BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Tragisch ongeval in Spanje: toeriste vergist zich van deur en valt uit rijdende mobilhome

In het Spaanse Valencia is een Duitse vrouw omgekomen bij een tragisch en bizar ongeval. De vrouw viel ‘s ochtends vroeg tegen 90 kilometer per uur uit een rijdende mobilhome op de snelweg A7. Alles wijst op een ongeval. Het lijkt erop dat de slaapdronken 84-jarige vrouw zich in de camper van deur heeft vergist.

Het drama gebeurde vorige week donderdag rond half 6 ‘s ochtends op de snelweg A7 nabij de gemeente Rotglà i Corberà, in de Spaanse provincie Valencia. De mobilhome reed in de richting van Alicante.

Verkeerde deur

Het was nog donker op dat moment en de Duitse toeriste, die eigenlijk vastgeklikt op een stoel had moeten zitten achterin de mobilhome, liep rond in het voertuig. Blijkbaar moest ze naar het toilet en was ze nog niet goed wakker: het 84-jarige slachtoffer verwarde vermoedelijk de exit deur van de rijdende mobilhome met de deur van de badkamer. Ze viel los uit de rijdende camper, die 90 kilometer per uur reed. Ze werd bijna instant overreden door een ander passerend voertuig op de autostrade en was op slag dood.

Een truckchauffeur die een stukje achter de mobilhome reed, zag alles gebeuren. Hij vertelde aan de politie hoe hij plots aan de rechterkant van de mobilhome de deur zag opengaan en er iemand uit zag vallen. Net op dat moment reed een personenwagen langs rechts via een oprit de snelweg op. De auto kon de vallende vrouw onmogelijk vermijden.

Schoondochter achter stuur had niets door

Zowel de bestuurder van de auto als de vrachtwagenchauffeur stopten meteen en belden de hulpdiensten. Maar de mobilhome zelf stopte niet. De schoondochter van het slachtoffer was de enige andere persoon in de camper en zat op het moment van de tragedie achter het stuur. Zij had niet gemerkt dat haar schoonmoeder uit het voertuig was gevallen.

Volgens Spaanse media kwam alles pas aan het licht voor de schoondochter toen zij de mobilhome 8,5 kilometer verder, op de expresweg A35, parkeerde aan een tankstation. De schoondochter ging in het tankstation naar het toilet en stelde vervolgens vast dat haar schoonmoeder nergens te bespeuren was.

De schoondochter heeft verklaard aan de politie dat ze wel “een luide knal” had gehoord achterin de mobilhome. Ze vertelde dat ze samen met haar schoonmoeder de nacht had doorgebracht in de stad Valencia en dat ze daarna naar Dénia reden. Bij het verlaten van Valencia had de bestuurster de foute snelweg genomen. In plaats van de AP7 op te rijden, was ze de A7 opgereden richting het zuiden. Spaanse media leggen uit dat die verwarring wel vaker voorkomt, omdat er op beide snelwegborden ‘Alicante’ staat. De schoondochter zei aan de politie dat ze, toen ze besefte dat ze verkeerd zat, terug probeerde te draaien op de A35. Daar stopte ze op de eerste stopplaats. Ze vond er haar schoonmoeder niet meer.

Alles wijst op ongeval

De Guardia Civil laat weten de zaak te onderzoeken. Alles wijst op dit moment op een ongeval, klinkt het. De verwondingen op het lichaam van de omgekomen vrouw passen bij haar val uit de mobilhome. Er zijn geen aanwijzingen dat er een gevecht aan vooraf is gegaan of dat er toch nog een derde persoon in het voertuig was. Op een beeld gedeeld door Spaanse media is de geparkeerde mobilhome van de Duitse vrouwen te zien achter een politiebureau in Xàtiva, vlakbij Rotglà i Corberà.

Bron: hln.be
Foto: Archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *