de voorkant van de wagen, litiumbatterij 300Ah, lederen zetels.. Alles wat u nodig heeft om een autonome trip te maken. 

BRONN Technics
Kapelanielaan 18C
9140 Temse, België
+32 (0)3 771 29 36
Officiële website : bronntechnics.com

Bezoek onze showroom te Temse om de uitmuntendheid van Frankia motorhomes & Yucon campervans te ervaren.


Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSEN

Urban Gardens Ypres

Camperplaats BETALEND
Plaats : Ieper
Adres : Bolwerkstraat 1, 8900 Ieper BELGIUM
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 50.846926 , 2.897595
Aantal plaatsen : 40
Opening/sluiting : Het gehele jaar open
Site code : #5325 Park4night #486610
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras-Verhard
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Online
Reserveringssysteem : Online boeking
Zwembad : Nee

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen

BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFOSpanje

Dit zijn de snelwegen in Spanje met de meeste berovingen en diefstallen

Spanje beschikt over een uitgebreid netwerk van meer dan 165.000 kilometer snelwegen en autowegen. Terwijl verkeersveiligheid en ongelukken vaak in de schijnwerpers staan, is er nog een minder prettige kant aan het rijden: de stijging van diefstallen op deze routes. Bestuurders voelen zich met name bij rustplaatsen en tankstations steeds minder veilig. Diefstal op snelwegen gebeurt vaker dan je zou denken. Maar wat is eigenlijk de snelweg waar de meeste berovingen in Spanje plaatsvinden?

De snelweg die de meeste diefstallen kent, is de AP-7 tussen Barcelona en La Junquera. Deze zeer drukke route, die zowel lokale als internationale bestuurders aantrekt, biedt opportunistische criminelen een ideale gelegenheid om toe te slaan. De tactiek die ze gebruiken, is vaak ingenieus en sluw. Diefstal gebeurt meestal wanneer een of meerdere dader(s) de bestuurder afleiden, terwijl een andere dader inbrak in het voertuig.

Daders gebruiken verschillende manieren om hun slachtoffers te misleiden. Soms doen ze alsof ze pech hebben met hun auto. Ze kunnen bijvoorbeeld midden op de weg stil blijven staan, waardoor andere bestuurders vaak stoppen om te helpen. Terwijl de automobilist zich richt op het zogenaamde noodgeval, heeft een andere dief snel de kans om waardevolle spullen te stelen.

Een andere strategie is om de chauffeur en passagiers af te leiden door te wijzen op een probleem met hun auto, zoals een lekke band of een remlicht dat zogenaamd kapot is. Terwijl een van de dieven hen bezighoudt, gaat zijn kompaan snel in de auto om tassen, telefoons en andere waardevolle spullen te stelen.

Het is heel belangrijk om altijd goed op te letten en je bewust te zijn van wat er om je heen gebeurt. Een paar simpele voorzorgsmaatregelen kunnen echt een groot effect hebben. Bijvoorbeeld, parkeer niet zomaar in stille gebieden; ga voor plekken die goed verlicht en drukbezocht zijn. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen goed uit het zicht zijn in je auto. Door deze eenvoudige tips op te volgen, verklein je de kans op diefstal flink.

Het is ook heel belangrijk om voorzichtig te zijn met vertrouwen. Dit wordt trouwens ook in het Engels en Frans weergegeven op de borden langs de wegen in Catalonië. Als je twijfelt, is het beter om niet in te gaan op iets, gewoon weg te rijden of direct de politie te bellen. Ze nemen deze soorten diefstallen echt serieus.

Niet alleen particuliere bestuurders worden het doelwit van dieven, ook vrachtwagens en transporteurs moeten extra voorzichtig zijn. Er zijn specifieke snelwegen waar de criminaliteit gericht is op vrachtvervoer. De AP-2, C-25, N-II en de eerder genoemde AP-7 vormen hotspots voor deze criminele activiteiten.

De AP-2 tussen Alfajarín bij Zaragoza en El Vendrell bij Tarragona is berucht om de frequente diefstallen die daar plaatsvinden. De constante beweging van vrachtwagens en de beperkte controle in sommige gebieden, maken het aantrekkelijk voor dieven om toe te slaan. Op deze routes zijn vrachtwagens vaak kwetsbaar omdat ze waardevolle lading transporteren, wat ze tot een doelwit maakt.

Bron: spanjevandaag.com

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGNUTTIGE INFOTE KOOP

TE KOOP Concorde liner 1060

Beschrijving

  • Concorde liner 1060 met mini garage
  • 2016/01
  • 51.000 km
  • Mercedes atego 300 pk 15 ton
  • Mag 5 ton laden
  • 2x zonneluifel van 4.5 meter
  • Alcoa velgen
  • 120l gastank
  • Airco
  • 2c smart Tv
  • Grote frigo met vriezer
  • Hydrolisch levelsysteem
  • Queensland extra groot
  • 700 liter friswater
  • 360 liter vuilwater
  • 260 liter Wc tank
  • Vast toilet !
  • Luchtvering rondom
  • Enz …



In perfecte staat en vele opties – 299.000 €
Bij interesse gelieve te bellen naar +32 475/84.06.55

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!